Criteriul National

VIDEO „London calling” devine „Kiev calling”. Cum s-a transformat hitul The Clash în imnul de război al Ucrainei

VIDEO „London calling” devine „Kiev calling”. Cum s-a transformat hitul The Clash în imnul de război al Ucrainei
martie 20
05:08 2022

Trupa punk ucraineană Beton a obținut aprobarea formației The Clash pentru a înregistra o nouă versiune a cântecului ”London calling”. Kyiv Calling, înregistrată lângă linia frontului, are versuri care cheamă restul lumii să sprijine apărarea țării de invadatorii ruși, relatează The Guardian.

Kiev calling, imagine din videoclipul formatiei BetonFoto: Captura YouTube

Toate veniturile din ceea ce este acum catalogat drept „imn de război” vor merge către Mișcarea de Rezistență din Ucraina Liberă (FURM) pentru a ajuta la finanțarea unui sistem de comunicații pentru alertarea populației cu privire la amenințări.

În ultimele zile, cei trei membri ai formației Beton au rescris versurile hitului, după ce au primit permisiunea de la membrii supraviețuitori ai The Clash, pentru a transmite un mesaj de rezistență și de ridicare a moralului, precum și pentru a cere ajutor altor țări.

Noua piesă a fost mixată în Los Angeles de producătorul muzical Danny Saber, fost membru al trupei Black Grape care a lucrat cu David Bowie și Rolling Stones. Noile versuri fac aluzie la cererea Ucrainei de a intra în NATO, dar și la apelurile țării de a primi ajutor.

Cine sunt membrii trupei Beton

Membrii trupei lui Beton, Bohdan Hrynko, Oleg Hula și Andriy Zholob, au înregistrat Kyiv Calling într-un studio din Liov joia și vinerea trecută. Un videoclip al piesei prezintă, printre altele, imagini filmate de prietenii, familia, colegii și fanii trupei și surprinde unele dintre atacurile recente din orașe precum Harkiv și Kiev.

Muzicienii joacă acum și ei un rol activ în conflictul care a rănit și ucis mii de oameni în Ucraina. Zholob, chitarist și solist vocal, lucrează și ca medic ortoped și tratează victimele războiului și soldații, în timp ce Hrynko, baterist și solist vocal, precum și basistul și solistul Hula fac parte din apărarea teritorială și sunt gata să se alăture rezistenței atunci când li se solicită. Hrynko este arhitect, iar Hula este coproprietarul unei companii care furnizează aparatură de sunet și lumini pentru concerte și festivaluri.

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

photostudio_1649947095742

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul