Criteriul National

Viceprimar: Dorim să desființăm parcarea gratuită în centrul Capitalei/ Avem parcări publice goale și lângă trotuare pline de mașini

Viceprimar: Dorim să desființăm parcarea gratuită în centrul Capitalei/ Avem parcări publice goale și lângă trotuare pline de mașini
mai 12
12:44 2022

Primăria Capitalei vrea să tripleze în următorii 2 ani numărul de locuri de parcare cu taxă din centrul orașului, în paralel cu eliberarea trotuarelor de mașini, a declarat viceprimarul Capitalei, Stelian Bujduveanu, în cadrul unei conferințe de presă susținute la PNL București. ”Desființăm parcarea gratuită. Dorim să facem ordine pe străzile din București. Avem parcări publice goale și lângă trotuare pline de mașini”, a declarat acesta.

Parcare pe trotuar București 11Foto: Hotnews

Principiul este ca în centrul Capitalei să nu se mai poată parca gratuit.

”Astăzi exploatăm maxim 12.000 de parcări publice, împărție pe 3 zone. Este regretabil și rușinos cum au fost exploatate, ele generează acum venituri de 60.000 lei/zi venituri. Gradul de ocupare este sub 20%. Ne-am propus să triplăm numărul de parcări în următorii 2 ani. Se avizează noi locuri de parcare în fiecare zi”, a declarat Stelian Bujduveanu. Acesta a declarat că după amenajarea acestor locuri de parcare, veniturile municipalității din parcări vor crește la 1 milion lei/zi.

Acesta spune că trasarea de noi locuri de parcare se va face în paralel cu digitalizarea serviciului și aplicarea de amenzi celor care nu respectă regulile. Personalul care încasează acum taxa în parcările primăriei va fi scos, totul urmând să fie digitalizat. ”Nu poate un om să alerge după 20 de mașini”, a explicat Bujduveanu.

”Trebuie făcută ordine. Vom elibera trotuarele de mașini. Nu vom permite ca mașinile să parcheze pe trotuare”, a explicat Bujduveanu.

În ceea ce privește strategia de parcare, promisă de primarul general Nicușor Dan, Ciprian Ciucu, președintele PNL București și primarul Sectorului 6, spune că au fost chemat la Primăria Capitalei să discute principii, însă nu a fost prezentat nimic concret.

”Suntem cu strategia de parcare unde eram și acum un an și jumătate. Am fost chemați să discutăm principii și principiile PNL au fost niciun loc de parcare gratis și fără mașini pe trotuar. Fiindcă nu este dreptul universal al omului la locul de parcare. Orice loc de parcare trebuie să coste ceva. PNL și USR au fost de acord cu aceste principii. Aici este rolul primarului general să dea drumul la strategia de parcare”, a spus Ciucu.

Acesta a declarat că există discuți la acest moment ca Primăria Capitalei să administreze doar parcările din centrul orașului, iar în rest această atribuție să fie dată Prmăriilor de Sector. Acum Primăriile de sector se ocupă doar de parcările de reședință.

”Primăria de Sector nu o să stea după Primăria generală. Sunt extrem de nemulțumit de Poliția Locală a Municipiului București. Vin să controleze doar agenții comerciali… Dacă Primăria Capitalei nu își poate asuma să gestioneze locurile de parcare de pe alte bulevarde mari, poate ne punem toți la masă și zicem că de tot ce este în inelul median să se ocupe Primăria Generală, iar în rest să ne ocupăm noi. Este o discuție la nivel informal. Aș vrea să administrez bulevardul Dumul Taberei”, a declarat Ciucu.

În Sectorul 6, încet-încet, Primăria a început să pună stâlpișori, iar acccesul mașinilor pe trotuar, în mai multe zone, nu mai este permis.

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

photostudio_1649947095742

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul