Criteriul National

VIDEO Trump a nominalizat-o pe Amy Coney Barrett la Curtea Supremă – International

VIDEO Trump a nominalizat-o pe Amy Coney Barrett la Curtea Supremă – International
septembrie 27
00:26 2020

Donald Trump a nominalizat-o oficial, sâmbătă, pe judecătoarea conservatoare Amy Coney Barrett pentru a o înlocui pe Ruth Bader Ginsburg la Curtea Supremă a Statelor Unite, într-un climat de diviziuni extreme, cu 38 de zile înainte de alegerile prezidențiale. Nominalizarea va ancora și mai mult instituția în conservatorism, relatează AFP.

UPDATE 00.11: ”Este a treia nominalizare a mea. Este un moment mândru”, a declarat Trump, nominalizând-o pe Barret, căreia i-a spus că va fi fantastică la Curtea Supremă.

Trump a prezis o confirmare rapidă a judecătoare de către Senat, în timp ce oponentul său la prezidențiale Joe Biden a făcut apel la Senat să nu o confirme pe Barret înainte de prezidențiale.

Președintele american, care a făcut deja cunoscut faptul că va numi o femeie, a făcut anunțul la 17:00 (21:00 GMT) din grădina de trandafiri de la Casa Albă.

Suspansul a fost ridicat vineri seară de mass-media americană, care a relatat la unison că el a ales – o pe Amy Coney Barrett, o catolică de 48 de ani care se opune întreruperii de sarcină, relatează AFP.

„Vom anunța pe cineva fantastic!”, a lansat vineri seară miliardarul republican, făcând campanie pentru realegerea sa în statul Virginia, în fața unei mulțimi entuziaste. El confirmase mai devreme că și-a făcut alegerea, fără să dea un nume.

Dacă această alegere este confirmată, apoi validată de Senat, Amy Coney Barrett va consolida majoritatea conservatoare din cadrul acestei instituții cheie după moartea progresistei „RBG”, un simbol al feminismului care a murit săptămâna trecută de cancer.

Donald Trump a început procesul de ancorare fermă a Curții Supreme în conservatorism, judecătorii săi fiind numiți pe viață.

Adversarul său la alegerile prezidențiale, Joe Biden, și întreaga tabără democrată sunt supărați, susținând că ar trebui ca persoana care va câștiga alegerile pe 3 noiembrie să facă o alegere atât de decisivă pentru societatea americană, întrucât cea mai înaltă instanță decide cu privire la chestiuni ultra-sensibile, avortul sau dreptul la arme.

Dacă candidatul președintelui este confirmat, așa cum este de așteptat, de Senatul cu majoritate republicană, Curtea Supremă va avea doar trei judecători progresiști din cei nouă magistrați ai săi. Iar fostul magnat imobiliar va fi numit, ceea ce se întâmplă rar, trei judecători supremi într-un singur mandat.

În ciuda protestelor democraților, camera superioară ar putea decide chiar înainte de alegerile prezidențiale.

Puternica organizație pentru drepturile civile ACLU a cerut din nou sâmbătă Senatului să „amâne procesul de confirmare” până a doua zi după învestirea următorului președinte, pe 20 ianuarie.

Subiectul va fi, fără îndoială, marți seara, în centrul primei dezbateri televizate a campaniei dintre Joe Biden, favorit la urne, și Donald Trump.

Alegerea lui Amy Coney Barrett, mama a șapte copii, profesor de drept și magistrat cunoscut pentru convingerile sale religioase tradiționaliste, ar putea galvaniza electoratul creștin conservator pe care Donald Trump s-a bazat foarte mult.

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul