Criteriul National

Vindeca-ti sufletul

Vindeca-ti sufletul
august 28
15:33 2018

Aproape toti oamenii trec, macar odata in viata, prin stari neplacute din cauza unor probleme care au cauze diverse. Sunt persoane care din lipsa banilor, din lipsa afectiunii, a neintelegerilor din familie, al jobului stresant sau al unor evenimente neplacute din viata personala ajung sa experimenteze sentimente contradictorii, tristete excesiva, incep sa se izoleze si devin, uneori, persoane antisociale.

In cazuri mai grave, cand aceste stari nu trec de la sine, se ajunge la depresie, o afectiune mult mai daunatoare decat cred multi.
Odata instalata depresia, persoana respectiva simte stari excesive de anxietate, isi pierde stima de sine si are impresia ca nimeni din jur nu rezoneaza cu ea. Aceste persoane au reactii diverse, de la plans fara motiv pana la actiuni care le afecteaza sanatatea si, la extrem, le pot pune viata in pericol.

Asa cum multi specialisti o denumesc, depresia este o “boala tacuta” care transforma un om normal intr-o persoana de nerecunoscut. Este catalogata drept o tulburare psihica cu diverse etape. Din cauza depresiei multi pierd, pe langa valorile personale, si alte lucruri precum persoanele drage sau jobul. Lipsa de informare, in cazul depresivului dar si a membrilor familiei, face ca bolnavul sa fie complet izolat si stigmatizat de cei din jur. Adesea acesta va fi catalogat aspru ca fiind nebun si semnele grave care pot duce la adevarate tragedii sunt total ignorate.

Un prim pas in vindecarea depresivului este ca acesta sau persoanele apropiate sa recunoasca simptomele si sa constientizeze ca este nevoie de ajutor de specialitate. Cand nu se pot depasi individual aceste momente, pacientul trebuie sa ia legatura sau sa fie dus la un cabinet psihologic pentru terapie si, daca este cazul, tratament de specialitate.

Unul dintre cele mai recomandate este cabinetul Psihocab, unde psihologul Florentina Matreata va trata fiecare caz in parte cu maxima seriozitate si empatie. Este o persoana cu o pregatire de specialitate si o experienta foarte mare in tratarea cazurilor de acest gen. Reactiile pacientilor sunt diferite de la individ la individ si pentru asta, psihologul, isi foloseste toata priceperea in identificarea cauzei care a dus la instalarea depresiei si in acordarea unui sprijin eficient pentru a-l face pe pacient sa se regaseasca, sa isi recapete increderea in sine si sa depaseasca momentul greu.

Este o munca titanica pentru ca a “lucra” cu sufletul omului este cel mai dificil. Daca un obiect se mai repara, un suflet macinat de probleme este greu de vindecat. Este nevoie de multa rabdare, cunoastere aprofundata a tipurilor de abordare care sunt exagerat de multe si timp, cat mai mult timp.
Este un proces unde psihologul si pacientul trebuie sa stabileasca o legatura, sa coopereze pentru fiecare lucru. Pasii se fac treptat si este nevoie de vointa, mai ales din partea persoanei care sufera de depresie.

A accepta ca suferi de asa ceva nu este usor dar, in momentul in care o faci, ai castigat deja o lupta importanta cu tine insuti.
Astfel, in cazul in care te afli in situatia de a te lupta cu aceasta boala cumplita a sufletului, psihologul Florentina Matreata iti va fi alaturi pe parcursul intregii calatorii catre redescoperirea fericirii si a sinelui.

Comentarii

Comentarii

Share

Despre autor

Zona IT

Zona IT

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

Violențele nejustificate…nasc reacții, durere și haos- EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Protestul Diasporei a fost îngrădit, a fost unul despre care se va scrie, se va povesti și începând cu ziua de astăzi se va cerceta de către Parchetul Militar.
Acest eveniment a fost asezonat cu o serie de violențe de neînchipuit, de intervenții în forță venite din partea Jandarmeriei Române. Această breaslă și-a dat în petec, invocând faptul că mulțimea a fost… violentă.
Acest lucru este departe de a fi adevărat, cu toate că s-a întâmplat, iar imaginile și materialele video care împânzesc internetul nu pot fi trecute cu vederea.
Mai mult decât atât, astăzi, cu cea mai mare nerușinare, purtătorii de cuvânt ai acestei instituții au spus că ” și-au făcut datoria” și au acționat în legitimitate.

Poate că am ajuns să retrăim scene de coșmar din epoci ce le consideram demult apuse… Însă, ceea ce cu toţii am aflat a fost faptul că nu am fost și nu ne-am închipuit că se va produce.
Cu toate acestea, am fost avertizaţi că se va întâmpla şi nu am vrut să credem. „Mersul până la capăt”, de a cere demisia unui sistem condus de oameni certați cu legea și cu bunul simț a fost înnabușit cu gaze lacrimogene, cu tunuri cu apă și cu intimidări, bastoane aplicate asupra populației strînse cu această ocazie.

Au existat și în mulțime agitatori, instigatori și chiar membrii ai unor așa-zise galerii de fotbal, dar care, spre surprinderea multora au fost lăsați în pace, chiar dacă au aruncat cu pietre , au incendiat arbuști și au provocat mult haos.

Dar, înainte de toate, să ne aducem aminte și de alt aspect. Au fost și alte avertizări. La conferinţa de presă ţinută cu câteva zile înainte, nişte ofiţeri de jandarmerie au semnalat, folosind obişnuitul limbaj de lemn, ”că se va întâmpla.”

Românii veniţi de departe pentru a protesta împotriva unor abuzuri s-au lovit de o metodă sistematică aplicată de Jandarmerie pentru a discredita orice viitoare mişcare de opoziţie. De aceea, fără să emit judecăți de valoare, îmi asum atunci când afirm că România a capotat și a ajuns la cheremul unor oameni politici care acționează împotriva propriului popor.

După aproape zece ore de gaze inhalate, vă pot spune cum a fost montată în scenă toată această mascaradă. Jandarmii au tensionat situaţia ,deoarece aveau obiceiul să trăgă şi să mute gardurile de colo colo, fără rost. De altfel au agitat mulţimea care era oricum inflamată, dar care nu era violentă. Apoi, începând cu ora 21 au început să lanseze salve cu gaze lacrimogene fără motiv, servite generos exact în faţă, de la mică distanţă, cu un cinism maxim, cum numai slugile stăpânilor lor ştiu să facă........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu