Criteriul National

VIDEO Medicii italieni au recurs la administrarea de oxigen în mașinile din parcarea spitalului – Coronavirus

VIDEO Medicii italieni au recurs la administrarea de oxigen în mașinile din parcarea spitalului – Coronavirus
noiembrie 12
17:59 2020
Persoane infectate cu coronavirusul din orașul italian Napoli au primit oxigen în parcarea unui spital în timp ce așteptau în mașini să primească îngrijiri medicale, relatează Business Insider.

Angajații sanitari au montat tuburi de oxigen în afara spitalului și au acordat tratament în regim ambulatoriu pacienților care aveau probleme de respirație.

Spitalul Cotugno este un spital de boli infecțioase care în primul val al pandemiei a adoptat măsuri excepționale, fiind pe larg aclamat ca un „spital model”.

Italia se confruntă cu un al doilea val al pandemiei de COVID-19, autoritățile raportând miercuri aproape 33.000 de noi infecții și 623 de decese cauzate de coronavirus, apropiindu-se de vârful din luna martie.

Ministrul de externe italian Luigi Di Maio a afirmat într-o postare pe Twitter că este nevoie de o „intervenție imediată” în regiunea Campania în care se află și orașul Napoli.

Postarea sa făcea referire la o înregistrare video care arată un pacient cu COVID-19 găsit mort într-o baie a unei alte unități medicale din Napoli, spitalul Antonio Cardarelli.

„Realitatea vorbește de la sine”, a afirmat Di Maio, relatând de asemenea despre cazuri de „oameni tratați în parcări”, oameni care mor în ambulanță fiindcă nu sunt locuri libere în spitale unde să fie duși și „alții care nu sunt nici măcar luați de acasă în pofida apelurilor constante”.

Campania se află în zona „galbenă” din cele trei categorii de risc elaborate de autoritățile italiene, însemnând că doar măsuri minime de carantinare sunt în vigoare.

Însă guvernul ia în considerare să trimită militari pentru a ajuta autoritățile sanitare și analizează trecerea regiunii în zona „portocalie” sau „roșie” până vineri, potrivit ziarului italian Il Mattino.

„Dacă există raportări ample despre probleme critice cu care se confruntă unitățile medicale din orașul Napoli, vom da semnalul”, a declarat premierul Giuseppe Conte.

Citește și:

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul