Criteriul National

Video+Document – R: ,,Responsabilii morali ai tinerilor decedaţi?” – Făgădău: beeeeeeeeeep – ,,legislatie instabilă” ?!

Video+Document – R: ,,Responsabilii morali ai tinerilor decedaţi?” – Făgădău: beeeeeeeeeep – ,,legislatie instabilă” ?!
martie 15
18:00 2016

imagine_articol

 

Astăzi la conferinţa de presă am pus interimarului Făgădău o întrebare care priveste o tragedie recentă: 3 martie ora 20:50,  accident rutier în Mamaia, doi tineri decedaţi şi două tinere grav rănite – motivul: viteza excesivă. Am dorit să aflu părerea interimarului Făgădău în legătură cu răspunderea morală a acestei tragedii dar dânsul a făcut o pauză de mai multe secunde fără sa dea vre un raspuns. Poate fi o discuţie acest subiect. Poate educaţia din şcoală, poate cea din familie, poate stilul nesănătos de viaţă pe care oraşul din păcate îl inspiră cetăţenilor sunt cauzele acestei tragedii. Interimarul a preferat să nu spună nimic aşa că am încercat să îl ajut.

petitie

 

În urmă cu aproximativ şase luni am discutat cu conducerea poliţiei rutiere despre montarea radarelor fixe în oraş. Singura problemă ridicată de dânsii: ,,primăria nu ne finanţează”. Am depus imediat şi o petiţie în scris la dânşii pe această temă şi am primit răspuns destul de repede că informează urgent primăria pe în legătura cu petiţia mea. De atunci nu am mai primit alt mesaj aşa că am întrebat astăzi la conferinţa de presă în legătură cu aceste radare care pentru edili echivalează probabil cu tehnologia NASA. Iaşul are în lucru un proiect pentru montarea a 20 de radare fixe. Lipsa de prevenţie a administraţiei prin montarea acestor aparte şi a altor limitatoare de viteză la nivelul carosabilului înaintea trecerilor de pietoni şi a sensurilor giratorii reprezintă, din punctul meu de vedere, cel puţin o răspundere morală în faţa acestor tragedii. (VIDEO) Dar după acest subiect la care a raspuns foarte pe scurt – ,, legislatie instabilă” – în doar câteva secunde, interimarul a început să râdă şi să-şi prezinte ceasul modest de câteva sute de euro jurnalistilor deontologi din apropierea sa care râdeau de asemenea cu gura pâna la urechi din cămara primăriei de unde se vedea perfect pe geam sediul harnicilor vecini: Vogue Massage Tomis 48. Dacă oraşul duce lipsă de parcuri, spaţii pentru agrement, cultura este la pământ iar tot centrul oraşului este dominat la bulevardele mari de comertul specific ghetourilor (saloane, şaormerii cu ţepa de carne în vitrină, cazinouri, buticuri de dugheană, etc) de ce ne mai mirăm că tinerii au un stil de viaţă care alunecă de multe ori către teribilism?

Oamenii de bună credinţă trebuie să-şi facă curaj şi să se impună atât în comunitate cât şi în politică şi administraţie, altfel laşitatea va pune stăpânire pe acest oraş.

img6503-1457038089

 

 

 

sursa foto: cotidianul.ro, telegraf.ro

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

„Ţi-e milă? Ţi-am luat banii!…”- CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Tristele amintiri au ajuns departe…De fapt, cu o anumită ritmicitate , indiferent de context omul are posibilitatea de a alege .

Iar, această posibilitate de a râde sau de a plânge ar trebui să nu ne-o cenzureze nimeni!

De cele mai multe ori, datorită „regulilor nescrise” ale acestei societăţi suntem puşi în faţa unor evenimente triste şi întunecate , dar comicul îşi face apariţia tocmai atunci când ne-am aştepta cel mai puţin.

De la o vreme încoace am tot scris pe diferite atitudini vis a vis de anumite aspecte ce m-au determinat să mă exprim în mai multe registre sufleteşti!

Dar acum e cu totul altă treabă…

Fără să aduc jigniri, situaţia în care se află românul este analizată în mod ironic.“Filantropica” reprezintă cea mai eficientă şi în acelaşi timp amuzantă metodă de a aduce în prim-plan ideea că “nu tot ceea ce pare este adevărat”.

Asemeni unei proiecţii video avem o sumendenie de întâmplări ce constituie o modalitate de a genera materiale de informare publică.

Modul în care noi, asemeni spectatorilor avem „şansa” de a privi lumea este oarecum influenţat de experienţele celor din trecut, deoarece astfel, participând în mod indirect la acţiunile personajelor, noi suntem publicul ce primeşte şi decodifică mesajul în mod diferit.

Replica cheie a lui Gheorghe Dinică (textier pentru cerşetori) :”Mâna întinsă care nu spune o poveste, nu primeşte pomană”, reprezintă fraza de bază a relaţiilor publice.

El este un portret „artistic”, machiavelic până la perfecțiune al diavolului ca show-man de geniu, care prin minciună şi înşelăciune a reuşit să ocupe o poziţie bună în societate. Această replică ar putea să-l includă, în cinismul ei şi pe artistul român care cerşeşte finanţare şi care va rămîne cu mîna întinsă, atâta timp cât nu găseşte o poveste captivantă...........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro