Criteriul National

VIDEO Salutul din Hunger Games, preluat de manifestanții pro-democrație din Thailanda, care au blocat convoiul regelui. Protestele au fost interzise – Esential

VIDEO Salutul din Hunger Games, preluat de manifestanții pro-democrație din Thailanda, care au blocat convoiul regelui. Protestele au fost interzise – Esential
octombrie 15
09:20 2020
Un nou decret privind înăsprirea condițiilor stării de urgență a fost emis de premierul din Thailanda, cu scopul de a interzice protestele care zguduie țara de câteva săptămâni. Decizia a fost luată după ce manifestanții pro-democrație au salutat convoiul oficial al regelui prin ridicarea celor trei degete, salut preluat din serialul ”Hunger Games” ce a devenit simbolul mișcării anti-guvernamentale.

Lideri ai mișcării de protest care cer demisia premierului și reformarea constituției, acuzând monarhia că este anti-democratică, au fost arestați, scrie The Guardian.

În același timp, ca urmare a ordinului privind starea de urgență, publicarea știrilor care ar putea aduce atingere securității naționale a fost interzisă.

Thailanda se afla deja în stare de alertă din cauza pandemiei de coronavirus, însă premierul a emis un nou decret, în timp ce poliția a arestat peste 20 de persoane.

Potrivit noului decret, adunările mai mari de 5 persoane sunt interzise.

Miercuri, în centrul capitalei Bangkok, convoiul Regelui Maha Vajiralongkorn, a fost blocat de mulțimea de manifestanți care i-au arătat salutul din Hunger Games.

În ciuda decretului, protestatarii au spus că vor continua să iasă în stradă pentru a cere demisia premierului Prayuth Chan-ocha și reformarea constituției.

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul