Criteriul National

Victor Maxim şi scandalurile fără de sfârşit

Victor Maxim şi scandalurile fără de sfârşit
mai 08
19:47 2016

 


Victor Maxim, scandalurile de la Biblioteca Colorată, parteneriatul ” de suflet” cu „sultanul cu cearşaf ”

În acest material vă vom informa despre o serie de probleme cât şi scandalurile ce au avut loc în locaţia administrată de către Victor Maxim. Ca să nu fim nevoiţi să repetăm ceea ce am scris şi cu alte ocazii, o să vă invităm să căutaţi pe Internet expresia ” Victor Maxim  scandaluri”.

Cu această ocazie, pe lângă acele situaţii scandaloase la care a fost să intervină şi autorităţile competente, veţi găsi şi o declaraţie iresponsabilă a acestui domn- „Mulţi dintre pensionarii din Constanţa sunt sălbatici”.

Întrucât se ştie că personajul din articolul nostru suferă de setea de protoganism, nu este exclus că din dorinţa de afi prezent pe prima pagină a unor ziare de can-can şi scandal, a făcut o asemenea afirmaţie!

Ca să puteţi afla şi mai multe amănunte despre acestea cât şi o serie de alte lucruri de la care s-a folosit ca să poată să iasă în faţă, o să vă invităm să căutaţi acea expresie din rândurile de mai sus- ” Victor Maxim  scandaluri” .

Apoi, ca să puteţi înţelege contextul în care ziarul nostru a scris acest articol, o să vă invităm să parcurgeţi paragrafele ce urmează.

Victor Maxim scandaluri

Am prezentat şi v-am adus aminte despre scandalurile din locaţia administrată de către Victor Maxim. Totodată, ca martori aflaţi în acel moment v-am prezentat poze de la faţa locului cu echipajul de Poliţie al Secţiei Trei în prim-planul acţiunii.

Urmărind cu atenţie desfăşurarea evenimentelor, am făcut chiar o referire la relaţia strânsă de colaborare dintre Victor Maxim şi cel care spune că a fost împuşcat în cap  şi v-am prezentat motivul pentru care cel în cauză chiar consideră „ca au o legătură de suflet cu dimensiune divină.”

 

 

Acum, întrucât acest articol este elaborat în colaborare cu Departamentul de Pamflet şi voie bună din cadrul ziarului, o sa încercăm să strecurăm câte o frază mai simpatică, în aşa fel încât să acoperim tonul şi chiar să atenuăm percepţia nepotrivită pe care spusele lui Victor Maxim le…lasă în rândul oamenilor responsabili şi de bun simţ.

victor maxim scandaluri 2

Până atunci, vă vom invita să vă gândiţi la următoarea situaţie. Ziarul nostru de opinie şi atitudine, cu altă ocazie a găzduit un articol în care autorul era profund preocupat de faptul  că Victor Maxim, într-unul din momentele sale de sete acută pentru a ieşi în faţă ca protagonist a invitat un grup de micuţi să cureţe gunoaiele din parcul unui mall din oraşul Constanţa!

Ca sa puteți înțelege de ce am boldat expresia “sete acută pentru a ieşi în faţă ca protagonist “ o să vă invităm sa citiţi câte ceva din literatura de specialitate şi să observaţi acolo ce se spune despre cei care ajung într-o astfel de stare, încât prin setea de a fi mereu în faţă şi a ieşi în evidenţă se poat simţi în largul lor.

victor maxim scandaluri 3

 

În timp ce dumneavoastră puteţi să parcurgeţi acest material sau să răsfoiţi paginile altor lucrări şi mai interesante şi chiar să vă îngroziţi, noi ne vom întoarce la episodul în care Victor Maxim ca să-şi atingă unele din scopurile sale a invitat acei copii, acei micuţi să cureţe parcul de gunoaie. Acestea fiind spuse, vom presupune că unul din micuţi a ajuns acasă destul de murdar şi bunicul său l-a întrebat-” Unde ai fost ?” La care, copilul ar fi răspuns- „Am fost să curăţăm orasul de gunoaie!” La care, bunicul fericit şi contrariat l-a chestionat-” Cine v-a invitat la aşa ceva? Nu cumva e domnul acela care a spus că ”unii dintre pensionarii din Constanţa sunt sălbatici ?”

 

  Victor Maxim

 

Ştiind cât de gravă este o astfel de situaţie, noi acum ne permitem să-i întrebăm pe cititorii noştri de asemenea manieră: „Ce ziceţi de această scenă? Daca unii dintre dumneavoastră consideraţi că avem dreptate atunci când facem referire la anumite anomalii, atunci veţi fi deacord că înainte să putem trece în paragrafele de mai jos este bine să lansăm şi o avertizare ?”

După o astfel de scenă pe care orice om responsabil şi de bun simţ o poate considera ca find de o gravitate ieşită din comun, vă avertizăm că în rândurile ce urmează vom folosi o figură de stil care este permisă doar în anumite circumstanţe. De ce v-am atras atenţia asupra acestui aspect? Poate că, acum şi dumneavoastră înţelegeţi că tocmai din cauza scandalurilor şi anomaliilor care se întâmplă în locaţia administrată de către Victor Maxim am fost obligaţi să pronunţăm o construcţie de sunete interzisă în limbajul uzual al fiecărui român şi anume “Caco”. Acest sunet provine de la denumirea cu care e cunoscută locaţia cu pricina. Bibliote ca co lorată pe care Victor Maxim a găsit de cuviinţă ca să o denumească precum o instituţie de educaţie şi cultură, sau cum anume dorea domnia sa a prezenta în interviul de acum un an „Un spaţiu public destinat ONG-urilor” sau „primul HUB din oraşul de la malul mării s-a realizat cu cafeaua în mână şi fără sponsori, în acelaşi centru comercial.”

Vă imaginați că aceste lucruri au fost spuse doar pentru cei care vor să le citească, nicdecum să le și creadă! Dar, bineînțeles aceasta este cu totul altă discuție…

victor maxim scandaluri 4

 

În completare, chiar putem spune şi afirma că domnul Victor Maxim a revoluţionat conceptul de prezentare a unei biblioteci expunându-o chiar în spaţii neconvenţionale, în aer liber. Mai mult ca sigur că şi-a dorit să câştige din nou în popularitate, în notorietate.Fără doar şi poate, domnia sa a avut impresia şi credinţa că acest concept va prinde la turişti sau la populaţia Constanţei, inclusiv şi la aceşti „sălbatici pensionari ” pe care Constanţa în continuare domnia sa îi caracterizează atât de măiestrit-  „Lor le este greu să se adapteze, ei nu citesc şi nu consumă cultură, în condiţiile în care ar avea tot timpul din lume să facă acest lucru”.( Ştire online publicată Luni, 02 Martie 2015, Cuget Liber Autor: Teodora MÎNDRU)

Cum vedeţi, fără să dorim să interpretăm, în timp ce facem o introducere pentru a putea prezenta o figură de stil ce va fi asociată cu un personaj cheie (care poate lua o eventuală decizie în vederea rezolvării definitive şi irevocabile a scandalurilor ce se petrec în locaţia administrată de către Victor Maxim ) o să prezentăm şi fără sa vrem o serie de alte lucruri pe care le am considerat ca find anomalii. Ne cerem scuze faţă de oamenii în vârstă, faţă de pensionari. În contextul în care Victor Maxim declara atât de senin că “unii din pensionari sunt sălbatici” ziarul nostru îşi cere scuze prin faptul că :

1) S-a lăsat să se înţeleagă faptul că în acest articol vom prezenta motive pentru care domnul Victor Maxim a ajuns să facă o astfel de declaraţie.

2) Am indicat în ce ziar a spus acest lucru , când ,unde şi în ce context.

3)  Am fi adus vreun pasaj dintr-o altă declaraţie în care se poate face o “dezvăluire “ a faptului că s-ar fi realizat un protocol “special” cu Primăria Constanţei!

Prezenta indignare a celor care se întreabă pe bună dreptate -„Cum vine acest lucru?” le putem spune doar câte ceva. De exemplu, Primăria oferă pachete și apoi încheie protocoale “speciale “ cu un concetățean. ( Ca să vă mai descrețim frunțile,vă rugăm să nu asociați imaginea acestui cuvânt cu altul care poate să rimeze cu el !)

victor maxim scandaluri 5

 

Pentru justețe, reproducem fragmentar declarația domniei sale – ” Unii dintre ei sunt sălbatici şi îmi asum ceea ce spun, pentru că acesta este adevărul. Am adus cărţile în parcul de la Tomis 2 şi voiau să ni le dea la o parte, deoarece nu aveau ei loc să joace table şi cărţi. Când e vorba de incluziune şi raportul dintre generaţii, ruptura vine din partea bătrânilor, nu din partea tinerilor! „( Ştire online publicată Luni, 02 Martie 2015, Cuget Liber Autor: Teodora MÎNDRU)

În acest articol am reușit să vă prezentăm informații despre aspectele prezentate mai sus, dar ne temem ca acest articol poate deveni prea lung. Ca să nu vă pierdeți răbdarea de a-l urmări până la capăt și apoi să pierdeti partea pe care colegii noștri de la Departamentul de Pamflet și voie buna consideră că este esențial, încheiem aici relatarea, nu înainte să vă amintim și să luați în considerare învățătura acelui proverb african inclus în motto-„Nu te uita unde ai căzut, ci unde ai alunecat.”
Până atunci, în numele tuturor celor care au lucrat și au redactat acest material, vă mulțumim pentru atenție și vă promitem că vom continua și vom urmări cu atenție desfășurarea ulterioară a evenimentelor!
Departamentul Pamflet Criteriul Național
Sursa foto : http://www.cugetliber.ro/, www.criteriul.ro

Comentarii

Comentarii

Despre autor

Pamflet Criteriul

Pamflet Criteriul

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

AU TRECUT DOI ANI DE LA TRAGEDIA DIN CLUBUL COLECTIV… CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Au trecut deja destul de repede doi ani de la tragedia din clubul Colectiv. Neputința pe care au trăit-o majoritatea în acele zile coroborate și cu revolta care a urmat, rămân încă bine întipărite în memoria multora. Multitudinea de evenimente de comemorare din aceste zile ne arată că nu suntem dispuși să lăsăm umbra uitării să se aștearnă în urma incendiului care a luat 64 de vieți.

Colectiv este acea mărturie de netăgăduit, acea expresie plină de tragism pe care și din care foarte puțini au putut înțelege câte ceva. Cert este că lumea a rămas marcată pe moment, ca mai pe urmă, aproape ireversibil, inexplicabil, cu aceeași doză de cinism…a alunecat pe partea uitării.

Momentul Colectiv ne-a adus nu doar pierderea unor oameni de care suntem cu toții iremediabil legați. Ci, a fost vorba și de un fel de trezire involuntară, care ne-a pus în față un adevăr crud: corupția chiar ucide. Iar, dacă stăm și reflectăm câteva momente, fără a avea pretenția de a ne situa în postura de ”judecători”, cu acea durere a omului rănit, vom ajunge la anumite concluzii, despre care s-a tot scris și strigat cu voce tare, sinonimă cu acea dorință de a nu renunța până în ziua în care vom transcede și ne vom alătura lor, cu mențiunea și rugămintea adresată Cerului de a nu avea acel tragic sfârșit!

Tineri aceia deosebiți nu meritau să moară în asemenea chinuri. Tineri aceia meritau tratați cu mare grijă de către cei specializați și în măsură să îi aline, să le asigure o speranță…Dar, din nefericire, nimeni și nimic nu au putut să le schimbe destinul.

Așa s-a ajuns cu acțiunea de a protesta, atunci când o mare de oameni a decis să strige și să vocifereze, pe deplin întemeiat contra lentorii, neajunsurilor, incapacității Sistemului. Astfel, fără de acest spirit civic, care ulterior a fost confiscat de către unele partide nu se putea face vreo schimbare.

Datoria, dreptul de a manifesta, de a dezbate cu argumente, de a vocifera atunci când guvernanții greșesc și de a semna petiții pentru a cere și a obține o schimbare veritabilă este unul garantat de bunul simț, dacă de Constituție, se tot încearcă, spre a fi eliminat, treptat-treptat.........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo