Criteriul National

VIDEO Sate uitate din Italia oferă vacanțe gratuite pentru a renaște – International

VIDEO Sate uitate din Italia oferă vacanțe gratuite pentru a renaște – International
august 19
19:55 2020

Vânătorii de chilipiruri și globetrotteri frustrați au copleșit o comună italiană cu cereri de a sta acolo după ce a oferit cazare gratuită pentru a ademeni turiști în cătunele sale deluroase, relatează Reuters.

Din Statele Unite până în China, peste 8.000 de oameni au cerut să stea în comuna medievală San Giovanni in Galdo după ce campania de promovare lansată în iunie a devenit virală, au spus organizatorii.

”Nu ne-am așteptat la un astfel de răspuns”, a spus Stefano Trotta, șeful Asociației Culturale locale din spatele campaniei.

Trotta a spus că grupul poate găzdui doar 12 oaspeți pe săptămână așa că i-a direcționat pe unii dintre doritori spre satele alăturate.

”Am avut aproximativ 70 de cereri din Kazahstan, câteva dintre orașele izolate din Rusia… din toată lumea, sincer”.

Ca multe sate italiene, San Giovanni in Galdo a avut de suferit din cauza scăderii populației, de la câteva mii la 500 în câteva decenii, în timp ce localnicii au plecat să caute oportunități în altă parte, a spus Trotta.

Inițiativa găzduirii gratuite a pus acum comuna din nou pe harta călătoriilor.

Localnicii obișnuiau să spună în glumă că regiunea Molise este atât de necunoscută încât nici nu există. Trotta a spus că nu mai este cazul pentru că toată atenția de care se bucură acum ar putea să ducă la renașterea satelor.

Tinerii ar putea să aleagă să stea dacă turismul explodează, vechii rezidenți s-ar putea întoarce, iar vizitatorii poate vor dori să se stabilească acolo, a spus el.

”Ideea este să aducem oameni să locuiască aici”, a spus el, adăugând că unii dintre noii turiști și-au cumpărat deja case aici.

Și alte sate se confruntă cu aceeași problemă a scăderii populației.

San Mauro La Bruca, un sătuc cu mai puțin de 600 de oameni are vedere spre mare, a oferit turiștilor camere la 2 euro pe noapte.

La 20 de minute cu mașina de San Giovanni in Galdo, Petrella Tifernina a oferit de asemenea găzduire gratuită.

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul