Criteriul National

VIDEO Noi proteste majore în Belarus. O piață a fost închisă cu sârmă ghipată / Aproximativ 250 de persoane, arestate / Metroul ar fi fost închis – International

VIDEO Noi proteste majore în Belarus. O piață a fost închisă cu sârmă ghipată / Aproximativ 250 de persoane, arestate / Metroul ar fi fost închis – International
septembrie 13
15:52 2020

Autoritățile din Belarus au folosit sârmă ghimpată, duminică, pentru a închide o piață centrală din Minsk și au început să rețină protestatari în timp ce aceștia se alătură unui nou protest pentru a contesta realegerea considerată frauduloasă a președintelui Alexandr Lukașenko pe 9 august, relatează Reuters și AFP.

UPDATE 15.45: Aproximativ 100.000 de oameni protestează la Minsk. (martor Reuters) Poliția din Belarus a declarat că a făcut aproximativ 250 de arestări în timpul manifestației săptămânale organizată de opoziție la Minsk.

”Aproximativ 250 de persoane au fost arestate în diferite zone ale capitalei pentru ”folosirea steagurilor și a altor simboluri” ale opoziției și ”pancarte cu mesaje jignitoare”, a declarat ministerul de Interne într-un comunicat.

Proteste au loc în Minsk, dar și în alte 17 orașe din Belarus, printre care și Brest.

„Există arestări în curs”, a declarat pentru AFP purtătoarea de cuvânt a Ministerului de Interne, Olga Tchemodanova. Potrivit organizației pentru drepturile omului Viasna, cel puțin 20 de persoane au fost arestate.

Un martor Reuters a văzut o coloană de cel puțin 10.000 de oameni care se îndrepta duminică spre Piața

Independenței, unde se află sediul guvernului și locuința președintelui Lukașenko.

Potrivit Nexta, oamenii s-au strâns în ciuda faptului că metroul a fost închis, iar poliția stă la fiecare stradă care duce spre centru.

Sâmbătă, cel puțin 5.000 de oameni, majoritatea femei, au mărșăluit prin oraș pentru a cere eliberarea unei lidere a opoziției.

În total, 114 oameni au fost reținuți în toată țara în seara de sâmbătă. Dintre aceștia, 99 au fost numai în capitală, Minsk, potrivit Ministerului de Interne.

Piața Octombrie a fost înconjurată cu sârmă ghimpată sâmbătă.

Soldați au scos din mulțime la întâmplare persoane și le-au bătut.

Citește și:
VIDEO Un reprezentant al forțelor de ordine din Belarus, alergat și bătut cu mătura de femei

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul