Criteriul National

Video+Document – R: ,,Responsabilii morali ai tinerilor decedaţi?” – Făgădău: beeeeeeeeeep – ,,legislatie instabilă” ?!

Video+Document – R: ,,Responsabilii morali ai tinerilor decedaţi?” – Făgădău: beeeeeeeeeep – ,,legislatie instabilă” ?!
martie 15
18:00 2016

imagine_articol

 

Astăzi la conferinţa de presă am pus interimarului Făgădău o întrebare care priveste o tragedie recentă: 3 martie ora 20:50,  accident rutier în Mamaia, doi tineri decedaţi şi două tinere grav rănite – motivul: viteza excesivă. Am dorit să aflu părerea interimarului Făgădău în legătură cu răspunderea morală a acestei tragedii dar dânsul a făcut o pauză de mai multe secunde fără sa dea vre un raspuns. Poate fi o discuţie acest subiect. Poate educaţia din şcoală, poate cea din familie, poate stilul nesănătos de viaţă pe care oraşul din păcate îl inspiră cetăţenilor sunt cauzele acestei tragedii. Interimarul a preferat să nu spună nimic aşa că am încercat să îl ajut.

petitie

 

În urmă cu aproximativ şase luni am discutat cu conducerea poliţiei rutiere despre montarea radarelor fixe în oraş. Singura problemă ridicată de dânsii: ,,primăria nu ne finanţează”. Am depus imediat şi o petiţie în scris la dânşii pe această temă şi am primit răspuns destul de repede că informează urgent primăria pe în legătura cu petiţia mea. De atunci nu am mai primit alt mesaj aşa că am întrebat astăzi la conferinţa de presă în legătură cu aceste radare care pentru edili echivalează probabil cu tehnologia NASA. Iaşul are în lucru un proiect pentru montarea a 20 de radare fixe. Lipsa de prevenţie a administraţiei prin montarea acestor aparte şi a altor limitatoare de viteză la nivelul carosabilului înaintea trecerilor de pietoni şi a sensurilor giratorii reprezintă, din punctul meu de vedere, cel puţin o răspundere morală în faţa acestor tragedii. (VIDEO) Dar după acest subiect la care a raspuns foarte pe scurt – ,, legislatie instabilă” – în doar câteva secunde, interimarul a început să râdă şi să-şi prezinte ceasul modest de câteva sute de euro jurnalistilor deontologi din apropierea sa care râdeau de asemenea cu gura pâna la urechi din cămara primăriei de unde se vedea perfect pe geam sediul harnicilor vecini: Vogue Massage Tomis 48. Dacă oraşul duce lipsă de parcuri, spaţii pentru agrement, cultura este la pământ iar tot centrul oraşului este dominat la bulevardele mari de comertul specific ghetourilor (saloane, şaormerii cu ţepa de carne în vitrină, cazinouri, buticuri de dugheană, etc) de ce ne mai mirăm că tinerii au un stil de viaţă care alunecă de multe ori către teribilism?

Oamenii de bună credinţă trebuie să-şi facă curaj şi să se impună atât în comunitate cât şi în politică şi administraţie, altfel laşitatea va pune stăpânire pe acest oraş.

img6503-1457038089

 

 

 

sursa foto: cotidianul.ro, telegraf.ro

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

AU TRECUT DOI ANI DE LA TRAGEDIA DIN CLUBUL COLECTIV… CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Au trecut deja destul de repede doi ani de la tragedia din clubul Colectiv. Neputința pe care au trăit-o majoritatea în acele zile coroborate și cu revolta care a urmat, rămân încă bine întipărite în memoria multora. Multitudinea de evenimente de comemorare din aceste zile ne arată că nu suntem dispuși să lăsăm umbra uitării să se aștearnă în urma incendiului care a luat 64 de vieți.

Colectiv este acea mărturie de netăgăduit, acea expresie plină de tragism pe care și din care foarte puțini au putut înțelege câte ceva. Cert este că lumea a rămas marcată pe moment, ca mai pe urmă, aproape ireversibil, inexplicabil, cu aceeași doză de cinism…a alunecat pe partea uitării.

Momentul Colectiv ne-a adus nu doar pierderea unor oameni de care suntem cu toții iremediabil legați. Ci, a fost vorba și de un fel de trezire involuntară, care ne-a pus în față un adevăr crud: corupția chiar ucide. Iar, dacă stăm și reflectăm câteva momente, fără a avea pretenția de a ne situa în postura de ”judecători”, cu acea durere a omului rănit, vom ajunge la anumite concluzii, despre care s-a tot scris și strigat cu voce tare, sinonimă cu acea dorință de a nu renunța până în ziua în care vom transcede și ne vom alătura lor, cu mențiunea și rugămintea adresată Cerului de a nu avea acel tragic sfârșit!

Tineri aceia deosebiți nu meritau să moară în asemenea chinuri. Tineri aceia meritau tratați cu mare grijă de către cei specializați și în măsură să îi aline, să le asigure o speranță…Dar, din nefericire, nimeni și nimic nu au putut să le schimbe destinul.

Așa s-a ajuns cu acțiunea de a protesta, atunci când o mare de oameni a decis să strige și să vocifereze, pe deplin întemeiat contra lentorii, neajunsurilor, incapacității Sistemului. Astfel, fără de acest spirit civic, care ulterior a fost confiscat de către unele partide nu se putea face vreo schimbare.

Datoria, dreptul de a manifesta, de a dezbate cu argumente, de a vocifera atunci când guvernanții greșesc și de a semna petiții pentru a cere și a obține o schimbare veritabilă este unul garantat de bunul simț, dacă de Constituție, se tot încearcă, spre a fi eliminat, treptat-treptat.........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo