Criteriul National

VIDEO PNL și USR-PLUS au anunțat oficial candidații comuni la Capitală. Orban: „Dreapta modernă pro-europeană s-a unit” / Barna: „Cine nu susține această unitate a dreptei o susține, de fapt, pe Gabriela Firea” – Politic

VIDEO PNL și USR-PLUS au anunțat oficial candidații comuni la Capitală. Orban: „Dreapta modernă pro-europeană s-a unit” / Barna: „Cine nu susține această unitate a dreptei o susține, de fapt, pe Gabriela Firea” – Politic
august 01
17:35 2020

PNL și alianța USR-PLUS și-a prezentat oficial sâmbătă după-amiazăa candidații comuni la alegerile locale pentru Capitală. La Primăria Generală va fi susținut Nicușor Dan, în timp ce la sectoare PNL și USR-PLUS și-au împărțit primăriile 3 la 3.

Ludovic Orban:

 • Astăzi avem de dat o veste bună pentru Bucureșteni. Dreapta modernă pro-europeană s-a unit într-un proiect comun pentru București. După săptămâni de discuții, analize și evaluări, partenerii din USR-Plus împreună cu noi PNL am hotărât că împreună putem să oferim un viitor mai bun pentru București și o viață mai bună pentru fiecare bucureștean.
 • Poiectul nostru trebuie să pună capăt modului lipsit de profesionalism, modului lipsit de implicare, modului dezastruos în care a fost guvernat Bucureștiul. Bătaia de joc la adresa bucureștenilor trebuie să ia sfârșit. Bucureștiul trebuie slujit de oameni cinstiți, capabili.
 • Astăzi am decis că vom prezenta candidați comuni pentru București – la Primăria Generală și la Primăriile de sector.
 • Am decis să-l susținem pe Nicușor Dan la funcția de Primar General. Nicușor Dan este un om care iubește Bucureștiul și cunoaște foarte bine problemele orașului. Un om care odată ajuns la primărie imediat va începe procesul de modernizare a Bucureștiului, de rezolvare a tuturor problemelor ce până în prezent nu au fost rezolvată.
 • Prezența mea aici este și un argument pentru o cooperare loială între Primăria Capitalei, primăriile de sector și Guvernul României. Administrația (…) are nevoie de susținerea guvernului pentru toate proiectele care trebuie să îmbunătățească viața bucureștenilor – extinderea metroului, șoseaua de centură pentru a scoate traficul de tranzit din București, promovarea clădirilor emblematice ale Bucureștiului – Universitatea, ASE și celelalte frumuseți arhitectonice ale Bucureștiului.
 • Prezența mea aici este o garanție a faptului că echipa va avea un partener care iubește la fel de mult Bucureștiul și este gata să finalizeze toate proiectele vitale pentru București.

Dan Barna:

 • Este o zi istorică pentru Capitala României. Această opțiunea reală, credibilă, competentă, profesionistă va convinge locuitorii acestui oraș că putem scoate PSD-ul din București. Cine nu susține această unitate a dreptei o va susține, de fapt, pe Gabriela Firea. Aceasta va fi opțiunea reală la alegerile pe București.
 • Nu mai este o vorba de soluție de avarie, o opțiunea aleasă drept răul cel mai mic. Azi Bucureștiul are opțiunea unui primar și a unor echipe la nivel de sector care să îndrepte acest oraș spre latura europeană.
 • Fiecare dintre partidele noastre au făcut sacrificii pentru acest proiect.
 • Sunt foarte sigur că punând împreună toate aceste resurse vom putea în sfârșit să reconstruim Bucureștiul.

Nicușor Dan:

 • Sunt bucuros că cele trei partide au ajuns să aibă o listă comună de candidați la primăriile de sector. Sunt oameni în care am încredere.
 • Nu a fost o decizie ușoară pentru organizațiile celor trei partide să susțină un independent și să susțină candidați de la alte partide. Au înțeles miza mai mare pentru București. Vreau să rog
 • Proiectul mare este construirea Noului București. Este orașul în care te miști mai bine, în care respiri mai bine, în care câștigi mai bine.
 • Noul București este orașul în care vom face mari lucrări de infrastructură pentru transport, în care vom crea spații verzi și vom respira mai bine.
 • Noul București este orașul în care vom absorbi fonduri europene consistente, în care vom construi o infrastructură nouă de sănătate și educație, în care vom construi o economie dinamică pentru locuri de muncă mai bine plătite.
 • Noul București va fi un oraș prietenos cu bucureștenii, cu mame și cu copii, cu persoane în vârstă, cu persoane cu handicap, cu bicicliștii, cu pietonii, cu conducătorii auto.
 • Noul București înseamnă o administrație care să fie și cinstită, și modernă, și profesionistă, o administrație pentru care bucureștenii sunt partenerii noștri, oamenii de afaceri, salariații, elevii și studenții sunt cu toții partenerii noștri.
 • Noul București, înseamnă acel oraș pe care bucureștenii îl merită

Conform înțelegerii dintre cele două formațiuni, în afară de susținerea candidatului comun la Primăria Generală, la Primăriile de sectoare candidații comuni vor fi 3 la 3.

 • USR-PLUS intră în cursa localelor cu candidați la sectoarele 1, 2 și 4, respectiv Clotilde Armand, Radu Mihaiu și Simona Spătaru.
 • PNL atacă sectoarele 3, 5 și 6, avându-i drept candidați pe Ciprian Ciucu, la 6, și Cristian Băcanu la 5 și Adrian Moraru la 3.

Viceprimar din partea USR-PLUS la Capitală va fi Vlad Voiculescu.

Vezi și:

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul