Criteriul National

VIDEO ​Naomi Osaka a câștigat US Open pentru a doua oară (1-6, 6-3, 6-3 vs Victoria Azarenka) – Tenis

VIDEO ​Naomi Osaka a câștigat US Open pentru a doua oară (1-6, 6-3, 6-3 vs Victoria Azarenka) – Tenis
septembrie 13
01:36 2020
​Naomi Osaka (9 WTA) a câștigat US Open-ul pentru a doua oară (al treilea titlu de Grand Slam din carieră), după ce a învins-o în finală pe Victoria Azarenka (27 WTA, revenită într-o finală de Grand Slam după o pauză de șapte ani), scor 1-6, 6-3, 6-3. Nipona a avut nevoie de o oră și 53 de minute pentru a câștiga împotriva jucătoarei din Belarus.

Începutul partidei a fost dominat de Azarenka: jucătoarea în vârstă de 31 de ani a condus cu 6-1, 2-0 și părea să aibă meciul în mână (a servit excelent, a returnat la fel de bine și a avut mult mai puține erori neforțate decât Osaka). Naomi și-a ridicat însă incredibil nivelul jocului, a prins din ce în ce mai des liniile și a împins partida în decisiv.

Japoneza a fost prima care a câștigat la retur și a revenit de la 0-40 pentru a-și confirma avantajul (4-1). Vika a avut o tresărire de orgoliu, a recuperat break-ul după ce a mai salvat câteva oportunități ale adversarei, însă nu a putut egala (Osaka a mai făcut un break la 4-3) și partida de pe arena Arthur Ashe s-a terminat după un set care a durat 45 de minute.

Declarațiile celor două jucătoare:

De știut:

  • Naomi Osaka mai are în palmares US Open 2018 și Australian Open 2019. Japoneza este prima jucătoare după Jennifer Capriati (2001-2002) care câștigă primele sale trei finale de Grand Slam. Ea s-a mai impus la Indian Wells 2018, Beijing și Osaka (ambele în 2019).
  • Victoria Azarenka rămâne cu două titluri de Grand Slam câștigate: Australian Open 2012 și 2013. Ea a mai disputat și alte două finale la US Open (2012, 2013), ambele pierdute împotriva Serenei Williams.
  • Ultima jucătoare care a reușit să câștige US Open după ce a pierdut primul set a fost Arantxa Sanchez-Vicario în 1994.
  • Osaka a obţinut un premiu de 3.000.000 de dolari şi 2.000 de puncte (va urca până pe locul al treilea în clasamentul WTA), iar Azarenka 1.500.000 de dolari şi 1.300 de puncte (va ocupa poziția a 14-a).

Statistica partidei dintre Naomi Osaka și Victoria Azarenka:

Ași: 6-3

Duble greșeli: 2-2

Puncte jucate cu primul serviciu: 51/78 (65%) – 68/91 (75%)

Puncte câștigate cu primul serviciu: 31/51 (61%) – 40/68 (59%)

Puncte câștigate cu al doilea serviciu: 13/27 (48%) – 9/23 (39%)

Puncte de break câștigate: 5/12 (42%) – 5/10 (50%)

Puncte câștigate la fileu: 6/12 (50%) – 11/16 (69%)

Erori neforțate: 26 – 22

Lovituri câștigătoare: 34 – 30

Total puncte câștigate: 86 – 83

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul