Criteriul National

Vin Sărbătorile…

Vin Sărbătorile…
decembrie 19
20:30 2016

  Cumpăraţi, cumpăraţi

febra
     Cu cat ne apropiem de Ajunul Craciunului , cu atat creste febra cumparaturilor. Suntem asaltati cu „invitatii „de genul : Cumparati, cumparati, chiar daca n-aveti nevoie ! Nu uita „Bucuria de a darui !” s.a
  Cei mai multi, obisnuiti sa vada  lume ca si EI au inceput pregatirile de Craciun, nu mai fac distinctie intre ce le trebuie cu adevarat, ceea ce pot  si ceea ce da bine sa spui ca ai luat .
  Propaganda pentru a cumpara este pretutindeni, insa nu am vazut si indemnul de a cumparanumai ceea ce-ti este de folos.
  Fiecare dintre noi este JUDECATORUL care trebuie sa cantareasca cu grija , astfel ca si dupa Sarbatori sa ramana sanatos si sa aiba posibilitatea unui trai decent.
    Ceea ce vreau sa va transmit are ca sursa  propriile greseli, cand,multi ani,  mai mult de jumatate din ceea ce cumparam , aruncam .
 
  A fost o vreme dupa ’89 cand si eu am crezut ca MULT inseamna si BINE. 
 
   Uitasem ca Si de sarbatori organismul are nevoie de aceeasi cantitate de hrana, e drept mai deosebita ca prezentare. 
 
   Bucuria Craciunului este Bucuria Sufletului !
 
Desigur, in era consumerismului salbatic, parca ceva /cineva ne indemna sa pastram titlu de ” Consumator fruntas „, cu toate ca pentru aceasta  facem datorii si  risipim multe din cele cumparate .
 
   De ce repetan an de an aceiasi risipa ? 
 
In ceea ce ma priveste, procedam asa pentru ca refuzam sa gandesc si sa simt personal BUCURIA SARBATORILOR; urmam multimea , si , ca si aceasta, indemnul din reclame. Sa fiu in randul Lumii !
  In ziua in care fiecare dintre noi va renunta la denumirea de -CONSUMATOR- , revenind la numele de OM CUMPATAT , atunci Bucuria si Spiritul Sarbatorilor vor fi prezente frecvent in viata noastra , iar risipa va fi o amintire.
 
 Sa retinem : A nu risipi  este cel mai bun mod de a economisi !
Sursa foto Radio Bucuresti FM 
Redacţia ziarului Criteriul Naţional mulţumeşte inspiratului autor Vasile Soroceanu şi totodată,pe această cale îl asigură de colaborarea ce se doreşte a fi permanentizată !

Comentarii

Comentarii

Despre autor

Daniel Mihai

Daniel Mihai

Doctor în Interpretare Muzicală, profesor titular la disciplina vioară a Catedrei de Corzi în cadrul Colegiului Național de Arte Regina Maria din Constanța

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

„Ţi-e milă? Ţi-am luat banii!…”- CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Tristele amintiri au ajuns departe…De fapt, cu o anumită ritmicitate , indiferent de context omul are posibilitatea de a alege .

Iar, această posibilitate de a râde sau de a plânge ar trebui să nu ne-o cenzureze nimeni!

De cele mai multe ori, datorită „regulilor nescrise” ale acestei societăţi suntem puşi în faţa unor evenimente triste şi întunecate , dar comicul îşi face apariţia tocmai atunci când ne-am aştepta cel mai puţin.

De la o vreme încoace am tot scris pe diferite atitudini vis a vis de anumite aspecte ce m-au determinat să mă exprim în mai multe registre sufleteşti!

Dar acum e cu totul altă treabă…

Fără să aduc jigniri, situaţia în care se află românul este analizată în mod ironic.“Filantropica” reprezintă cea mai eficientă şi în acelaşi timp amuzantă metodă de a aduce în prim-plan ideea că “nu tot ceea ce pare este adevărat”.

Asemeni unei proiecţii video avem o sumendenie de întâmplări ce constituie o modalitate de a genera materiale de informare publică.

Modul în care noi, asemeni spectatorilor avem „şansa” de a privi lumea este oarecum influenţat de experienţele celor din trecut, deoarece astfel, participând în mod indirect la acţiunile personajelor, noi suntem publicul ce primeşte şi decodifică mesajul în mod diferit.

Replica cheie a lui Gheorghe Dinică (textier pentru cerşetori) :”Mâna întinsă care nu spune o poveste, nu primeşte pomană”, reprezintă fraza de bază a relaţiilor publice.

El este un portret „artistic”, machiavelic până la perfecțiune al diavolului ca show-man de geniu, care prin minciună şi înşelăciune a reuşit să ocupe o poziţie bună în societate. Această replică ar putea să-l includă, în cinismul ei şi pe artistul român care cerşeşte finanţare şi care va rămîne cu mîna întinsă, atâta timp cât nu găseşte o poveste captivantă...........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro