Criteriul National

VIDEO-Grătarele sfârâie în zona istorică a Constanţei, jandarmeria şi poliţia la cafele şi ţigări – toată lumea voie bună

VIDEO-Grătarele sfârâie în zona istorică a Constanţei, jandarmeria şi poliţia la cafele şi ţigări – toată lumea voie bună
aprilie 07
21:49 2016

imagine articol

Zona istorică a Costanţei se află din păcate într-un continuu regres din perioada comunistă şi mult mai accentuat în perioada postdecembristă. Dacă în anii ’80 cuplul Ceaușescu a comandat demolarea superbelor lucrări seccesion din Piaţa Ovidiu semnate de arhitectul austriac Adolf Linz, după Revoluţie, zona istorică a fost bombardată de incompetenţa administrativă şi dispreţul comunității. Felul în care arată un oraș vechi de 2600 ani este o mare ruşine din păcate pentru comunitatea noastră, nu doar pentru administraţie.

În urmă cu aproximativ şase săptămâni reclamam telefonic şi în scris la poliţie faptul că câţiva tineri care rupeau lemne din fațada unui monument pe care îl incinerau alături pentru o manea şi un mititel. Am fost informat în scris de către politiştii secţiei 3 că au fost deschise dosare penale pentru această cauză. Duminică, 3 aprilie, la mică disttantă, pe strada Ovidiu, câţiva indivizi prăjeau la grătar scoici şi aruncau resuri menajere peste gard, direct peste ruinele termelor romane. Marţi 5 aprilie mă plimbam pe o stradă lăturalnică (Genaral Manu) în zona Sălii Sporturilor în așteptarea comemorării de la fostul club Beirut. În faţa unui bar (a unei bodegi) un jandarm şi un poliţist al sectiei 3 (ehipă de teren) fumau şi își sorbeau cafeaua în jurul orei 18:45. M-au văzut, eu am dat o tură de cartier şi am revenit cu prietenul Daniel Mihai după aproximativ 30 min cu camera de filmat în mână. Dânşii erau tot acolo, la fumat şi cafele, în „pauza de masă „?! dupa spusele dânsilor – VIDEO aici.
Dar campania ,,Salvăm Ograda Nostră” abia a început și cu siguranţă va reda sclipirea mândrei noastre . Toată lumea… voie bună.

relatare arh. Chivu Andrei

[video width=”640″ height=”368″ mp4=”http://www.criteriul.ro/wp-content/uploads/2016/04/video-1459873511.mp4″][/video]

 

imag-articol-

12966028_10206172317574928_341450793_n

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

AU TRECUT DOI ANI DE LA TRAGEDIA DIN CLUBUL COLECTIV… CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Au trecut deja destul de repede doi ani de la tragedia din clubul Colectiv. Neputința pe care au trăit-o majoritatea în acele zile coroborate și cu revolta care a urmat, rămân încă bine întipărite în memoria multora. Multitudinea de evenimente de comemorare din aceste zile ne arată că nu suntem dispuși să lăsăm umbra uitării să se aștearnă în urma incendiului care a luat 64 de vieți.

Colectiv este acea mărturie de netăgăduit, acea expresie plină de tragism pe care și din care foarte puțini au putut înțelege câte ceva. Cert este că lumea a rămas marcată pe moment, ca mai pe urmă, aproape ireversibil, inexplicabil, cu aceeași doză de cinism…a alunecat pe partea uitării.

Momentul Colectiv ne-a adus nu doar pierderea unor oameni de care suntem cu toții iremediabil legați. Ci, a fost vorba și de un fel de trezire involuntară, care ne-a pus în față un adevăr crud: corupția chiar ucide. Iar, dacă stăm și reflectăm câteva momente, fără a avea pretenția de a ne situa în postura de ”judecători”, cu acea durere a omului rănit, vom ajunge la anumite concluzii, despre care s-a tot scris și strigat cu voce tare, sinonimă cu acea dorință de a nu renunța până în ziua în care vom transcede și ne vom alătura lor, cu mențiunea și rugămintea adresată Cerului de a nu avea acel tragic sfârșit!

Tineri aceia deosebiți nu meritau să moară în asemenea chinuri. Tineri aceia meritau tratați cu mare grijă de către cei specializați și în măsură să îi aline, să le asigure o speranță…Dar, din nefericire, nimeni și nimic nu au putut să le schimbe destinul.

Așa s-a ajuns cu acțiunea de a protesta, atunci când o mare de oameni a decis să strige și să vocifereze, pe deplin întemeiat contra lentorii, neajunsurilor, incapacității Sistemului. Astfel, fără de acest spirit civic, care ulterior a fost confiscat de către unele partide nu se putea face vreo schimbare.

Datoria, dreptul de a manifesta, de a dezbate cu argumente, de a vocifera atunci când guvernanții greșesc și de a semna petiții pentru a cere și a obține o schimbare veritabilă este unul garantat de bunul simț, dacă de Constituție, se tot încearcă, spre a fi eliminat, treptat-treptat.........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo