Criteriul National

VIDEO Ce se știe despre confruntarea dintre vehicule militare și elicoptere rusești și blindate americane în Siria – International

VIDEO Ce se știe despre confruntarea dintre vehicule militare și elicoptere rusești și blindate americane în Siria – International
august 27
13:09 2020
Rusia acuză Statele Unite că s-au aflat la originea confruntării tensionate din Siria, în cursul căreia vehicule militare și elicoptere rusești au încercuit blindate americane și în care mai mulți soldați americani au fost răniți. Statele Unite acuză, pe de altă parte, acțiuni periculoase și neprofesioniste din partea Rusiei, scrie AFP.

Consiliul de securitate națională (NSC) al Casei Albe a declarat într-un comunicată cu un vehicul rusesc s-a lovit de un blindat american, „rănind echipajul vehiculului”.

Ministerul rus al Apărării a publicat un comunicat în care susține că a avertizat în avans Coaliția anti-Stat islamic, condusă de Statele Unite, despre deplasarea unei patrule a poliției militare rusești.

„În ciuda acestui lucru, încălcând acordurile existente, soldații americani au încercat să blocheze patrula rusă”, a afirmat ministerul rus al Apărării, care adaugă că patrula militară a „luat măsurile necesare” pentru a pune capăt incidentului și pentru continuarea misiunii.

Șeful Statului Major rus, Valeri Gherasimov, a furnizat „explicații complete” în cadrul unei conversații telefonice cu generalul Mark Milley, care conduce Statul Major inter-arme american, a mai spus Moscova.

Imagini video postate pe Twitter, aparent filmate de martori și de ruși, arată vehicule și elicoptere rusești care încearcă să blocheze blindate americane, forțându-le ulterior să părăsească zona, în nord-estul Siriei.

Potrivit imaginilor, vehiculele par să intre în coliziune și la un moment un elicopter rus zboară foarte jos, de manieră amenințătoare, deasupra blindatelor americane.

NSC și Pentagonul nu au precizat numărul soldaților americani răniți în coliziune sau gravitatea rănilor.

Purtătorul de cuvânt al NSC, John Ullyot, a declarat că vehiculele americane efectuau o patrulă în cadrul coaliției anti-Daesh.

Acesta a precizat că patrula americană a părăsit zone pentru a dezamorsa situația și pentru a evita orice risc de confruntare directă.

„Acțiuni periculoase și neprofesioniste ca aceasta reprezintă o încălcare a protocoalelor de reducere a riscurilor de conflict, stabilite de SUA și de Rusia în 2019″, a adăugat el.

„Coaliția și SUA nu caută confruntarea cu nicio forță militară națională, dar forțele americane își rezervă în continuare dreptul și obligația de a se apăra în fața acțiunilor ostile”, a mai spus acesta.

Trupele americane și rusești se regăsesc adeseori în contact în Siria, dar confruntările au fost rare.

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul