Criteriul National

VIDEO-Grătarele sfârâie în zona istorică a Constanţei, jandarmeria şi poliţia la cafele şi ţigări – toată lumea voie bună

VIDEO-Grătarele sfârâie în zona istorică a Constanţei, jandarmeria şi poliţia la cafele şi ţigări – toată lumea voie bună
aprilie 07
21:49 2016

imagine articol

Zona istorică a Costanţei se află din păcate într-un continuu regres din perioada comunistă şi mult mai accentuat în perioada postdecembristă. Dacă în anii ’80 cuplul Ceaușescu a comandat demolarea superbelor lucrări seccesion din Piaţa Ovidiu semnate de arhitectul austriac Adolf Linz, după Revoluţie, zona istorică a fost bombardată de incompetenţa administrativă şi dispreţul comunității. Felul în care arată un oraș vechi de 2600 ani este o mare ruşine din păcate pentru comunitatea noastră, nu doar pentru administraţie.

În urmă cu aproximativ şase săptămâni reclamam telefonic şi în scris la poliţie faptul că câţiva tineri care rupeau lemne din fațada unui monument pe care îl incinerau alături pentru o manea şi un mititel. Am fost informat în scris de către politiştii secţiei 3 că au fost deschise dosare penale pentru această cauză. Duminică, 3 aprilie, la mică disttantă, pe strada Ovidiu, câţiva indivizi prăjeau la grătar scoici şi aruncau resuri menajere peste gard, direct peste ruinele termelor romane. Marţi 5 aprilie mă plimbam pe o stradă lăturalnică (Genaral Manu) în zona Sălii Sporturilor în așteptarea comemorării de la fostul club Beirut. În faţa unui bar (a unei bodegi) un jandarm şi un poliţist al sectiei 3 (ehipă de teren) fumau şi își sorbeau cafeaua în jurul orei 18:45. M-au văzut, eu am dat o tură de cartier şi am revenit cu prietenul Daniel Mihai după aproximativ 30 min cu camera de filmat în mână. Dânşii erau tot acolo, la fumat şi cafele, în „pauza de masă „?! dupa spusele dânsilor – VIDEO aici.
Dar campania ,,Salvăm Ograda Nostră” abia a început și cu siguranţă va reda sclipirea mândrei noastre . Toată lumea… voie bună.

relatare arh. Chivu Andrei

[video width=”640″ height=”368″ mp4=”http://www.criteriul.ro/wp-content/uploads/2016/04/video-1459873511.mp4″][/video]

 

imag-articol-

12966028_10206172317574928_341450793_n

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

„Ţi-e milă? Ţi-am luat banii!…”- CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Tristele amintiri au ajuns departe…De fapt, cu o anumită ritmicitate , indiferent de context omul are posibilitatea de a alege .

Iar, această posibilitate de a râde sau de a plânge ar trebui să nu ne-o cenzureze nimeni!

De cele mai multe ori, datorită „regulilor nescrise” ale acestei societăţi suntem puşi în faţa unor evenimente triste şi întunecate , dar comicul îşi face apariţia tocmai atunci când ne-am aştepta cel mai puţin.

De la o vreme încoace am tot scris pe diferite atitudini vis a vis de anumite aspecte ce m-au determinat să mă exprim în mai multe registre sufleteşti!

Dar acum e cu totul altă treabă…

Fără să aduc jigniri, situaţia în care se află românul este analizată în mod ironic.“Filantropica” reprezintă cea mai eficientă şi în acelaşi timp amuzantă metodă de a aduce în prim-plan ideea că “nu tot ceea ce pare este adevărat”.

Asemeni unei proiecţii video avem o sumendenie de întâmplări ce constituie o modalitate de a genera materiale de informare publică.

Modul în care noi, asemeni spectatorilor avem „şansa” de a privi lumea este oarecum influenţat de experienţele celor din trecut, deoarece astfel, participând în mod indirect la acţiunile personajelor, noi suntem publicul ce primeşte şi decodifică mesajul în mod diferit.

Replica cheie a lui Gheorghe Dinică (textier pentru cerşetori) :”Mâna întinsă care nu spune o poveste, nu primeşte pomană”, reprezintă fraza de bază a relaţiilor publice.

El este un portret „artistic”, machiavelic până la perfecțiune al diavolului ca show-man de geniu, care prin minciună şi înşelăciune a reuşit să ocupe o poziţie bună în societate. Această replică ar putea să-l includă, în cinismul ei şi pe artistul român care cerşeşte finanţare şi care va rămîne cu mîna întinsă, atâta timp cât nu găseşte o poveste captivantă...........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo