Criteriul National

VIDEO! Theresa May doreşte convocarea de alegeri anticipate în Regatul Unit al Marii Britanii

 Breaking News
VIDEO! Theresa May doreşte convocarea de alegeri anticipate în Regatul Unit al Marii Britanii
aprilie 18
14:54 2017

Într-o declaraţie cu pronunţat caracter surpriză efectuat în faţa reşedinţei sale oficiale din Downing Street, doamna Theresa May şi-a comunicat decizia de a nu mai aştepta până în anul 2020, atunci când trebuia să aibă loc următorul ciclu electoral.

TH

 

Theresa May a anunţat că dorește convocarea de alegeri parlamentare anticipate la data de 8 iunie, transmit agențiile Reuters şi EFE. Domnia sa a menţionat printre altele că are un plan adecvat pentru negocierea condiţiilor Brexit-ului şi invocarea unităţii din punct de vedere politic in Regatul Unit .

Premierul britanic a argumentat că este necesar un guvern puternic pe fondul incertitudinii generate de ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană, relatează postul BBC şi cotidianul The Telegraph.

„Am ajuns la concluzia că singura modalitate de garantare a certitudinii şi siguranţei pentru anii care urmează este organizarea acestor alegeri”, a declarat Theresa May. Reamintesc că oficialul britanic a fos supus presiunilor exercitate din partea colegilor din Partidul Conservator dar şi din partea opoziţiei laburiste şi liberal-democrate în contextul activării procedurii cauzate de Brexit.

„Întreaga ţară este unită în jurul deciziei Brexit, mai puţin membrii Parlamentului. Disensiunile din Parlament riscă să afecteze capacităţile de a transforma Brexit în succes”, a spus Theresa May.

” Este în interesul naţional”  a insistat May, citată de Xinhua. În opinia ei, singura cale de a garanta stabilitatea pentru anii ce vor urma este organizarea de alegeri anticipate, potrivit Reuters. Mai mult decât atât, domnia sa şi-a avertizat totodată oponenţii politici că greşesc atunci când cred că Marea Britanie va schimba cursul Brexitului. Totodată, May a acuzat opoziţia că slăbeşte poziţia guvernului de la Londra în cadrul negocierilor cu UE.

La o prima vedere, din câte se pare , prim-ministrul Theresa May ar fi fost influențată de sondajele recente care au plasat partidul Conservator cu 21 de procente în plus față de cei din partidul laburist.În declarația sa, May a afirmat că guvernul său a încercat să dea glas vointei populare , respectiv a rezultatului referendumului de anul trecut asigurând că Marea Britanie vrea ” să recapete controlul și sa aibe  noi oferte comerciale.”

Ea a adăugat că măsura a fost cerută de catre poporul britanic care și-a pus  încrederea în rezolvarea acestei situații. Fiind presată de  ideea că a fost mai mult decat interesul personal și de partid decât de dragul țării, domnia sa a fost de acord ca aceasta ar constitui ” o decizie pe care am luat-o fără tragere de inimă,în interesul național“, argumentând că o victorie decisivă a alegerilor ar consolida mâna guvernului în cadrul viitoarelor negocieri.

Amintesc un alt aspect important șisa anume că-pentru a valida organizarea anticipatelor- Theresa May trebuie să obțină acordul Parlamentului cu o majoritate de două treimi din numărul total de membrii.

Reacțiile internationale nu s-au lăsat așteptate

Guy Verhofstadt, coordonatorul Brexit-ului desemnat de Parlamentul European a declarat că alegerile generale au fost o oportunitate pentru poporul britanic de a modela orice afacere viitoare pentru a rupe relatiile dintre UK si U.E. Domnia sa a  spus: „Alegerile din Marea Britanie sunt o afacere internă, dar în mod clar Brexit-ul va fi elementul cheie al acesteia. Acest lucru înseamnă că va fi o oportunitate pentru cetățenii din Marea Britanie să se exprime cu privire la modul în care văd relația viitoare dintre țara lor și UE.În calitate de negociator pe Brexit, voi lucra cu noul guvern pentru cel mai bun viitor comun posibil.”

De asemenea, Alan Johnson, fostul secretar al Partidului Laburist, care de mai mulți ani a fost situat pe pozițiile din fruntea listei și considerat  ca fiind unul dintre „cel mai buni lider, ca alternativă“  a anunțat că este dispus la orice viitoare oportunitate sau ofertă. Într-o scrisoare adresată și  postată pe site-ul Guido Fawkes, el spune: „Pentru mine decizia personală a doamnei May este (…) dacă să se pensioneze acum sau în 2022, atunci când voi intra în cea de a șaptea decadă a vieții mele.M-am decis că voi merge acum și acest lucru îmi va da posibilitatea de a face alte lucruri cu viața mea și, prin urmare, este în interesul meu și al familiei mele.”

Gianni Pittella, liderul blocului socialist din Parlamentul European, a descris anunțul primului-ministru Theresa May ca fiind „imoral“. El a spus: ” Theresa May joacă același joc pe care David Cameron l-a jucat în urmă cu câțiva ani prin exploatarea Brexit-ului și pentru a consolida controlul ei politic în cadrul partidului și a țării.Este imoral într-un fel. Este inacceptabil să exploateze o astfel de problemă sensibilă,precum Brexit-ul.”

Mini-concluzia e oferită din prisma abordării în presa britanică , deoarece  devine tot mai clar că marile probleme ale Brexitului abia urmează,unele dintre ele chiar în viitorul mai mult sau mai puțin îndepărtat. ”Argumentul că acestea trebuie rezolvate înainte de alegeri nu mai are substanță. În plus, țara se confruntă și cu alte probleme – criza din sistemul de sănătate, guvernarea locală și educația. Toate acestea ar putea submina popularitatea guvernului și ar putea duce la un scor mai slab pentru conservatori dacă alegerile ar avea loc la termen”, scrie The Times.În aceste condiții, argumentele pentru alegeri anticipate au devenit mai puternice, din momentul în Theresa May a fost desemnată să conducă Marea Britanie.

AICI  PUTEȚI LECTURA INTEGRAL declarația doamnei Theresa May

Video :

Sursa foto Gulliver/ Getty Images, stiri

Sursa video Guardian Wires

Sinteză știre realizată de către Prof.Daniel Mihai Prof. Dr.de Vioară la CNA Regina Maria Constanţa, redactor şef al ziarului Criteriul Naţional

 

 

Comentarii

Comentarii

Share

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

Dor de primăvară - Editorial

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Intrarea în anotimpul renașterii își face simțită prezența. Natura se trezește la viață , chiar dacă acest sfârşit de februarie a fost destul de agitat, fiind marcat de nenumărate tulburări meteorologice dar și de evenimente, de arestări repetate şi anchete subtile, de multiple declaraţii de război şi de tensiuni mocnite. Dar, propun să le lăsăm în suspensie, deoarece toate au parte de rezolvare, la un moment dat.

Odată lămurite aceste aspecte, vă invit pe fiecare dintre dumneavoastră să vă lăsați imaginația să lucreze. Nu va necesita niciun cost suplimentar, iar beneficiile le veți cuantifica mai devreme sau mai târziu.

Așadar, din acest moment până la finalul acestor rânduri vă invit la a retrăi și reimagina primăvara din punctul dumneavoastră de vedere. Nu contează câtă experiență dețineți, nu contează nici statutul social, ci mai degrabă deschiderea sufletească dublată de acea trezvie.

Socoietatea postmodernă a devenit oarecum insensibilă la schimbările psihice, la schimbările anotimpurilor iar cea mai acută lipsă de orizont este pentru noi toţi o veritabilă și feroce luptă cu dorințele, temerile, ideile sau prejudecățile noastre. De aceea, anotimpul renașterii este o invitație la accederea într-o altă etapă a vieții şi o alternativă de a ne (re)veni în fire. La modul ideal se poate compara acest lucru ca pe o ofertă de a (re)veni la normalitate, la o invitație de a ne (re)găsi buna aşezare atât în relaţie cu semenii noştri, cât mai ales cu noi înşine.

Și este minunat să observăm aceste lucruri, chiar dacă suntem în mijlocul tuturor evenimentelor. Ce bucurie este atunci când ne alocăm timpul de a ne relaxa și de a privi la florile de câmp pentru a dobândi de la ele o înțelegere. Cromatic și olfactiv…Dar nu numai atât, deoarece aşa cum albina, zburând din floare în floare, adună din ele mierea, aşa şi noi, privind la flori nu numai cu ochii cei trupeşti, ci şi cu ochii lăuntrici putem aduna înțelepciune superioară, ce ține de suflet, dobândind anumite cunoştinţe..........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

clinica implant dentar timisoara

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro