Criteriul National

VIDEO ”Valuri de furtună mortale” Louisiana se pregătește pentru cel mai puternic uragan din istoria sa – International

VIDEO ”Valuri de furtună mortale” Louisiana se pregătește pentru cel mai puternic uragan din istoria sa – International
august 27
09:04 2020
Uraganul Laura ar putea deveni cea mai puternică furtună care lovește coasta statului american Louisiana, lucru ce urmează să se întâmple în primele ore ale zilei de joi, având potențial pentru distrugeri pe care meteorologii le numesc ”valuri de furtună mortale”, transmite Reuters.

(La momentul publicării acestui articol este ora 01.00 noaptea în Louisiana)

Miercuri, la ora 21.00, Laura se afla la 145 kilometri de Port Arthur, cu rafale de vânt de 240 km/h, a transmis Centrul Național pentru Uragane.

Potrivit meteorologilor, uraganul ar putea lovi până la peste 300 de kilometri în interiorul uscatului.

Port Arthur este chiar în calea uraganului, localitatea fiind aproape un oraș-fantomă miercuri după-amiază, fiind deschise doar câteva benzinării și un magazin de băuturi alcoolice. ”Oamenii au nevoie de vodcă”, a spus casierița Janaka Balasooriya, care a precizat că va sta acasă în timpul furtunii.

Meteorologii apreciază că Laura va atinge uscatul lângă granița statelor Lousiana și Texas, o zonă deosebit de vulnerabilă la valul de apă înalt de 6 metri ce va lovi până la 65 de kilometri în interiorul uscatului, potrivit prognozei.

”Este una dintre cele mai puternice furtuni ce va lovi aceste segmente de coastă. Suntem îngrijorați că valul de apă adus furtună va lovi departe pe uscat. Nu prea are ce să oprească apa”, a spus David Roth, meteorolog la Serviciul Național de specialitate din SUA.

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul