Criteriul National

VIDEO – ,,Vocea îngerilor care se coboară” – De ce nu o aud constănţenii?

VIDEO – ,,Vocea îngerilor care se coboară” – De ce nu o aud constănţenii?
martie 07
05:59 2016

1

 

Vineri 4 martie, Muzeul de Artă a primit vizita unui prestigios cor din Bulgaria sosit pentru un dublu concert in Constanţa si Ovidiu. Organitoarea evenimentului este dna Maria Adriana Binda, reprezentantă Art Gallery Constanţa. Corul este originar din oraşul Dobrici, al cărui maestru a fost Zahari Mednikarov. Aproximativ 30 de artişti compun acest cor, jumătate copii (cu precadere domnişoare) si cealaltă jumătate este reprezentată de un grup de 15 doamne artiste care au făcut de asemenea odinioară parte din grupul de copii ai aceluiaş cor. Dirijoarea corului Mistica este dna Rositza Durmujliska şi activitatea lor se poate lăuda cu numeroase premii în Europa, Japonia si America Latina.

Recitalul a fost unul foarte variat, de la piese din secolul XVI pâna la piese moderne iar spectacolul a fost completat de recitalurile de pian, chitară şi fluier. Atmosfera a fost una deosebită, spaţiul muzeului dominat deja de lucrările deosebit de valoaroase a rezonat feeria interpretării minunaţilor artisiti, atmosferă care te transpune parcă intr-o lume de basm. Muzeografa Deleanu Geta afirama impresionată la sfârşitul concertului că parcă a auzit ,,glasul îngerilor care se coboară”.  Spre ruşinea noastră, numărul spectatorilor a fost aproape egal cu cel al artiştilor veniţi de departe special şi pentru acest spectacol.

Evenimentul este totodată semnalul pentru comunitatea noastră că trebuie sa ne mobilizăm mai bine în plan cultural. Deşi mare parte a presei fusese informată despre eveniment, singurul anunţ public pentru spectacol a rămas afişul din fereastra Muzeului de Artă. Dacă ne dorim să ne apropiem de lumea civilizată a vestului, atunci probabil că este nevoie să urgentăm dezvoltarea strategiilor educative de organizare a activităţilor creative în şcoli şi să acordăm mult mai multă atenţie evenimentelor culturale. Ne-am lăsat poate prea uşor invadaţi de cultura comerţului străin şi am părăsit prea repede poate bastionul culturii şi al specificului local.

INREGISTRERE 1

INREGISTRARE 2

INREGISTRARE 3

INREGISTRARE 4

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

„Ţi-e milă? Ţi-am luat banii!…”- CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Tristele amintiri au ajuns departe…De fapt, cu o anumită ritmicitate , indiferent de context omul are posibilitatea de a alege .

Iar, această posibilitate de a râde sau de a plânge ar trebui să nu ne-o cenzureze nimeni!

De cele mai multe ori, datorită „regulilor nescrise” ale acestei societăţi suntem puşi în faţa unor evenimente triste şi întunecate , dar comicul îşi face apariţia tocmai atunci când ne-am aştepta cel mai puţin.

De la o vreme încoace am tot scris pe diferite atitudini vis a vis de anumite aspecte ce m-au determinat să mă exprim în mai multe registre sufleteşti!

Dar acum e cu totul altă treabă…

Fără să aduc jigniri, situaţia în care se află românul este analizată în mod ironic.“Filantropica” reprezintă cea mai eficientă şi în acelaşi timp amuzantă metodă de a aduce în prim-plan ideea că “nu tot ceea ce pare este adevărat”.

Asemeni unei proiecţii video avem o sumendenie de întâmplări ce constituie o modalitate de a genera materiale de informare publică.

Modul în care noi, asemeni spectatorilor avem „şansa” de a privi lumea este oarecum influenţat de experienţele celor din trecut, deoarece astfel, participând în mod indirect la acţiunile personajelor, noi suntem publicul ce primeşte şi decodifică mesajul în mod diferit.

Replica cheie a lui Gheorghe Dinică (textier pentru cerşetori) :”Mâna întinsă care nu spune o poveste, nu primeşte pomană”, reprezintă fraza de bază a relaţiilor publice.

El este un portret „artistic”, machiavelic până la perfecțiune al diavolului ca show-man de geniu, care prin minciună şi înşelăciune a reuşit să ocupe o poziţie bună în societate. Această replică ar putea să-l includă, în cinismul ei şi pe artistul român care cerşeşte finanţare şi care va rămîne cu mîna întinsă, atâta timp cât nu găseşte o poveste captivantă...........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo