Criteriul National

VIDEO Avionul alimentat cu hidrogen, viitorul zborurilor nepoluante? Baterie electrică vs Hidrogen – Tehnologie

VIDEO Avionul alimentat cu hidrogen, viitorul zborurilor nepoluante? Baterie electrică vs Hidrogen – Tehnologie
octombrie 21
23:08 2020
Luna trecută, un avion cu șase locuri de culoare bleumarin a decolat pe aeroportul Cranfield din Anglia. De obicei, un zbor de 15 minute și 20 de mile nu ar fi demn de remarcat – dar acesta a fost primul zbor din lume cu pilă de combustibil cu hidrogen pentru un avion de dimensiuni comerciale, scrie CNN.

Grupul propulsor al avionului – mecanismul care acționează avionul, inclusiv rezervoarele de combustibil și motorul - a fost construit de ZeroAvia, o companie din SUA și Marea Britanie care dezvoltă motoare cu hidrogen. Folosind hidrogen lichid pentru alimentarea pilelor de combustibil, tehnologia elimină emisiile de carbon în timpul zborului.

Un zbor convențional produce astăzi jumătate doar din CO2 generat de zboruri în 1990. Cu toate acestea, datorită creșterii record a traficului, determinată de creșterea numărului de pasageri și a volumului comerțului, industria aeronautică creează mai multe emisii ca niciodată – reprezentând 2% din emisiile globale de carbon provocate de om. Acest procent urmează să crească, spune Bobby Sethi, lector senior în aviație la Universitatea Cranfield: alte industrii, precum transportul rutier, „se decarbonizează într-un ritm mai rapid”, spune el, în timp ce aviația rămâne în urmă.

Unele companii promovează soluții ecologice, în încercarea de a ajunge din urmă. Avionul hibrid-electric cu 70 de locuri al Electric Aviation Group își propune să reducă emisiile de CO2 cu 75% și se așteaptă să intre în funcțiune în 2028, în timp ce Airbus a anunțat recent că își propune să fabrice trei avioane cu hidrogen, cu o capacitate de până la 200 de pasageri, până în 2035.

Dar există o așteptare lungă până când aceste modele vin pe piață și aviația are nevoie de o soluție acum, spune fondatorul și CEO-ul ZeroAvia, Val Miftakhov.

Cu finanțare de la organisme susținute de guvernul britanic, inclusiv Aerospace Technology Institute și Innovate UK, ZeroAvia dorește să completeze decalajul pe măsură ce se dezvoltă tehnologia aviației și să ofere o soluție durabilă pentru zborurile scurte și medii.

Miftakhov, care a pilotat zborul de testare ZeroAvia, spune că tehnologia companiei este concepută pentru a fi adaptată la aeronavele existente. El susține că ZeroAvia va avea avioane comerciale cu hidrogen care vor zbura în doar trei ani.

Baterie electrică vs Hidrogen

În timp ce lumina reflectoarelor s-a concentrat asupra aviației electrice în ultimul deceniu, limitările tehnologiei actuale a bateriilor limitează extinderea acesteia. În prezent, bateriile cu litiu-ion oferă de aproximativ 48 de ori mai puțină energie decât kerosenul, spune Sethi.

Aceasta înseamnă că extinderea este o problemă pentru aviația electrică. Cel mai mare avion electric care a zburat până în prezent este eCaravanul cu 9 locuri. Are o autonomie de numai 100 de mile.

Sethi subliniază că în avioanele mai mari, ca un Boeing 747, bateria ar depăși cu mult greutatea maximă la decolare a avionului. „Nu este posibil decât dacă tehnologia bateriilor se îmbunătățește semnificativ, motiv pentru care hidrogenul este o opțiune mai viabilă pentru alimentarea avioanelor în viitor”, spune el. (CNN)

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul