Criteriul National

VIDEO – Gingaşul Făgădău îl ameninţă cu avocaţii pe energicul activist Chivu, dar apoi – surpriză – demolează terasa Byblos!

VIDEO – Gingaşul Făgădău îl ameninţă cu avocaţii pe energicul activist Chivu, dar apoi – surpriză – demolează terasa Byblos!
ianuarie 28
22:02 2016

imag_articol

Decebal Făgădău, vecinul cuminte la saloanelor erotice (Vogue – Tomis 48) și al șaormeriilor, s-a trezit cu o mică surpriză la ultima conferință de presă de la sfârșitul ședinței de Consiliu Local. În lipsa incisivelor întrebări jurnalistice și obișnuit mai mult cu incisivii jurnaliștilor zâmbitori care ascultau cu gurița larg deschisă gogoșelele sale umplute cu frișcă artificială, mare i-a fost surpriza când tânărul activist Andrei Chivu, mai nou colegul nostru de redacție pe teme urbanistice, i-a arătat o poză cu frontul stradal al bulevardului Tomis, vis-a-vis de Primărie.

11228033_824015901030111_18225897049436678_n

Bulevardul Carol (actual Tomis) cunoscut pentru deosebita valoare istorică datorată investițiilor importante de la sfârșitul secolului XIX și începutul secolului XX, perioadă în care orașul a cunoscut o dezvoltare deosebită odată cu modernizarea portului și construcția de către englezi a căii ferate Cernavodă-Constanța, a suferit un regres profund în ultimii 20 de ani fiind victimă a mai multor atrocități administrative. Monumentele au fost renovate cu materiale necorespunzătoare, unele au fost lăsate în paragină, altele acoperite cu reclame uriașe, iar altele au suportat amenajări de noi localuri care au însemnat de fapt distrugerea arhitecturii originale, disprețuind astfel cultura și specificul unei zone centrale reprezentative pentru oraș cu care întreaga comunitate se putea identifica. În evidență ies salonul erotic Vogue și restauratul libanez Byblos care pot candida cu succes la premiul „Cotețul de lux al orașului”.

Tânărul activist și arhitect nu a terminat bine de prezentat situația vecinătăților Primăriei și de pus întrebarea că sârguinciosul interimar a și început să dea răspunsul: ”eu nu merg la saloane erotice, restaurante internaționale există peste tot” (probabil ca și la Paris, Munchen și Berlin puteți întâlni saloane erotice și restaurante libaneze lângă primărie – n.r.) iar apoi a zbughit-o la fugă. Tânărul arhitect a încercat prietenos să-l facă să rămână la discuții: ”stați să vorbim ca bărbații, unde fugiți ca o pisicuță”, dar curajosul interimar nu s-a întors decât să-i transmită tânărului: ”vei avea de-a face cu avocații mei”. – VIDEO AICI  –

Zis-și-uitat, la nici o săptămână de la fericitul eveniment, terasa coteț de lux a restaurantului Byblos a început să fie demolată. Fotografia datează din data de  28.01.2016.

Fotografie0302

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

AU TRECUT DOI ANI DE LA TRAGEDIA DIN CLUBUL COLECTIV… CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Au trecut deja destul de repede doi ani de la tragedia din clubul Colectiv. Neputința pe care au trăit-o majoritatea în acele zile coroborate și cu revolta care a urmat, rămân încă bine întipărite în memoria multora. Multitudinea de evenimente de comemorare din aceste zile ne arată că nu suntem dispuși să lăsăm umbra uitării să se aștearnă în urma incendiului care a luat 64 de vieți.

Colectiv este acea mărturie de netăgăduit, acea expresie plină de tragism pe care și din care foarte puțini au putut înțelege câte ceva. Cert este că lumea a rămas marcată pe moment, ca mai pe urmă, aproape ireversibil, inexplicabil, cu aceeași doză de cinism…a alunecat pe partea uitării.

Momentul Colectiv ne-a adus nu doar pierderea unor oameni de care suntem cu toții iremediabil legați. Ci, a fost vorba și de un fel de trezire involuntară, care ne-a pus în față un adevăr crud: corupția chiar ucide. Iar, dacă stăm și reflectăm câteva momente, fără a avea pretenția de a ne situa în postura de ”judecători”, cu acea durere a omului rănit, vom ajunge la anumite concluzii, despre care s-a tot scris și strigat cu voce tare, sinonimă cu acea dorință de a nu renunța până în ziua în care vom transcede și ne vom alătura lor, cu mențiunea și rugămintea adresată Cerului de a nu avea acel tragic sfârșit!

Tineri aceia deosebiți nu meritau să moară în asemenea chinuri. Tineri aceia meritau tratați cu mare grijă de către cei specializați și în măsură să îi aline, să le asigure o speranță…Dar, din nefericire, nimeni și nimic nu au putut să le schimbe destinul.

Așa s-a ajuns cu acțiunea de a protesta, atunci când o mare de oameni a decis să strige și să vocifereze, pe deplin întemeiat contra lentorii, neajunsurilor, incapacității Sistemului. Astfel, fără de acest spirit civic, care ulterior a fost confiscat de către unele partide nu se putea face vreo schimbare.

Datoria, dreptul de a manifesta, de a dezbate cu argumente, de a vocifera atunci când guvernanții greșesc și de a semna petiții pentru a cere și a obține o schimbare veritabilă este unul garantat de bunul simț, dacă de Constituție, se tot încearcă, spre a fi eliminat, treptat-treptat.........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo