Criteriul National

Vin Sărbătorile…

Vin Sărbătorile…
decembrie 19
20:30 2016

  Cumpăraţi, cumpăraţi

febra
     Cu cat ne apropiem de Ajunul Craciunului , cu atat creste febra cumparaturilor. Suntem asaltati cu „invitatii „de genul : Cumparati, cumparati, chiar daca n-aveti nevoie ! Nu uita „Bucuria de a darui !” s.a
  Cei mai multi, obisnuiti sa vada  lume ca si EI au inceput pregatirile de Craciun, nu mai fac distinctie intre ce le trebuie cu adevarat, ceea ce pot  si ceea ce da bine sa spui ca ai luat .
  Propaganda pentru a cumpara este pretutindeni, insa nu am vazut si indemnul de a cumparanumai ceea ce-ti este de folos.
  Fiecare dintre noi este JUDECATORUL care trebuie sa cantareasca cu grija , astfel ca si dupa Sarbatori sa ramana sanatos si sa aiba posibilitatea unui trai decent.
    Ceea ce vreau sa va transmit are ca sursa  propriile greseli, cand,multi ani,  mai mult de jumatate din ceea ce cumparam , aruncam .
 
  A fost o vreme dupa ’89 cand si eu am crezut ca MULT inseamna si BINE. 
 
   Uitasem ca Si de sarbatori organismul are nevoie de aceeasi cantitate de hrana, e drept mai deosebita ca prezentare. 
 
   Bucuria Craciunului este Bucuria Sufletului !
 
Desigur, in era consumerismului salbatic, parca ceva /cineva ne indemna sa pastram titlu de ” Consumator fruntas „, cu toate ca pentru aceasta  facem datorii si  risipim multe din cele cumparate .
 
   De ce repetan an de an aceiasi risipa ? 
 
In ceea ce ma priveste, procedam asa pentru ca refuzam sa gandesc si sa simt personal BUCURIA SARBATORILOR; urmam multimea , si , ca si aceasta, indemnul din reclame. Sa fiu in randul Lumii !
  In ziua in care fiecare dintre noi va renunta la denumirea de -CONSUMATOR- , revenind la numele de OM CUMPATAT , atunci Bucuria si Spiritul Sarbatorilor vor fi prezente frecvent in viata noastra , iar risipa va fi o amintire.
 
 Sa retinem : A nu risipi  este cel mai bun mod de a economisi !
Sursa foto Radio Bucuresti FM 
Redacţia ziarului Criteriul Naţional mulţumeşte inspiratului autor Vasile Soroceanu şi totodată,pe această cale îl asigură de colaborarea ce se doreşte a fi permanentizată !

Comentarii

Comentarii

Despre autor

Daniel Mihai

Daniel Mihai

Doctor în Interpretare Muzicală, profesor titular la disciplina vioară a Catedrei de Corzi în cadrul Colegiului Național de Arte Regina Maria din Constanța

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

AU TRECUT DOI ANI DE LA TRAGEDIA DIN CLUBUL COLECTIV… CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Au trecut deja destul de repede doi ani de la tragedia din clubul Colectiv. Neputința pe care au trăit-o majoritatea în acele zile coroborate și cu revolta care a urmat, rămân încă bine întipărite în memoria multora. Multitudinea de evenimente de comemorare din aceste zile ne arată că nu suntem dispuși să lăsăm umbra uitării să se aștearnă în urma incendiului care a luat 64 de vieți.

Colectiv este acea mărturie de netăgăduit, acea expresie plină de tragism pe care și din care foarte puțini au putut înțelege câte ceva. Cert este că lumea a rămas marcată pe moment, ca mai pe urmă, aproape ireversibil, inexplicabil, cu aceeași doză de cinism…a alunecat pe partea uitării.

Momentul Colectiv ne-a adus nu doar pierderea unor oameni de care suntem cu toții iremediabil legați. Ci, a fost vorba și de un fel de trezire involuntară, care ne-a pus în față un adevăr crud: corupția chiar ucide. Iar, dacă stăm și reflectăm câteva momente, fără a avea pretenția de a ne situa în postura de ”judecători”, cu acea durere a omului rănit, vom ajunge la anumite concluzii, despre care s-a tot scris și strigat cu voce tare, sinonimă cu acea dorință de a nu renunța până în ziua în care vom transcede și ne vom alătura lor, cu mențiunea și rugămintea adresată Cerului de a nu avea acel tragic sfârșit!

Tineri aceia deosebiți nu meritau să moară în asemenea chinuri. Tineri aceia meritau tratați cu mare grijă de către cei specializați și în măsură să îi aline, să le asigure o speranță…Dar, din nefericire, nimeni și nimic nu au putut să le schimbe destinul.

Așa s-a ajuns cu acțiunea de a protesta, atunci când o mare de oameni a decis să strige și să vocifereze, pe deplin întemeiat contra lentorii, neajunsurilor, incapacității Sistemului. Astfel, fără de acest spirit civic, care ulterior a fost confiscat de către unele partide nu se putea face vreo schimbare.

Datoria, dreptul de a manifesta, de a dezbate cu argumente, de a vocifera atunci când guvernanții greșesc și de a semna petiții pentru a cere și a obține o schimbare veritabilă este unul garantat de bunul simț, dacă de Constituție, se tot încearcă, spre a fi eliminat, treptat-treptat.........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo