Criteriul National

Videochatul mi-a schimbat viața

Videochatul mi-a schimbat viața
mai 24
14:25 2018

În rândurile ce urmează Alina, o tânără de 24 de ani ce lucrează la OkStudio de 3 ani s-a decis să împărtășească cu noi experiența pe care a avut-o în cadrul studioului și înainte să se apuce de videochat. Ce a determinat-o să facă asta, ce impresii are și cum i s-a schimbat viața, veți afla în cele ce urmează.

„Mereu i-am invidiat parcă pe copiii ce s-au născut în familii normale, în familii cu un trai cât de cât decent și în familii în care nu au existat probleme atât de mari. Știu că nu e ok din partea mea să spun asta, știu că ar trebui să fiu mai optimistă și să mulțumesc pentru ceea ce am. Da, acum sunt mulțumită de ceea ce am, dar ca să ajung aici am avut foarte multe de îndurat.

Mama mea a murit când m-a născut și astfel eu am trăit doar cu tatăl meu. Îi era destul de greu să mă întrețină, mai ales că mai aveam două surori mai mari pe care trebuia să le țină în școală. Tata era muncitor pe șantier. Avea un salariu decent dar nu cât să întrețină 3 fete. Surorile mele au terminat liceul și după asta s-au angajat, pentru că altfel nu am fi putut face față.

Eu știam că vreau mai mult, știam că vreau să fac studii superioare, voiam să dau la facultatea de psihologie, eram foarte pasionată de acest domeniu, dar nu îndrăzneam să spun asta, știam că tata îmi va răspunde clar și răspicat: Nu avem cum!

Am terminat clasa a 11 și altă nenorocire mare ne-a lovit. Tata a murit în urma unui accident la muncă. Surorile mele m-au întreținut și m-au ajutat să termin și clasa a 12 a, dar știam că gândul unei facultăți era imposibil.

M-am angajat la o covrigărie, dar abia dacă aveam un salariu mediu pe economie. Perioadele de înscriere la facultate au început și eram foarte tristă. Într-o zi am zis să încerc, îmi iau viața în mâini și încerc asta e. Nu am spus nimănui și m-am înscris la facultate. Am intrat la buget spre surprinderea mea și îmi spuneam că o să îmbin eu cumva și munca și facultatea, trebuie să existe o cale.

O soră de a mea a plecat în străinătate, iar alta s-a mutat cu soțul ei. Deci toate cheltuielile din apartament au rămas pe mâna mea. Am început și facultatea și mi-am dat seama că mi-e imposibil să mă întrețin din salariul acela mic. Trebuia să iau o decizie, ori îmi schimbam locul de muncă ori renunțam la facultate.

Am descoperit Ok Studio, am mers la un interviu, am luat, m-am angajat și după prima lună am simțit cum începe să răsară soarele și pe strada mea. Ușor, ușor mi-am plătit toate datoriile, acum am reușit să-mi cumpăr și o mașinuță și sunt foarte mândră de realizările mele.

Acum sunt în anul 3 de facultate și plănuiesc să fac și masterul. Videochatul mi-a schimbat cu adevărat viața, pentru că fără Ok Studio nu aș fi reușit să fiu acum și aici, așa că mulțumesc din suflet colectivului de acolo.

Fetelor, vă încurajez din suflet să vă angajați aici. Nu o să regretați și o să vedeți cum viața vi se schimbă. Dacă  aveți nelămuriri în legătură cu orice privește acest studio, vă invit să intrați pe pagina lor oficială www.okstudio.ro și veți găsi acolo toate informațiile de care aveți nevoie.”

 

Comentarii

Comentarii

Despre autor

Anabell

Anabell

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul