Criteriul National

Victoria Azarenka, mândră după parcursul de la Flushing Meadows: „Am dat tot ce am putut” – Tenis

Victoria Azarenka, mândră după parcursul de la Flushing Meadows: „Am dat tot ce am putut” – Tenis
septembrie 13
09:45 2020
​A fost aproape de un prim titlu de Grand Slam după o pauză de șapte ani, însă așteptarea se prelungește pentru Victoria Azarenka. Jucătoarea din Belarus a vorbit, într-o videoconferință de presă, despre rezultatele obținute la Flushing Meadows, despre schimbarea sa de mentalitate, dar și despre cât de aproape a fost de retragere.

​”Cu siguranță au fost trei săptămâni excelente de tenis (n.r. a câștigat 11 meciuri consecutive). Nu am avut asemenea rezultate de mult timp, așa că sunt fericită. Astăzi, este o înfrângere. Nu schimbă mare lucru pentru mine. Desigur, mi-ar fi plăcut să câștig astăzi, dar asta este. Am dat tot ce am putut pe teren. Lucrurile nu au mers în favoarea mea. Dar sunt foarte mândra de ultimele trei săptămâni în care am fost aici. Am simțit că am progresat mult. Am jucat o mulțime de meciuri bune. Simt că m-am testat fizic și mental. A fost foarte distractiv pentru mine să joc, să fiu în finala US Open. Sunt foarte recunoscătoare pentru această oportunitate.

Nu sunt neapărat dezamăgită. Este doar dureros. Este dureros să pierzi. Asta este tot, a fost aproape. Am fost aproape, dar ea a câștigat meciul. Totul i se datorează ei, felicitări lui Naomi, este o campioană. Am crezut că a treia oară este cu noroc, dar trebuie să mai încerc. Asta voi face”, a spus Victoria Azarenka.

Despre cât de aproape a fost de retragere

„Am fost pregătită să mă opresc, cu siguranță. Nu mi-am atins racheta timp de cinci luni. Chiar nu plănuiam să vin să joc până când nu îmi rezolvam problemele personale. Așa că nu am luat niciodată o decizie finală pentru că aveam să fac acest lucru după aceea. Așa că am fost destul de aproape (n. r. de retragere). Dar ce m-a ținut în joc a fost dorința mea de a lupta pentru ceea ce vreau. Cam asta e tot”, a admis Vika.

Schimbarea de mentalitate

„Simt că m-am bucurat mai mult de felul în care sunt pe teren. Nu neapărat concentrată pe rezultat, cât concentrată pe progres, să fiu în moment, îmbrățișând momentele dificile, provocările dificile.

Când lucrurile nu merg așa cum îți dorești, este mai amuzant să îți dai seama cum poți rezolva problema decât să te gândești <Oh, la naiba, am probleme, ce o să fac?>. Asta pentru mine este mai amuzant pentru că, știi, caut mai degrabă soluții decât să găsesc ce fac greșit. Mentalitatea mea m-a ajutat să devin o persoană în jurul căreia este mai plăcut să te afli”, a adăugat Azarenka.

Naomi Osaka (Japonia, 9 WTA şi favorită 4) a câştigat, sâmbătă, al treilea trofeu de Grand Slam din carieră, al doilea la US Open. Ea a învins-o, în finală, la Flushing Meadows, pe Victoria Azarenka (Belarus, 27 WTA) scor 1-6, 6-3, 6-3.

Victoria Azarenka rămâne cu două titluri de Grand Slam în palmares: Australian Open 2012 și 2013. Ea a mai disputat și alte două finale la US Open (2012, 2013), ambele pierdute împotriva Serenei Williams.

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul