Criteriul National

Viktor Orbán: Ținem pumnii pentru o nouă victorie a lui Trump – International

Viktor Orbán: Ținem pumnii pentru o nouă victorie a lui Trump – International
octombrie 28
04:35 2020
”Ținem pumnii pentru o nouă victorie a președintelui american, Donald Trump, și felicitări pentru alegerea unui nou judecător la Curtea Supremă din SUA”, a declarat marți, la Budapesta, premierul Viktor Orbán, cu prilejul decernării unei distincții ambasadorului demisionar al SUA la Budapesta, David B. Cornstein. János Áder, preşedintele Ungariei, i-a acordat diplomatului american distincția ”Crucea de Mijloc a Ordinului de merit al Ungariei”, potrivit MTI si Rador.

Cu acest prilej Viktor Orbán a subliniat: Cu alegerea lui Donald Trump și cu venirea lui David B. Cornstein s-a schimbat totul, Ungaria a simțit o deschidere, o sinceritate și o apropiere prietenoasă din partea Statelor Unite. Datorită activității desfășurate de ambasador, relațiile ungaro-americane evocă din nou strălucirea lor de altădată, a mai spus premierul ungar. ”Se întâmplă foarte rar când o țară găsește un prieten, iar noi am primit acest dar de la Dumnezeu și de la domnul președinte Donald Trump”.

Viktor Orbán a mai spus că anterior nici nu s-au gândit că între cele două țări se va dezvolta o asemenea amplă cooperare în domeniul diplomației și al politicii externe. Statele Unite ajută Ungaria ca un prieten, iar Ungaria procedează ca prietenul Statelor Unite în politica internațională. Premierul a felicitat-o pe Amy Coney Barrett pentru alegerea sa ca judecătoare la Curtea Supremă al SUA. ”De când e lumea nu s-a întâmplat ca valorile americane tradiționale să aibă o majoritate atât de puternică în instanța supremă, iar astfel Trump a salvat America conservatoare și a intrat în rândul celor mai mari președinți americani”, a mai spus Viktor Orbán.

Premierul i-a mulțumit diplomatului David B. Cornstein pentru că ”a dat la o parte din cale pe toţi cei care sunt interesați de menținerea tensiunii între Statele Unite și Ungaria”. ”Ambasadorul îi cunoaște foarte bine pe cetățenii ungari, înțelege de ce și cum anume gândim despre Europa Centrală, despre Uniunea Europeană și Statele Unite, înțelege cum funcționează creierul ungurilor și care este cheia care deschide inima lor.

Diplomatul a avut o atitudine cinstită față de cetățenii ungari, s-a îndrăgostit de Ungaria, dar și Ungaria l-a închis în inima sa”, a afirmat Viktor Orbán. La rândul său, David B. Cornstein a subliniat: În persoana premierului Ungariei a găsit un prieten și un partener. Relația dintre Viktor Orbán și Donald Trump este excepțională și cei doi se simpatizează reciproc. Ambasadorul l-a felicit pe premierul ungar pentru echipa sa, menționând că în echipa guvernamentală sunt miniștrii foarte buni.

La fel de bună este şi echipa care lucrează la Ambasada SUA la Budapesta, și astfel colaborând am obținut multe rezultate, a afirmat fostul ambasador american la Budapesta, David B. Cornstein, care a precizat: ”Nici nu puteau să fie mai bune relațiile bilaterale, iar de aici calea poate conduce doar spre direcția înainte pentru ambele țări”.

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul