Criteriul National

VIDEO Zeci de mii de oameni au protestat într-un marș antirasist la Washington DC, la 57 de la istoricul discurs al lui Martin Luther King ”Am un vis” – International

VIDEO Zeci de mii de oameni au protestat într-un marș antirasist la Washington DC, la 57 de la istoricul discurs al lui Martin Luther King ”Am un vis” – International
august 29
00:07 2020

Zeci de mii de oameni au participat vineri în Washington DC la un merș pentru a denunța rasismul, în ziua în care se marchează și 57 de ani de la Marșul din Washington, când Martin Luther King Jr. a susținutul binecunoscutul discurs ”Am un vis” , relatează Reuters.

”Poate că ați ucis visătorul, dar nu puteți ucide visul”, a spus vineri liderul pentru drepturi civile Al Sharpton mulțimii.

Activiști și politicieni au susținut discursuri, inclusiv Kamala Harris, nominalizată candidată din partea democraților la funcția de vicepreședinte, care a apărut într-un video înregistrat. Mulți s-au referit la John Lewis, care de asemenea a vorbit la marșul din 1963, dar și la importanța votului de la alegerile din noiembrie și despre legăturile dintre activismul pentru drepturile civile ale persoanelor de culoare, pentru drepturile persoanelor cu dizabilități și pentru drepturile persoanelor LGBT și împotriva violențelor cu arme.

”În atât de multe moduri, stăm astăzi împreună în umbra simbolică a istoriei, dar face istorie împreună chiar acum”, a spus Martin Luther King al III-lea, fiul lui Martin Luther King Jr.

Americanii mărșăluiesc împreună, mulți pentru prima oară, și cere schimbare structurală reală și de durată”, a adăugat acesta.

Marșul vine după protestele iscate de uciderea lui Geroge Floyd,care a murit după ce un ofițer de poliție s-a așezat cu genunchiul pe gâtul său, dar și după ce Jacob Blake, un alt afroamerican, a fost împușcat de mai multe ori în fața copiilor săi în Kenosha, Wisconsin. Deși Blake a supraviețuit, avocații spun că acesta este paralizat.

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul