Criteriul National

VIDEO Orban, despre cauzele incendiului de la SJU Neamț: Erau prevăzute lucrări la instalații, prezentate ca fiind pentru creșterea paturilor la ATI / Care este situația răniților – Esential

VIDEO Orban, despre cauzele incendiului de la SJU Neamț: Erau prevăzute lucrări la instalații, prezentate ca fiind pentru creșterea paturilor la ATI / Care este situația răniților – Esential
noiembrie 15
04:16 2020

Medicul rănit grav în incendiul care a mistuit Secția ATI a Spitalului Județean din Piatra Neamț a ajuns la Spitalul Floreasca, iar duminică dimineață va fi transferat în Belgia, iar ceilalți 6 răniți au fost duși și ei cu ambulanțele la spitalul modular de la Lețcani, a anunțat premierul Ludovic Orban. El a spus că nu pot fi făcute speculații privind cauzele incendiului și că trebuie așteptat rezultatul anchetelor, dar că din declarațiile managerului spitalului reiese că acolo erau prevăzute lucări la instalații, cu argumentul de a crește numărul de paturi la terapie intensivă.

Orban a făcut aceste declarații sâmbătă noapte, la finalul ședinței de la Ministerul de Interne, unde a fost convocată o celulă de criză în urma incendiului în care au murit 10 pacienți cu COVID, iar alte 7 persoane – între care un medic au fost rănite.

Precizările premierului legate de cei 7 răniți:

  • Avionul militar care l-a adus de la Iași pe medicul rănit grav a aterizat la București. Medicul este dus la Spitalul Floreasca și pregătit pentru transferul către Spitalul Militar Reine Astrid din Belgia. Am reușit să obținem acordul spitalului, deși, din cauza pandemiei, nu este acceptat transferul de pacienți
  • Duminică, dupa ora 7.00, va fi asigurata transportul în Belgia tot cu o aeronavă militară.
  • Cei 6 pacienți răniți au ajuns la spitalul modular din Lețcani. Transportul a fost făcut cu echipaj medicul compus din medic și asistent în ambulanțe cu cea mai ridicată dotare.

Despre cauzele incendiului:

Legat de cauzele incendiului, Orban a spus că nu pot fi făcute speculații și că trebuie așteptat rezultatul anchetelor, dar că din declarațiile managerului spitalului reiese că acolo au fost făcute lucări la instalații, cu argumentul de a crește numărul de paturi la terapie intensivă:

  • „Din declarațiile managerului spitalului, făcute cu câteva zile înainte, se știe că au fost prevăzute niște lucrări de instalații – nu cunoaștem foarte bine despre ce este vorba – care atunci când au fost prezentate au fost prezentate ca fiind destinate pentru creșterea numărului de paturi la ATI.
  • De asemenea, există informația privitoare la mutarea de la etajul 3 la etajul 2 a pacienților de la Terapie Intensivă.
  • Sigur că nu ne hazardăm să intrăm în absolut niciun fel de interpretare, dar aceste date există și cei competenți, în conformitate cu legea, vor face toate evaluările astfel încât să se identifice cu precizie posibilele cauze ale acestui incendiu”.

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul