Criteriul National

VIDEO Italia: Un mega-iaht misterios a fost sechestrat de autorități / Echipa lui Navalnîi spune că e al lui Putin, italienii neagă

VIDEO Italia: Un mega-iaht misterios a fost sechestrat de autorități / Echipa lui Navalnîi spune că e al lui Putin, italienii neagă
mai 07
02:43 2022

Un mega iaht misterios, în valoare estimată de 700 de milioane de dolari (636 de milioane de euro), al cărui proprietar nu a fost făcut public și care părea să fie pe picior de plecare, a fost reținut vineri de autoritățile italiene, anunță AFP.

Super iahtul SeherezadaFoto: YouTube

Ancheta autorităților italiene „a stabilit legături economice și de afaceri semnificative între persoana care deține oficial nava Șeherezada și figuri proeminente din guvernul rus”, precum și personalități rusești sancționate de Occident în urma invaziei din Ucraina, se arată într-un comunicat al Ministerului italian al Economiei și Finanțelor.

În urma acestei anchete, „ministrul Economiei și Finanțelor, Daniele Franco, a semnat un decret de reținere” a navei, a adăugat comunicatul.

Nava, andocată de mai multe luni în regiunea italiană Toscana, a fost pusă în apă și părea pregătită să plece, a constatat vineri un fotograf al AFP.

Navalnîi zice că e al lui Putin, italienii neagă

„Șeherezada”, cu o lungime de 140 de metri, are două platforme pentru elicoptere, o piscină, un cinematograf și o baterie antidronă, potrivit administratorilor site-ului SuperYachtFan, care se descriu ca jurnaliști de investigație.

Marea întrebare rămâne: cui aparține „Șeherezada”? Un oligarh rus sau cineva chiar mai sus? Dacă este vorba de un rus…

Comunicatul ministerului italian nu precizează identitatea proprietarului.

Echipa disidentului rus Alexei Navalnîi atribuie acest monstru marin chiar lui Vladimir Putin. Aceasta se bazează în special pe o listă de membri ai echipajului, printre care se numără mai mulți membri ai FSO, serviciul federal rus de protecție a personalităților publice.

Grupul italian Sea Group, care era responsabil de întreținerea navei în șantierul său, replică că acest lucru nu este adevărat.

Proprietatea „Șeherezada” nu poate fi atribuită președintelui rus Vladimir Putin”, a precizat compania într-un comunicat, bazându-se pe „documentația pe care o deține și pe rezultatele verificărilor efectuate de autoritățile competente”.

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

photostudio_1649947095742

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul