Criteriul National

Viktor Orban respinge criticile Comisiei Europene: „Birocraţii de la Bruxelles pot spune ce vor. Apărarea noastră contra coronavirusului a fost cea mai reuşită din Europa” – International

Viktor Orban respinge criticile Comisiei Europene: „Birocraţii de la Bruxelles pot spune ce vor. Apărarea noastră contra coronavirusului a fost cea mai reuşită din Europa” – International
septembrie 05
08:19 2020
Premierul Ungariei a respins criticile Comisiei Europene privind închiderea frontierelor ţării sale. Viktor Orban susține că oficialii de la Bruxelles vor proceda la fel. Amintim că Ungaria şi-a închis de marţi frontierele pentru cetăţenii străini, din cauza Covid-19, până la sfârşitul lunii septembrie. Guvernul de la Budapesta a anunțat ulterior excepţii pentru turiştii din Cehia, Slovacia şi Polonia.

Premierul ungar Viktor Orban a respins, vineri, criticile aduse de Comisia Europeană privind închiderea frontierelor ţării sale, cu scopul de a opri răspândirea coronavirusul.

„Birocraţii de la Bruxelles pot spune ce vor, dar, cu toată modestia, îi vom vedea urmând politica noastră în câteva zile, altfel nu au nicio şansă să oprească epidemia”, a declarat Viktor Orban la postul naţional de radio, potrivit Mediafax, care citează Le Figaro.

Marţi, guvernul de la Budapesta a interzis străinilor să intre în Ungaria până la sfârşitul lunii septembrie, iar cetăţenii care se întorc din străinătate vor trebui să intre în carantină, în încercarea de a stopa creşterea numărului de infecţii cu noul coronavirus.

„Să nu uităm că apărarea noastră împotriva coronavirusului a fost cea mai reuşită din Europa”, a mai spus Viktor Orban.

Guvernul de la Budapesta a făcut o excepţie pentru turiştii din Cehia, Polonia şi Slovacia care aveau planificată deja o călătorie în Ungaria. Cele trei ţări fac parte, alături de Ungaria, din Grupul de la Vişegrad.

În aceeaşi zi, Comisia Europeană a avertizat Budapesta că măsurile de protecţie anti-pandemie trebuie să respecte legislaţia europeană şi principiile Zonei Schengen.

Ungaria a anunţat miercuri că a înregistrat 365 de cazuri noi de Covid-19, cel mai mare număr de infectări zilnice de până acum, în condiţiile în care oamenii se întorc din vacanţe şi începe noul an şcolar, a relatat Reuters.

Ungaria, ţară cu aproximativ 10 milioane de locuitori, a trecut peste primul val de pandemie cu mai puţine cazuri decât multe alte ţări europene. Până miercuri, numărul total de cazuri înregistrate în ţară se ridica la 6.622, dintre care 619 decese.

Citește și:

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul