Criteriul National

Videointerfonul, elementul de siguranta care elimina o multime de riscuri

Videointerfonul, elementul de siguranta care elimina o multime de riscuri
noiembrie 06
12:03 2017

In trecut, singura modalitate prin care puteam sa ne asiguram locuinta sau alte proprietati, era printr-o incuietoare cat mai buna sau printr-o paza umana atenta la fiecare detaliu. Astazi, exista o multime de solutii destinate sigurantei, incepand cu simplele alarme si terminand cu supravegherea video si interfoanele, prezente la fiecare scara de bloc.

In ultimii ani, un nou tip de interfon si-a facut loc pe piata si a convins o multime de oameni ca meria achizitionat si instalat: video interfonul. Spre deosebire de interfonul clasic, acesta ofera si imagini asupra intrarii in incinta supravegheata, ceea ce asigura o multime de beneficii.

Care sunt motivele pentru care merita sa instalezi un video interfon?

Avantajele pe care un video interfon le ofera sunt destul de multe, mari si convingatoare:

  • Este o solutie relativ ieftina. Nu trebuie sa investesti o avere pentru a instala un sistem de video interfon si nici sa pierzi mult timp pentru a-l putea folosi . Instalarea este rapida iar utilizarea sa este cat se poate de simpla.
  • Ofera un plus de siguranta. Este adevarat ca si interfonul clasic ofera siguranta, insa prezinta si destul de multe vulnerabilitati, mai ales cand este vorba despre copii si batrani. Vocea poate sa ii induca in eroare, insa vocea insotita de imagine, nu ii va lasa sa deschida usa chiar oricui.
  • Permite o flexibilitate foarte mare. Cei care doresc sa intre in cladirea dotata cu videointerfon se pot legitima cu usurina, fie printr-un cod, fie printr-o cartela, fie prin simpla soliciare a camerei sau a apartamentului unde doresc sa ajunga.
  • Completeaza cu succes un sistem complex de siguranta. Este adevarat ca un simplu videointerfon nu are capacitatea de a asigura un grad maxim de siguranta. Alaturi e un sistem de supraveghere video, de un sistem performant de alarma si de senzori de miscare, siguranta unei cladiri poate sa se apropie de 100%.

Pe langa asta, societatea te obliga, intr-un fel sau altul, sa instalezi toate aceste sisteme de siguranta. In caz contrar, riscurile cresc considerabil, in conditiile in care majoritatea cladirilor din jur ajung sa fie foarte sigure.

Ce functii inedite poate sa aiba un video interfon?

Pe langa faptul ca este un sistem de acces control foate eficient, videointerfonul poate sa asigure si o serie de alte functii interesante. Spre exemplu, poate sa fie dotat cu touchscreen, pentru un control mai usor, poate sa fie conectat la Wi-Fi, in asa fel incat sa poata fi controlat de la distanta si poate sa dispuna si de alte functii interesante, cum ar fi functia de deschidere a portilor sau a garajului.

Videointerfonul poate sa fie color sau alb negru si in functie de dorinta utilizatorului, poate sa se conecteze si la alte videointerfoane, generand posibilitatea de comunicare video.

Unde sunt potrivite video interfoanele?

Un astfel de produs are o arie extrem de larga de aplicare. Practic, este potrivit pentru orice tip de imobil inchis, ce necesita protectie. Acesta poate sa fie folosit acasa, in cladirile de birouri, pe terenurile ingradite sau in diverse spatii comerciale cu acces restrictionat.

Ce trebuie sa ai in vedere in momentul in care alegi un videointerfon?

In primul rand, trebuie sa te asiguri ca este realizat din materiale de buna calitate si ca poate rezista la conditii extreme, mai ales daca este pozitionat in aer liber. De asemenea, trebuie sa te asiguri ca ofera o rezolutie cat mai buna si ca poate fi controlat facil, pentru a-ti oferi o flexibilitate cat mai mare.

 

Comentarii

Comentarii

Share

Despre autor

Miruna A

Miruna A

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

AU TRECUT DOI ANI DE LA TRAGEDIA DIN CLUBUL COLECTIV… CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Au trecut deja destul de repede doi ani de la tragedia din clubul Colectiv. Neputința pe care au trăit-o majoritatea în acele zile coroborate și cu revolta care a urmat, rămân încă bine întipărite în memoria multora. Multitudinea de evenimente de comemorare din aceste zile ne arată că nu suntem dispuși să lăsăm umbra uitării să se aștearnă în urma incendiului care a luat 64 de vieți.

Colectiv este acea mărturie de netăgăduit, acea expresie plină de tragism pe care și din care foarte puțini au putut înțelege câte ceva. Cert este că lumea a rămas marcată pe moment, ca mai pe urmă, aproape ireversibil, inexplicabil, cu aceeași doză de cinism…a alunecat pe partea uitării.

Momentul Colectiv ne-a adus nu doar pierderea unor oameni de care suntem cu toții iremediabil legați. Ci, a fost vorba și de un fel de trezire involuntară, care ne-a pus în față un adevăr crud: corupția chiar ucide. Iar, dacă stăm și reflectăm câteva momente, fără a avea pretenția de a ne situa în postura de ”judecători”, cu acea durere a omului rănit, vom ajunge la anumite concluzii, despre care s-a tot scris și strigat cu voce tare, sinonimă cu acea dorință de a nu renunța până în ziua în care vom transcede și ne vom alătura lor, cu mențiunea și rugămintea adresată Cerului de a nu avea acel tragic sfârșit!

Tineri aceia deosebiți nu meritau să moară în asemenea chinuri. Tineri aceia meritau tratați cu mare grijă de către cei specializați și în măsură să îi aline, să le asigure o speranță…Dar, din nefericire, nimeni și nimic nu au putut să le schimbe destinul.

Așa s-a ajuns cu acțiunea de a protesta, atunci când o mare de oameni a decis să strige și să vocifereze, pe deplin întemeiat contra lentorii, neajunsurilor, incapacității Sistemului. Astfel, fără de acest spirit civic, care ulterior a fost confiscat de către unele partide nu se putea face vreo schimbare.

Datoria, dreptul de a manifesta, de a dezbate cu argumente, de a vocifera atunci când guvernanții greșesc și de a semna petiții pentru a cere și a obține o schimbare veritabilă este unul garantat de bunul simț, dacă de Constituție, se tot încearcă, spre a fi eliminat, treptat-treptat.........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo