Criteriul National

VIDEO Imagini înfiorătoare în Mariupol, unde oamenii își îngroapă vecinii în fața blocurilor

VIDEO Imagini înfiorătoare în Mariupol, unde oamenii își îngroapă vecinii în fața blocurilor
martie 18
18:28 2022

„Trăim pur și simplu o catastrofă”, spune un locuitor din Mariupol, a cărui identitate este necunoscută, în timp ce filmează distrugerile unui cartier din oraș. Filmările sale arată oameni care săpă o groapă în fața unui complex de apartamente, în timp ce lângă ei se află ceea ce par a fi cadavrele unor persoane acoperite, relatează New York Times.

Ucraineni isi ingroapa vecinii in fata blocului in MariupolFoto: Captura video

Atenție, imagini care vă pot afecta emoțional!


Imagini distribuite pe Telegram în ultima săptămână și verificate de The New York Times îi arată pe locuitorii din Mariupol, Ucraina, documentând realitatea sumbră în care trăiesc acum și numărul tot mai mare de morți. Cu orașul în mare măsură fără de electricitate, aceste conturi de primă mână oferă detalii groaznice care au fost adesea greu de captat.

Într-un alt videoclip aceluiași bărbat, cuvântul „morgă” este scris pe o parte a unui oficiu poștal din apropiere din cartierul Cheryomushki. „Ei depozitează cadavre aici, pe care vor trebui să le îngroape singuri”, spune el.

La câțiva kilometri depărtare, un alt rezident neidentificat postează un videoclip cu cadavrele care zac acoperite într-o zonă plină de moloz și spune: „Doar cadavre în curți și asta-i tot”.

Un alt bărbat necunoscut filmează, în cartierul Primorsky, corpuri aflate pe jos în fața clădirilor rezidențiale.

Orașul, a cărui populație era de aproape jumătate de milion înainte de începerea războiului, a rămas fără electricitate, căldură și apă curentă de săptămâni întregi. În ultimele zile, oficialii orașului Mariupol au raportat că o serie de persoane au reușit să plece, dar atacurile continuă în zonele puternic populate ale orașului.

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

photostudio_1649947095742

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul