Criteriul National

VIDEO ​SUA: Jacob Blake pledează nevinovat la acuzaţiile de violenţă domestică – International

VIDEO ​SUA: Jacob Blake pledează nevinovat la acuzaţiile de violenţă domestică – International
septembrie 05
21:33 2020
Un bărbat împuşcat în spate de un poliţist din Wisconsin (nord-estul Statelor Unite), într-un incident ce a stârnit proteste ample pentru conduita necorespunzătoare a poliţiei, a pledat nevinovat vineri la acuzaţia de agresiune sexuală şi la altele, aflat pe patul de spital, relatează sâmbătă agenția DPA, citată de Agerpres.

Jacob Blake, un tânăr de culoare în vârstă de 29 de ani, era căutat de poliţie când a fost împuşcat de şapte ori în spate luna trecută de un poliţist în oraşul Kenosha, statul Wisconsin, în faţa celor trei copii mici ai săi într-un incident surprins de camerele video.

La audierea video de vineri, Blake a pledat de asemenea nevinovat în legătură cu două contravenţii, încălcări ale legii şi conduită dezordonată. Toate acuzaţiile provin dintr-o chestiune de violenţă domestică, afirmă autorităţile.

Dacă ar fi condamnat pentru acuzaţia de agresiune sexuală, Blake ar putea primi până la 10 ani de închisoare.

Blake – purtând o cămaşă bleu şi o cravată galben deschis – a fluturat mână când a apărut prima dată la audierea video. „Bună ziua”, i-a spus el comisarului Loren Keating.

Când Keating l-a întrebat dacă vrea explicaţii cu privire la procedură, Blake a răspuns: „Nu în acest moment, nu, nu”.

Acuzaţiile de violenţă domestică provin dintr-un incident petrecut la 3 mai, potrivit documentelor instanţei, şi a implicat-o pe mama copiilor lui Blake în vârstă de 28 de ani. Blake a fost acuzat în acest caz pe 6 iulie şi un mandat de arestare trebuia pus în aplicare când a fost împuşcat.

În zilele ce au urmat, Blake, care a rămas paralizat de la mijloc în jos în urma incidentului, a fost încătuşat de patul de spital. Cătuşele au fost ulterior scoase.

Procesul ar urma să aibă loc în noiembrie.

Rusten Sheskey, poliţistul din Kenosha, este acuzat că l-a împuşcat pe Blake în spate de şapte ori pe 23 august în maşina unde acesta se afla împreună cu copiii săi – cu vârste de 3, 5 şi 8 ani. O anchetă în legătură cu acest incident este efectuată de Departamentul Justiţiei din Wisconsin.

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul