Criteriul National

VIDEO Germania a dat undă verde pentru construirea celui mai lung tunel scufundat din lume, Fehmarn Belt – International

VIDEO Germania a dat undă verde pentru construirea celui mai lung tunel scufundat din lume, Fehmarn Belt – International
noiembrie 03
18:09 2020

După ani de proceduri judiciare, justiția germană a dat undă verde marți construcției celui mai lung tunel feroviar și rutier scufundat din lume, Fehmarn Belt, care va lega Danemarca de Germania, relatează AFP.

Această infrastructură, lungă de aproape 18 kilometri, la care lucrările nu au început încă și a cărei deschidere este programată acum pentru 2029, trebuie să lege insulele daneze Lolland-Falster (la sud de Copenhaga) de regiunea germană Schleswig-Holstein, trecând pe sub Marea Baltică.

În timp ce lucrările din partea daneză urmau să înceapă la 1 ianuarie 2021, cele din partea germană erau încă suspendate din cauza mai multor acțiuni judiciare depuse de ani de zile.

Oponenții proiectului semnat în 2008 între regatul scandinav și Germania au format o alianță pestriță între ecologiști, temându-se de distrugerea florei și faunei, și companiile de feriboturi care, la rândul lor, au privit cu un ochi negativ această potențială concurență a transportului rutier.

Cu toate acestea, cea mai înaltă instanță administrativă germană le-a respins marți argumentele, considerând că nu ar fi de așteptat niciun risc sau degradare majoră, nici pentru transportul maritim, nici pentru natură.

De acum înainte, doar Curtea de Justiție a Uniunii Europene din Luxemburg (CJUE), care urmează să se pronunțe asupra acestei chestiuni în noiembrie, ar putea încetini și mai mult proiectul.

După ani de discuții și abandonarea ideii inițiale de a construi o punte aeriană, Germania și Danemarca au semnat pe 3 septembrie 2008 un tratat de stat care să permită o conexiune mai bună între aceste două țări prin un tunel scufundat. Ratificarea tratatului a avut loc un an mai târziu.

Consorțiul care îl realizează și din care face parte Vinci ar fi dorit să înceapă să lucreze la mijlocul anului 2020, dar criza de sănătate Covid-19 a întârziat începerea lucrărilor din partea daneză.

Tunelul, care ar trebui să fie operațional la mijlocul anului 2029, va face legătura între Germania și Danemarca în 10 minute cu mașina și 7 minute cu trenul, în loc de o oră cu feribotul pentru a traversa strâmtoarea centurii Fehmarn sau de un ocol de 160 km prin regiunea daneză Iutlanda.

Estimat la un cost global de aproape 8 miliarde de euro, acesta va fi finanțat de danezi și de banii europeni. Cu toate acestea, utilizatorii săi vor trebui apoi să plătească o taxă.

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul