Criteriul National

VIDEO India: Cel puțin trei persoane au murit în urma unor proteste violente declanșate de o postare pe Facebook despre profetul Mahomed – International

VIDEO India: Cel puțin trei persoane au murit în urma unor proteste violente declanșate de o postare pe Facebook despre profetul Mahomed – International
august 12
10:58 2020
Cel puțin trei persoane și-au pierdut viața în cursul nopții de marți spre miercuri în urma unor confruntări cu poliția în orașul indian Bengaluru după ce o postare pe Facebook considerată ofensatoare de către musulmani a declanșat proteste care au rezultat în atacarea unei secții de poliție și incendierea casei unui politician, relatează Reuters și New York Times.

Ofițerii incapabili să aplaneze manifestațiile cu ajutorul bastoanelor și a gazelor lacrimogene au deschis focul după ce s-au temut că vor fi copleșiți de către protestatarii violenți dintr-un cartier predominant musulman, a declarat miercuri șeful poliției din Bengaluru.

„În pofida tentativelor liderilor comunității de a calma mulțimea, aceasta a incendiat autovehicule de pe marginea drumului și a atacat secția de poliție”, a declarat comisarul Kamal Pant, adăugând că „polițiștii nu aveau scăpare și au trebuit să recurgă la folosirea armamentului din dotare, provocând moartea a trei persoane”.

Polițiștii au efectuat 110 arestări pentru acte de vandalism și ultraj iar un decret de urgență a fost emis prin care sunt interzise adunările publice în orașul de 12 milioane de locuitori, cunoscut drept „Silicon Valley-ul Indiei”.

Pant a declarat că persoana responsabilă de postarea pe Facebook ofensatoare, care făcea referire la profetul Mahomed, a fost arestată iar mesajul șters de pe platforma social media.

„Ce a fost scris despre profetul Mahomed este rezultatul unei minți bolnave cu intenția de a crea violență”, a scris pe Twitter Gundu Rao, un parlamentar indian, adăugând că „este profund inacceptabil și asemenea afirmații despre orice persoană venerată de o comunitate trebuie gestionate în cel mai strict mod cu putință de către autorități”.

Poliția a identificat bărbatul acuzat de postarea mesajului ofensator cu prenumele său și a afirmat că este nepotul unui alt parlamentar a cărui locuință a fost atacată și incendiată în timpul violențelor.

Canalele de televiziune au difuzat marți noaptea imagini care arătau un grup de oameni adunați în fața unei secții de poliție ciocnindu-se cu ofițerii, incendiind mai multe mașini ale poliției și încercând apoi să intre cu forța în clădire. Un alt grup a fost filmat în fața locuinței politicianului scandând sloganuri, aruncând cu pietre și incendiind mașinile parcate de-a lungul drumului.

Citește și:

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul