Criteriul National

Victoraş, Prinţul Gunoaielor angajat în campania „Curătăm Ograda Noastră”

Victoraş, Prinţul Gunoaielor angajat în campania „Curătăm Ograda Noastră”
aprilie 01
15:21 2016

imag_articol_printul_gunoaielor

Articolul este un pamflet şi trebuie tratat ca atare!

Primaria anunţă cu surlete şi trâmbiţe în ziua de 31.03 anul curent noua campanie de măturare a gropilor şi a trotuarelor pline de maşini pentru care face apel la populaţie şi agenţii economici. Dupa 16 ani de regim vegetal administrativ, timp în care oraşul a devenit o mare pată gri pe harta ţării, la malul mării, bineînţeles că administraţia se asteaptă ca cetăţenii să sară cu mic cu mare să dea cu aspiratorul şi cu parfum pe mândrele străzi ale oraşului.
Interimarul l-a chemat la luptă pe cel mai destoinic Prinţ al Gunoaielor, Victoraş cel poznaş şi harnic la Maxim, nelipsit la fluierul lui Făgă care are mare încredere în cârpăcelile şi manipulările micuţului luat în dreapta lui la conferinţa de presă. Din această serie amintim expunerea cărţilor (primite donaţie) la umiditate şi ultraviolete în Pţa Ovidiu şi manipularea celor mici la strâns gunoaie în grădina Mall-ului – parcul Tăbăcăriei – acolo unde primăria plăteşte pază şi firma Pomacost pentru întreţinere.

poza

Poluarea este în floare, parcurile pe cale de dispariţie, monumentele paragină, RATC-ul se târâie în fum, rable nemţeşti la greu prin oraş şi primăria cu excedent bugetar de 40 de milioane de euroi cheamă populaţia la măturat şi plantat floricele perene lângă bordurile rupte?! Mare Ti-e ograda

23

 

Sursa foto: observator.ro

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

AU TRECUT DOI ANI DE LA TRAGEDIA DIN CLUBUL COLECTIV… CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Au trecut deja destul de repede doi ani de la tragedia din clubul Colectiv. Neputința pe care au trăit-o majoritatea în acele zile coroborate și cu revolta care a urmat, rămân încă bine întipărite în memoria multora. Multitudinea de evenimente de comemorare din aceste zile ne arată că nu suntem dispuși să lăsăm umbra uitării să se aștearnă în urma incendiului care a luat 64 de vieți.

Colectiv este acea mărturie de netăgăduit, acea expresie plină de tragism pe care și din care foarte puțini au putut înțelege câte ceva. Cert este că lumea a rămas marcată pe moment, ca mai pe urmă, aproape ireversibil, inexplicabil, cu aceeași doză de cinism…a alunecat pe partea uitării.

Momentul Colectiv ne-a adus nu doar pierderea unor oameni de care suntem cu toții iremediabil legați. Ci, a fost vorba și de un fel de trezire involuntară, care ne-a pus în față un adevăr crud: corupția chiar ucide. Iar, dacă stăm și reflectăm câteva momente, fără a avea pretenția de a ne situa în postura de ”judecători”, cu acea durere a omului rănit, vom ajunge la anumite concluzii, despre care s-a tot scris și strigat cu voce tare, sinonimă cu acea dorință de a nu renunța până în ziua în care vom transcede și ne vom alătura lor, cu mențiunea și rugămintea adresată Cerului de a nu avea acel tragic sfârșit!

Tineri aceia deosebiți nu meritau să moară în asemenea chinuri. Tineri aceia meritau tratați cu mare grijă de către cei specializați și în măsură să îi aline, să le asigure o speranță…Dar, din nefericire, nimeni și nimic nu au putut să le schimbe destinul.

Așa s-a ajuns cu acțiunea de a protesta, atunci când o mare de oameni a decis să strige și să vocifereze, pe deplin întemeiat contra lentorii, neajunsurilor, incapacității Sistemului. Astfel, fără de acest spirit civic, care ulterior a fost confiscat de către unele partide nu se putea face vreo schimbare.

Datoria, dreptul de a manifesta, de a dezbate cu argumente, de a vocifera atunci când guvernanții greșesc și de a semna petiții pentru a cere și a obține o schimbare veritabilă este unul garantat de bunul simț, dacă de Constituție, se tot încearcă, spre a fi eliminat, treptat-treptat.........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo