Criteriul National

VIDEO Vladimir Putin, discurs delirant: Rușii pro-occidentali sunt trădători naționali din coloana a cincea / Ei nu pot trăi fără stridii și libertatea de gen

VIDEO Vladimir Putin, discurs delirant: Rușii pro-occidentali sunt trădători naționali din coloana a cincea / Ei nu pot trăi fără stridii și libertatea de gen
martie 17
12:08 2022

Preşedintele rus, Vladimir Putin, i-a numit, miercuri, pe ruşii pro-occidentali „trădători naţionali” din „coloana a cincea”, care „nu pot trăi fără stridii şi libertatea de gen”, în cadrul unui discurs televizat, relatează CNN și News.ro.

Dmitri Peskov, purtatorul de cuvant al Kremlinului (dreapta, jos)Foto: Kommersant Photo Agency / ddp USA / Profimedia

„Occidentul va încerca să se bazeze pe aşa-zisa coloană a cincea, pe trădătorii naţionali, pe cei care câştigă bani aici, cu noi, dar locuiesc acolo. Şi când spun ‘trăiesc acolo’, nu mă refer în sensul geografic al cuvântului, ci la mentalitatea lor, la conştiinţa lor sclavă”, a spus Putin.

Aceşti oameni „nu pot trăi fără stridii şi libertatea de gen”, a adăugat el.

Termenul „a cincea coloană” se referă de obicei la simpatizanţii inamicului şi are originea în perioada Războiului Civil Spaniol. Liderul rus, ale cărui forţe s-au blocat în Ucraina şi a cărui ţară se confruntă cu un dezastru economic din cauza sancţiunilor occidentale, a învinuit adesea influenţele occidentale pentru ceea ce el consideră că îi afectează ţara.

De exemplu, el a redus în mod sistematic drepturile LGBTQ în Rusia. De asemenea, Putin a impus loialitate din partea presei ruse şi, la începutul acestei luni a semnat un proiect de lege de cenzură care împiedică canalele mass-media să difuzeze „informații false” despre acțiunile forțelor armate ale Rusiei.

Vladimir Putin, discursuri tot mai delirante

Tot într-un discurs susținut miercuri, președintele Rusiei a declarat că sancțiunile impuse de Occident împotriva țării sale sunt asemănătoare cu pogromurile antisemite.

„Masca de decență a Occidentului a căzut și a început să acționeze într-un mod odios. Există paralele evidente cu pogromurile antisemite”, a spus Putin în timpul unei reuniuni televizate.

„În multe țări occidentale, oamenii sunt supuși unei persecuții reale doar pentru că sunt din Rusia, li se refuză îngrijirea medicală, li se dau afară copiii din școli, părinții lor își pierd locurile de muncă și li se interzic muzica, cultura și literatura rusă”, a afirmat liderul de la Kremlin.

Putin a continuat în același ton, comparând acțiunile ucrainenilor cu încercările naziștilor de a face cât mai multe victime, înainte de înfrângere. „Lovesc fără discernământ, cu fanatism și frenezia celor condamnați, la fel ca și fasciștii, care în ultimele zile ale celui de-al Treilea Reich au încercat să tragă cu ei în mormânt cât mai multe victime nevinovate”, a spus el.

Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, a declarat miercuri că starea emoțională a lui Putin este „normală”, în ciuda faptului că are „un program neregulat”.

Urmărește ultimele evoluții din a 22-a zi a războiului din Ucraina LIVETEXT pe HOTNEWS.RO.

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

photostudio_1649947095742

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul