Criteriul National

Viitorul-echipa antrenată și patronată de Gheorghe Hagi a câștigat în premieră titlul în Liga Întâi

Viitorul-echipa antrenată și patronată de Gheorghe Hagi a câștigat în premieră titlul în Liga Întâi
mai 13
20:39 2017

Viitorul Constanţa-echipa lui Gheorghe Hagi a câștigat titlul in Liga 1, dupa ce a învins sâmbătă seară, pe teren propriu, pe CFR Cluj cu 1-0, în ultima etapă a playoff-ului.

viitorul-liga-fc-viitorul

Unicul gol al meciului de la Ovidiu i-a aparținut lui Gabi Iancu Acesta a fost marcat în minutul 63, dintr-un penalty obținut de Florinel Coman dupa un duel cu Ionuț Larie… care (ca o ironie) semnase pentru FCSB în ziua meciului.

Titlul din această ediție a fost viu disputat ,deoarece trei echipe s-au luptat pentru titlu în ultima etapă a Ligii 1, în una dintre cele mai echilibrate ediții din istorie. Viitorul, FCSB și Dinamo au intrat pe teren în aceeași zi și la aceeași ora pentru a-și juca șansele și a-și câștiga supremația pentru sezonul 2016/2017.

Porniți ca favoriți, Hagi și compania au avut însă foarte multe nereușite și chiar au avut  de suferit în partida cu clujenii, care au avut ocaziile mai mari în prima repriza, în special datorită talentatului dar ineficientului Omrani, nereușitele sale i-au privat pe clujeni să intre în avantaj la pauză.

După pauză, pe Stadionul Național FCSB avea deja 3-0 cu CSU Craiova și se afla pe primul loc.De asemebea,în „Groapă”,Astra Giurgiu și Dinamo București se aflau la egalitate 1-1.

Curajul și inspirația lui Gheorghe Hagi și-au spus cuvântul,atunci când a modificat echipa inițială,introducându-i în teren pe Florinel Coman și Gabi Iancu, iar Viitorul a devenit mult mai prezentă în ofensivă.

Minutul 63 a fost momentul crucial în care stadionul din Ovidiu a explodat.Torul s-a petrecut fulgerător,iar penalty-ul executat de fostul stelist Iancu și obținut dupa un fault al viitorului stelist Larie au scris istoria acestui meci și campionat.

Până la final,tinerii lui Hagi au reușit să țină de balon și totodată să-i blocheze departe de poarta pe clujeni.

Finalul a consfințit acest scenariu și fiesta a început imediat după fluierul de final al arbitrului George Găman.

Ca fapt divers, Viitorul și FCSB au terminat sezonul la egalitate de puncte, câte 44, dar trupa lui Hagi, înființată abia acum 8 ani.

Viitorul-lui-Hagi-castiga-titlul-in-Liga-1

Din punctul de vedere al tuturor specialiștilor, campioana s-a decis grație rezultatelor mai bune înregistrate în meciurile directe din playoff (3-1 la Ovidiu si 1-1 pe Național Arena).

Întreg colectivul redacțional al ziarului Criteriul Naţional felicită din tot sufletul staff-ul managerial,  aparatul tehnic cât și în special pe eroii care au istorie pentru frumosul și inimosul proiect gândit și pus la îndeplinire de legenda vie a fotbalului românesc-domnul Gheorghe Hagi.

Sursa foto : https:// google.com

Sinteză realizată de către Prof.Dr.Daniel Mihai.CNA Regina Maria Constanţa, redactor-șef al ziarului Criteriul Național

 

Comentarii

Comentarii

Share

Despre autor

Daniel Mihai

Daniel Mihai

Doctor în Interpretare Muzicală, profesor titular la disciplina vioară a Catedrei de Corzi în cadrul Colegiului Național de Arte Regina Maria din Constanța

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

Dor de primăvară - Editorial

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Intrarea în anotimpul renașterii își face simțită prezența. Natura se trezește la viață , chiar dacă acest sfârşit de februarie a fost destul de agitat, fiind marcat de nenumărate tulburări meteorologice dar și de evenimente, de arestări repetate şi anchete subtile, de multiple declaraţii de război şi de tensiuni mocnite. Dar, propun să le lăsăm în suspensie, deoarece toate au parte de rezolvare, la un moment dat.

Odată lămurite aceste aspecte, vă invit pe fiecare dintre dumneavoastră să vă lăsați imaginația să lucreze. Nu va necesita niciun cost suplimentar, iar beneficiile le veți cuantifica mai devreme sau mai târziu.

Așadar, din acest moment până la finalul acestor rânduri vă invit la a retrăi și reimagina primăvara din punctul dumneavoastră de vedere. Nu contează câtă experiență dețineți, nu contează nici statutul social, ci mai degrabă deschiderea sufletească dublată de acea trezvie.

Socoietatea postmodernă a devenit oarecum insensibilă la schimbările psihice, la schimbările anotimpurilor iar cea mai acută lipsă de orizont este pentru noi toţi o veritabilă și feroce luptă cu dorințele, temerile, ideile sau prejudecățile noastre. De aceea, anotimpul renașterii este o invitație la accederea într-o altă etapă a vieții şi o alternativă de a ne (re)veni în fire. La modul ideal se poate compara acest lucru ca pe o ofertă de a (re)veni la normalitate, la o invitație de a ne (re)găsi buna aşezare atât în relaţie cu semenii noştri, cât mai ales cu noi înşine.

Și este minunat să observăm aceste lucruri, chiar dacă suntem în mijlocul tuturor evenimentelor. Ce bucurie este atunci când ne alocăm timpul de a ne relaxa și de a privi la florile de câmp pentru a dobândi de la ele o înțelegere. Cromatic și olfactiv…Dar nu numai atât, deoarece aşa cum albina, zburând din floare în floare, adună din ele mierea, aşa şi noi, privind la flori nu numai cu ochii cei trupeşti, ci şi cu ochii lăuntrici putem aduna înțelepciune superioară, ce ține de suflet, dobândind anumite cunoştinţe..........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro