Criteriul National

VIDEO Alegeri SUA: Biden şi Trump străbat Midwest-ul cu patru zile înainte de scrutinul prezidenţial / Texasul îşi depăşeşte în votul anticipat prezenţa la urne din 2016 – Alegeri SUA 2020

VIDEO Alegeri SUA: Biden şi Trump străbat Midwest-ul cu patru zile înainte de scrutinul prezidenţial / Texasul îşi depăşeşte în votul anticipat prezenţa la urne din 2016 – Alegeri SUA 2020
octombrie 31
04:05 2020
Candidatul democrat pentru fotoliul de la Casa Albă Joe Biden şi-a accelerat puternic campania vineri, cu patru zile înainte de scrutin, prin trei mitinguri în Midwest, unde se duce şi Donald Trump, în speranţa reeditării scorurilor-surpriză bune din 2016, relatează agenția AFP, preluată de News.ro.

„Vom lucra până în ultimul moment pentru a câştiga fiecare vot”, a declarat fostul vicepreşedinte al lui Barack Obama înainte să plece în Iowa, Minnesota şi Wisconsin – trei state din Midwestul industrial şi rural, care deţin în parte cheia scrutinului.

Cum Joe Biden, în vârstă de 77 de ani, domină în media sondajelor naţionale, alegerile prezidenţiale americane se joacă într-o mână de state în care diferenţa faţă de Donald Trump este mai mică.

Democratul pare să vrea să nu repete greşeala lui Hillary Clinton din 2016, acuzată de faptul că a ignorat statele care votează cu democraţii de decenii, precum Wisconsin, unde nu şi-a făcut campanie.

Adversarul său republican a învins-o cu 0,7 puncte procentuale în acest stat şi cu 0,2 puncte procentuale în Michigan.

Fiecare vot contează, aşadar, la 3 noiembrie, iar atât democraţii, cât şi Donald Trump, ştiu acest lucru.

Preşedintele american în exerciţiu are un program ţintit în Midwest vineri, cu vizite prevăzute în Michigan, Minnesota şi Wisconsin.

Un amestec de regiuni miniere, agricole şi de oraşe cosmopolite, Minnesota nu a mai votat cu un republican din 1972, însă Donald Trump a urmat-o îndeaproape pe Hillary Clinton în 2016. El speră să înscrie de această dată.

”Sunteţi îngrijorat?” în acest stat, l-a întrebat vineri un jurnalist pe Joe Biden. ”Nu”, i-a răspuns democratul, care este creditat cu un avantaj în sondaje. ”Dar nu iau nimic de-a gata”, a adăugat el.

Biden se întoarce în Iowa

În pofida pandemiei, care s-a soldat cu aproape 230.000 de morţi în Statele Unite, Donald Trump, în vârstă de 74 de ani, îşi multiplică mitingurile în aer liber, cu sute de spectatori care nu poartă adesea mască de protecţie.

Vindecat de covid-19, el susţine discursuri energice lungi, lăudându-şi bilanţul economic şi afirmând că vede ”lumina de la capătul tunelului” în criza sanitară.

Joe Biden susţine, din contră, o campanie mult mai retrasă.

După săptămâni de izolare în fieful său din Wilmington, în Delaware, el şi-a reluat deplasările la sfârşitul lui august, însă îşi limitează mitingurile la câteva sute de invitaţi. Unor observatori nu le-a venit să creadă când şi-a petrecut câteva zile acasă, cu două săptămâni înainte de scrutin.

Programul neobişnuit de încărcat a candidatului democrat de vineri a devenit ţinta ironiei trumpiştilor, care l-au comparat cu o zi nornală a furtunosului preşedinte.

Joe Biden, care respectă riguros gesturile-barieră, denunţă gestionarea pandemieicovid-19 a rivalului său.

Prin mitingurile sale, Donald Trump ”propagă şi mai mult nu doar (noul) coronavirus, el propagă disensiunea şi discordia”, a tunat el joi, prezentându-se din nou drept un unificator.

În Iowa, el participă la un miting „drive-in” la Des Moines, vineri după-amiaza (ora locală), iar apoi se duce la Saint Paul, capitala Minnesotei, la alt discurs în faţa susţinătorilor săi în maşină, iar în final la Milwaukee, un oraş important din Wisconsin.

Donald Trump a obţinut o victorie detaşată în Iowa în 2016, dar de această dată acest stat agricol pare în joc. Este prima oară când Joe Biden se întoarce în acest stat de la scorul slab pe care l-a obţinut în alegerile primare democrate, în februarie.

Participare record la votul anticipat în Texas

Partenera sa de cursă Kamala Harris particpă la trei adunări în Texas.

Acest mare stat conservator nu a mai votat cu un candidat democrat la Casa Albă din 1978. Însă, în baza scorurilor strânse în sondaje şi unei mobilizări-record, democraţi speră la o victorie.

Prin exprimarea a nouă milioane de builetine de vot, numărul voturilor anticipate în Texas a depăşit, cu patru zile înainte de alegeri, numărul total al voturilor exprimate în 2016.

Texasul – cu 38 de mari electori din cei 270 necesari obţinerii fotoliului la Casa Albă în acest sistem de sufragiu universal indirect într-un tur – ar putea să răstoarne situaţia.

Democratul se duce sâmbătă, împreună cu fostul preşedinte Barack Obama în Michigan,pentru a vorbi, potrivit echipei sale de campanie, despre ”cum să-i unească pe americani pentru a răspunde crizelor care lovesc ţara”.

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul