Criteriul National

VIDEO Taiwanul a sărbătorit egalitatea şi succesul în lupta cu coronavirusul la cel mai mare Marş Pride din Asia – International

VIDEO Taiwanul a sărbătorit egalitatea şi succesul în lupta cu coronavirusul la cel mai mare Marş Pride din Asia – International
noiembrie 01
03:37 2020
Peste 130.000 de persoane, multe purtând măşti curcubeu, au mărşăluit sâmbătă prin Taipei pentru a sărbători egalitatea LGBTQ+ şi succesul insulei în lupta împotriva coronavirusului, cu ocazia celui mai mare Marş Pride din Asia şi unul dintre cele mai mari la nivel global din acest an, relatează Agerpres.

„Taiwanul a făcut o treabă fantastică atât în legătură cu egalitatea, cât şi cu controlul pandemiei”, a declarat Chen Wei-chun, angajat bancar în vârstă de 32 de ani, care s-a alăturat marşului cu o mască curcubeu.

Taiwanul a înregistrat doar 555 de infecţii cu Covid-19 şi şapte decese, majoritatea cazurilor importate, datorită răspunsului timpuriu şi eficient.

Taiwanul a fost primul care a testat sosirile din China la începutul epidemiei şi a impus un sistem de „gard electronic” necesitând o carantină de 14 zile pentru sosirile din străinătate şi urmărirea traseului lor prin intermediul telefoanelor mobile.

Taiwanul a devenit anul trecut primul loc din Asia care a legalizat căsătoria între persoane de acelaşi sex. În această săptămână, două femei au devenit primele femei ofiţer din armata taiwaneză care s-au căsătorit cu partenerii de acelaşi sex la o nuntă militară, marcând un alt reper pentru drepturile LGBTQ+ în Asia.

Potrivit organizatorilor, peste 130.000 de persoane au mărşăluit pe străzile din Taipei la parada anuală Pride, alături de marile partide politice, inclusiv Partidul Democratic Progresist (DPP).

„Pe fondul pandemiei globale, avem nevoie de mai multă dragoste (…) pentru a ne uni şi tolera diferenţa, pentru a face Taiwanul un loc mult mai progresist”, a scris premierul taiwanez Su Tseng-chang într-o postare pe Facebook pentru a susţine Marşul Pride.

Cu toate acestea, Taiwanul democratic rămâne divizat asupra altor chestiuni conexe precum părinţii de acelaşi sex, în timp ce cuplurile gay au voie să se căsătorească doar cu străini din ţări unde căsătoria între persoane de acelaşi sex este de asemenea legală, notează agenția Reuters.

Preşedinta Tsai Ing-wen, criticată de unele grupuri religioase în această săptămână după ce a chemat oamenii să se alăture Marşului Pride, a făcut sâmbătă ecoul sprijinului pentru egalitate.

„Cuvintele cheie de astăzi sunt dragoste, toleranţă şi un Taiwan mai bun”, a scris ea pe Facebook, alături de un steag curcubeu.

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul