Criteriul National

VIDEO Cel mai mare jaf din ultimii 11 ani în Franța: Hoții au furat 9 milioane de euro dintr-o mașină securizată – International

VIDEO Cel mai mare jaf din ultimii 11 ani în Franța: Hoții au furat 9 milioane de euro dintr-o mașină securizată – International
august 29
20:37 2020
Hoții au reușit să fure nouă milioane de euro în orașul Lyon într-un atac armat asupra unui vehicul blindat, au spus procurorii, relatează EuroNews.Se crede că acesta e cel mai mare jaf din Franța din 2009 încoace, când Toni Musulin a furat 11,6 milioane de euro.

Vehiculul, care aparține companiei de furnizarea a serviciilor de transport de bani Loomis, a fost atacată vineri în jurul orei 9.00 de către câțiva indivizi armați pe când ieșea dintr-o filială a Băncii Franței.

Se crede că acesta e cel mai mare jaf din Franța din 2009 încoace, când Toni Musulin, un fost angajat al Loomis, a furat 11,6 milioane de euro de la Banca Franței. Majoritatea banilor au fost recuperați.

Nimeni nu a fost rănit în atacul de vineri.

”Atacatorii au reușit să fugă imediat după atac”, au spus procurorii.

Cum s-a întâmplat?

Reporterii locali spun că două furgonete au blocat vehiculul securizat, una în față, iar cealaltă în spate.

Potrivit unor colegi ai echipei de securitate care a fost atacată, existau mereu probleme la sistemul de blocare al vehiculului.

Codul de securitate al vehiculului se presupune că s-ar schimba după fiecare tură, dar această mașină avea un ”cod permanent” care a fost în folosul hoților, au spus aceștia.

”Clar este vina companiei”, a spus un coleg, adăugând că șoferul vehicului atacat este un fost instructor de tragere cu arma antrenat în ”defensive driving”.

Mașinile companiei Loomis au fost atacate de mai multe ori de-a lungul anilor. În 2017, au fost furate bunuri în valoare de 35 de milioane de euro dintr-o mașină a sa din Elveția, iar în 2016, hoții au furat 70 de kilograme de aur de la companie în apropiere de Lyon.

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul