Criteriul National

VIDEO Firea cere redeschiderea școlilor din București: Nu există nicio justificare / Când erau doar două cazuri de COVID în Capitală cerea închiderea – Esential

VIDEO Firea cere redeschiderea școlilor din București: Nu există nicio justificare / Când erau doar două cazuri de COVID în Capitală cerea închiderea – Esential
octombrie 29
16:21 2020

În prima zi în care nu mai este primar general al Capitalei, Gabriela Firea îi cere prefectului Capitalei redeschiderea școlilor, spunând că decizia închiderii acestora este una injustă și că nu există nicio justificare. În martie, când în București erau doar două cazuri de COVID-19, Firea susținea că „inima de părinte îi spune că ar fi potrivit să fie închise şcolile”.

Gabriela Firea, prim-vicepreşedinte PSD, a declarat joi, la finalul Consiliului Politic Naţional al partidului, că România şi Lituania sunt singurele state din Europa care au luat măsura închiderii școlilor, fiind o situație aberantă.

„Aş vrea să abordez un subiect pe care l-am discutat în cadrul Comitetului Politic Naţional, şi anume această situaţie singulară la nivel european şi aberantă, spun eu cu privire la închiderea şcolilor. În Capitală s-a luat măsura închiderii unităţilor de învăţământ, o măsură injustă pentru profesori si elevi. În Europa, doar România şi Lituania ţin şcolile închise. Nu există nicio justificare şi cerem noului prefect al Capitalei să redeschisă şcolile din Capitală”, a susținut Gabriela Firea.

Ea susține că soluția este aplicarea programului pe care l-a iniţiat cât era primar general – testarea cadrelor didactice şi a elevilor și închiderea școlilor doar acolo unde există focare.

„Am şi eu copii, sunt părinte, vorbesc în fiecare zi cu zeci, poate sute de mame, de familii. Toată lumea e îngrijorată. Nu se poate compara învăţământul tradițional, în clasă cu cel online. Copiii nu mai socializează, nu se mai regăsesc, nu îşi mai văd profesorii. (…) Sunt, de asemenea, multe familii în care copiii sunt supravegheaţi de bunici, iar aceştia nu sunt familiarizaţi cu metodologia online. În plus, costurile pentru părinții care rămân acasă cu copiii lor sunt foarte mari (…) Este o aberație să închizi toate unitățile de învățământ doar pentru câteva cazuri. Realitatea o putem afla doar prin testarea masivă”, a spus Gabriela Firea.

Răspunzând unei întrebări, Gabriela Firea a spus că în martie pleda pentru închiderea școlilor pentru că „nu eram atât de pregătiți”, nu existau aparate de testare, suficiente teste, triaje epidemiologice.

În 8 martie, la începutul pandemiei de COVID-19, Gabriela Firea spunea, la Antena 3, că „inima de părinte îi spune că ar fi potrivit să fie închise şcolile”, în contexul înmulţirii cazurilor de coronavirus, însă nu se va suprapune deciziilor luate la nivel naţional.

„Ca părinte înţeleg îngrijorarea celorlalţi părinţi şi a profesorilor şi aş pleda pentru închiderea şcolilor. Ca primar general sunt obligată să respect toate deciziile luate la nivelul Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă, creat în acest moment pentru coronavirus şi să nu mă suprapun deciziilor luate la nivel naţional. Disciplina este foarte importantă. Inima de părinte îmi spune că ar fi potrivit, ar fi un element de precauţie suplimentară, pentru protejarea copiilor noştri, a profesorilor, şi pentru a împiedica răspândirea”, declara atunci Gabriela Firea.

La acel moment, în România erau confirmate 15 cazuri de COVID-19, dintre care doar două în Capitală.

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul