Criteriul National

VIDEO – Gingaşul Făgădău îl ameninţă cu avocaţii pe energicul activist Chivu, dar apoi – surpriză – demolează terasa Byblos!

VIDEO – Gingaşul Făgădău îl ameninţă cu avocaţii pe energicul activist Chivu, dar apoi – surpriză – demolează terasa Byblos!
ianuarie 28
22:02 2016

imag_articol

Decebal Făgădău, vecinul cuminte la saloanelor erotice (Vogue – Tomis 48) și al șaormeriilor, s-a trezit cu o mică surpriză la ultima conferință de presă de la sfârșitul ședinței de Consiliu Local. În lipsa incisivelor întrebări jurnalistice și obișnuit mai mult cu incisivii jurnaliștilor zâmbitori care ascultau cu gurița larg deschisă gogoșelele sale umplute cu frișcă artificială, mare i-a fost surpriza când tânărul activist Andrei Chivu, mai nou colegul nostru de redacție pe teme urbanistice, i-a arătat o poză cu frontul stradal al bulevardului Tomis, vis-a-vis de Primărie.

11228033_824015901030111_18225897049436678_n

Bulevardul Carol (actual Tomis) cunoscut pentru deosebita valoare istorică datorată investițiilor importante de la sfârșitul secolului XIX și începutul secolului XX, perioadă în care orașul a cunoscut o dezvoltare deosebită odată cu modernizarea portului și construcția de către englezi a căii ferate Cernavodă-Constanța, a suferit un regres profund în ultimii 20 de ani fiind victimă a mai multor atrocități administrative. Monumentele au fost renovate cu materiale necorespunzătoare, unele au fost lăsate în paragină, altele acoperite cu reclame uriașe, iar altele au suportat amenajări de noi localuri care au însemnat de fapt distrugerea arhitecturii originale, disprețuind astfel cultura și specificul unei zone centrale reprezentative pentru oraș cu care întreaga comunitate se putea identifica. În evidență ies salonul erotic Vogue și restauratul libanez Byblos care pot candida cu succes la premiul „Cotețul de lux al orașului”.

Tânărul activist și arhitect nu a terminat bine de prezentat situația vecinătăților Primăriei și de pus întrebarea că sârguinciosul interimar a și început să dea răspunsul: ”eu nu merg la saloane erotice, restaurante internaționale există peste tot” (probabil ca și la Paris, Munchen și Berlin puteți întâlni saloane erotice și restaurante libaneze lângă primărie – n.r.) iar apoi a zbughit-o la fugă. Tânărul arhitect a încercat prietenos să-l facă să rămână la discuții: ”stați să vorbim ca bărbații, unde fugiți ca o pisicuță”, dar curajosul interimar nu s-a întors decât să-i transmită tânărului: ”vei avea de-a face cu avocații mei”. – VIDEO AICI  –

Zis-și-uitat, la nici o săptămână de la fericitul eveniment, terasa coteț de lux a restaurantului Byblos a început să fie demolată. Fotografia datează din data de  28.01.2016.

Fotografie0302

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

„Ţi-e milă? Ţi-am luat banii!…”- CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Tristele amintiri au ajuns departe…De fapt, cu o anumită ritmicitate , indiferent de context omul are posibilitatea de a alege .

Iar, această posibilitate de a râde sau de a plânge ar trebui să nu ne-o cenzureze nimeni!

De cele mai multe ori, datorită „regulilor nescrise” ale acestei societăţi suntem puşi în faţa unor evenimente triste şi întunecate , dar comicul îşi face apariţia tocmai atunci când ne-am aştepta cel mai puţin.

De la o vreme încoace am tot scris pe diferite atitudini vis a vis de anumite aspecte ce m-au determinat să mă exprim în mai multe registre sufleteşti!

Dar acum e cu totul altă treabă…

Fără să aduc jigniri, situaţia în care se află românul este analizată în mod ironic.“Filantropica” reprezintă cea mai eficientă şi în acelaşi timp amuzantă metodă de a aduce în prim-plan ideea că “nu tot ceea ce pare este adevărat”.

Asemeni unei proiecţii video avem o sumendenie de întâmplări ce constituie o modalitate de a genera materiale de informare publică.

Modul în care noi, asemeni spectatorilor avem „şansa” de a privi lumea este oarecum influenţat de experienţele celor din trecut, deoarece astfel, participând în mod indirect la acţiunile personajelor, noi suntem publicul ce primeşte şi decodifică mesajul în mod diferit.

Replica cheie a lui Gheorghe Dinică (textier pentru cerşetori) :”Mâna întinsă care nu spune o poveste, nu primeşte pomană”, reprezintă fraza de bază a relaţiilor publice.

El este un portret „artistic”, machiavelic până la perfecțiune al diavolului ca show-man de geniu, care prin minciună şi înşelăciune a reuşit să ocupe o poziţie bună în societate. Această replică ar putea să-l includă, în cinismul ei şi pe artistul român care cerşeşte finanţare şi care va rămîne cu mîna întinsă, atâta timp cât nu găseşte o poveste captivantă...........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro