Criteriul National

VIDEO Conferință de presă bizară a lui Giuliani: Vărul Vinny, Soros, Hugo Chavez și o vopsea de păr proastă – International

VIDEO Conferință de presă bizară a lui Giuliani: Vărul Vinny, Soros, Hugo Chavez și o vopsea de păr proastă – International
noiembrie 20
15:11 2020
Avocatul personal al lui Donald Trump a susținut o conferință de presă pentru a prezenta teorii bizare cu George Soros, China și un dictator venezuelean mort conspirând cu „infractorii” democrați să fure alegerile din SUA. Însă spectatorii au fost mai atrași de drama ce se desfășura pe capul său, scriu AFP și The Guardian.

În 7 noiembrie, ziua în care Joe Biden a fost prognozat câștigător al alegerilor prezidențiale, Giuliani se adresa presei din parcarea unei firme de peisagistică aflată între un sex shop și un crematoriu după o confuzie între numele acesteia și cea a unui hotel local.

Timp de două săptămâni, perioadă în care echipa de campanie a lui Donald Trump a continuat să susțină fără dovezi că alegerile au fost furate, America s-a întrebat dacă Rudy Giuliani, fost primar al New York-ului, se poate autodepăși.

Joi a avut o tentativă al naibii de bună.

La o zi după ce acuzațiile sale de fraudare masivă a alegerilor au fost respinse de o instanța din Pennsylvania, Giuliani a susținut o altă conferință de presă, de data aceasta în împrejurimi ceva mai salubre, la sediul Comitetului Național Republican din Washington D.C.

Dar lucrurile nu au mers bine.

La început a încercat să recite o scenă din „My cousin Vinny”, comedia de Oscar din 1992, pentru a ilustra faptul că observatorilor republicani nu le-ar fi fost permis accesul suficient de aproape de numărarea voturilor în Philadelphia, cel mai mare oraș din Pennsylvania, unul din statele cheie pierdute de Donald Trump.

„Ați văzut toți My Cousin Vinny? Știți filmul? E unul din filmele mele preferate fiindcă el (Vinny) vine din Brooklyn”, a declarat Giuliani, el fiind la rândul său din Brooklyn.

Acesta a încercat să relateze pe scurt o scenă cheie din film în care Vinny (un avocat jucat de Joe Pesci) reușește să discrediteze un martor cheie al acuzării dovedind că nu a putut vedea bine scena crimei.

„Iar când doamna drăguță a zis că a văzut (…)”, a relatat Giuliani trecând la imitarea unui accent foarte aproximativ al lui Joe Pesci, „iar apoi el îi zice ‘Câte degete…Câte degete am ridicat?’ Iar ea zice trei, a fost prea departe să vadă că erau doar două”, a continuat acesta.

„Acești oameni (observatorii republicani) au fost mai departe (de urnele de vot) decât vărul Vinny de martor. N-au putut vedea nimic”, a adăugat Giuliani, făcând o paralelă între film și problemele cu care s-ar fi confruntat observatorii din Philadelphia.

Până acum, previzibil de suprarealist. Dar lucrurile au devenit mai lipicioase.

Șiroaie de ceea ce părea a fi vopsea de păr neagră au început să îi curgă în jos pe față. Internetul a observat bineînțeles și a început să îl ridiculizeze cu glume și meme-uri.

Apoi, persoane necunoscute din campania lui Trump se fac auzite brusc pe înregistrarea sonoră a conferinței de presă, întrebând „Ne pot auzi în timpul difuzării?” și discutând despre cum „părul lui Rudy îi curge pe față”.

În cele din urmă transmisia a fost oprită. Însă Giuliani este un soldat adevărat al lui Trump. După ce s-a șters pe față a ridicat tonul la reporterii prezenți în cameră.

„Nu știu de ce aveți nevoie să vă treziți, să vă faceți meseria și să informați poporul american despre lucrurile pe care au nevoie să le știe, indiferent dacă vă plac sau nu”, a declarat acesta.

„Este real! Nu sunt invenții! Nimeni de aici nu este prins în fantezii”, a ținut să sublinieze Giuliani.

După ce acesta a făcut un pas înapoi pentru a se șterge încă odată pe cap, avocata Sidney Powell a preluat ofensiva.

Aceasta a susținut că a fost identificată „influențarea masivă de către bani comuniști veniți din Venezuela, Cuba și probabil China a alegerilor noastre de aici din Statele Unite”.

„Ar trebui să fiți mai uluiți de faptul că voturile noastre sunt numărate în Germania și Spania de către companii deținute de persoane afiliate lui Chavez și Maduro”, a punctat și Giuliani. Hugo Chavez este mort de mai bine de 7 ani.

Compania la care făcea referire Giuliani se numește Smartmatic, fiind fondată în 2000 în Florida de 2 bărbați născuți în Venezuela. Directorul Smartmatic, Mark Balloch-Brown, face parte din Fundația pentru o Societate Deschisă finanțată de miliardarul George Soros.

Giuliani a afirmat despre Balloch-Brown că „este un asociat apropiat și partener de afaceri al lui George Soros, cel mai mare donator al Partidului Democrat, cel mai mare donator al Antifa, cel mai mare donator al Black Lives Matter”.

„Dumnezeule. Ce trebuie să facem pentru a vă determina să le oferiți oamenilor noștri adevărul?”, a întrebat avocatul lui Trump.

Citește și:

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul