Criteriul National

VIDEO Ofițer rus de recrutare, nevoit să intre pe geamul unui bloc de locuințe pentru a livra ordinele de încorporare

VIDEO Ofițer rus de recrutare, nevoit să intre pe geamul unui bloc de locuințe pentru a livra ordinele de încorporare
septembrie 29
11:12 2022

O nouă înregistrare video apărută pe rețelele de socializare a surprins un ofițer de recrutare rus intrând pe fereastra unui bloc de locuințe pentru a livra ordinele de încorporare rezidenților.

Ofiterul de recrutare nu s-a lasat descurajat de faptul ca nimeni nu a vrut sa ii deschida la interfonFoto: Captura video

Filmarea realizată de o cameră de supraveghere montată în casa scării a surprins cum ofițerul a intrat pe geam, le-a deschis ușa celorlalți militari de la biroul de recrutare cărora pare să le explice isprava sa înainte de a se îndrepta spre apartamente pentru a livra ordinele de încorporare.

Ministerul rus al Apărării a explicat în urmă cu o zi că ordinele de încorporare pot fi livrate doar în persoană și pe bază de semnătură, după ce pe rețelele de socializare au apărut informații că unii recruți sunt somați le birourile de registratură și înrolare prin SMS sau apeluri telefonice.

Decretarea mobilizării parțiale de către președintele rus Vladimir Putin pe 21 septembrie a declanșat un veritabil exod din Rusia, sute de mii de locuitori ai țării trecând granițele țării înspre statele vecine pentru a evita încorporarea în forțele armate.

Viaceslav Volodin, președintele Dumei de Stat, a vorbit despre situație în urmă cu o zi, anunțând că autoritățile întocmesc liste cu cei care pleacă din țară și că aceștia riscă să le fie confiscate mașinile pe care le-au abandonat la punctele de trece are frontierei.

Fotografii și înregistrări video apărute pe rețelele de socializare în ultimele zile au arătat că unii ruși și-au lăsat în urmă autovehiculele din cauza cozilor kilometrice de la unele puncte de trecere ale frontierei pentru a încerca să treacă granița pe jos.

Rușii fug în țările vecine pentru a scăpa de recrutare

Una dintre țările spre care rușii s-au îndreptat în număr mare este Georgia, țară în care pot rămâne timp de 360 de zile însă multora li se refuză intrarea. În Kazahstan, o altă destinație favorită, ei pot rămâne doar pentru 30 de zile sau 60, în caz că se înregistrează.

Unii s-au îndreptat și spre granițele cu statele membre ale Uniunii Europene, chiar dacă blocul comunitar a îngreunat procedura de obținere a vizelor de către aceștia încă de la sfârșitul lunii august.

Jurnaliștii de investigație de la Meduza a scris mai devreme în cursul acestei săptămâni că Kremlinul intenționează să închidă granițele pentru bărbații cu vârste de mobilizare însă că acest lucru se va întâmpla doar după finalizarea referendumurilor de anexare din teritoriile ucrainene ocupate.

Autoritățile de ocupație instalate de ruși au anunțat miercuri rezultatele finale ale referendumurilor dar cel puțin deocamdată autoritățile de la Moscova nu au făcut vreun anunț privind închiderea granițelor.

Marți, ministerul rus al Apărării a afirmat într-un comunicat remis presei că nu intenționează să ceară extrădarea rușilor care au fugit în străinătate pentru a evita încorporarea.

Urmărește ultimele evoluții din a 218-a zi a războiului din Ucraina LIVETEXT pe HOTNEWS.RO.

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul