Criteriul National

VIDEO Trump susţine că un avion „plin cu huligani” s-ar fi îndreptat spre Convenţia Republicană pentru a perturba evenimentul – International

VIDEO Trump susţine că un avion „plin cu huligani” s-ar fi îndreptat spre Convenţia Republicană pentru a perturba evenimentul – International
septembrie 02
01:37 2020
Preşedintele american Donald Trump a declarat că autorităţile investighează un presupus complot în care sunt implicate şapte persoane ce au călătorit weekendul trecut la bordul unui avion, transportând un „echipament” nespecificat şi având ca scop să „perturbe” recenta convenţie a Partidului Republican, dar nu a oferit dovezi în sprijinul afirmaţiilor sale, relatează marţi agenția Reuters, preluată de Agerpres.

Într-un interviu pentru Fox News difuzat luni seară, Trump a afirmat iniţial că o persoană a urcat într-un avion în acest scop într-un oraş pe care nu l-a numit, iar apoi a spus că avionul „era complet plin cu huligani care purtau nişte uniforme închise la culoare, uniforme negre şi echipament”.

„Erau în jur de şapte oameni în avion ca această persoană şi mulţi oameni erau în avion pentru a face mult rău”, a afirmat preşedintele SUA.

Trump nu a precizat dacă indivizii în cauză se îndreptau spre Charlotte, în statul Carolina de Nord, unde au avut loc unele dintre evenimentele Convenţiei Republicane, sau spre Washington, unde miliardarul republican a acceptat nominalizarea partidului în cadrul unui discurs în care a folosit, în mod controversat, Casa Albă ca fundal.

Întrebat unde s-a produs incidentul, Trump, care încearcă să obţină un nou mandat la Casa Albă cu o platformă bazată pe „lege şi ordine” într-un context în care este devansat în sondaje de candidatul prezidenţial democrat Joe Biden, a refuzat să divulge informaţia, precizând că în prezent se derulează o investigaţie.

Preşedintele SUA nu a precizat nici care agenţii guvernamentale investighează presupusul incident şi nici ce fel de „echipament” aveau asupra lor aceşti indivizi şi cum au reuşit să se urce la bordul unui avion care se îndrepta spre un oraş american.

Reprezentaţii Administraţiei federale a aviaţiei civile (FAA) i-a îndrumat pe jurnalişti să obţină informaţii suplimentare de la Casa Albă, care până acum nu le-a furnizat. Nici Departamentul Securităţii Interne nu a răspuns unei solicitări a Reuters de a comenta afirmaţiile lui Trump.

De asemenea este neclar, notează agenţia de ştiri, dacă presupusul incident s-ar fi produs la bordul unui avion comercial sau de alt tip şi dacă cineva a fost arestat sau pus sub acuzare.

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul