Criteriul National

VINOVAȚII FĂRĂ VINĂ

martie 06
11:55 2016

,,Doamne, vino Doamne, să vezi ce-a mai rămas din oameni…”Valeriu Sterian

colectiv_candela_23148500_86125500

Versurile acestea puse pe o melodie care-ți sfâșie sufletul răsunau imediat după Revoluția din 1989, făcându-ne să simțim până în străfundul ființei noastre drama poporului român. Da, dar atunci tot sacrificiul a avut o motivație. Tinerii entuziaști au ieșit cu piepturile goale în fața gloanțelor pentru un IDEAL: LIBERTATEA ȘI DEMOCRAȚIA.
După mulți ani, ceea ce trăim astăzi e greu de exprimat în cuvinte. Au trecut patru luni… nu mai spun de când… Atunci am tăcut, cutremurat fiind de imensitatea tragediei. Am fost împietrit de durere, la fel ca majoritatea populației acestei țări. Se fac anchete peste anchete… dar REZULTATUL??? Cine este vinovat pentru moartea sau mutilarea atâtor tineri frumoși, talentați, adevărate valori pentru viitorul țării lor? Vinovați sunt monștrii cu chip de om care pentru bani au aruncat în ghearele uneia dintre cele mai înfiorătoare morți tineri în floarea vârstei. Că au ucis VIITORUL acestei țări, i-a păsat oare cuiva??? ,,Au ars în iad pentru că ascultau un stil de muzică satanist!!!!” - propovăduiau popii, în loc să aline sufletele pline de durere ale părinților sau să se roage pentru sufletele celor care și-au pierdut viața atunci. Sunt ,,vinovați” tinerii pentru că iubeau muzica atât de mult, o muzică vie, așa cum erau și ei, încât au acceptat să intre într-o cocină, înghesuiți ca sardelele, ca să se bucure de ea. Atât le-a oferit țara lor, țară pe care puteau să o părăsească demult, dar totuși nu au făcut-o. Au rămas lângă noi, să împărțim împreună, AICI, BINELE ȘI RĂUL. Într-o perioadă, am ascultat cu stupoare, pe un post TV, cum că focul ar fi fost pus intenționat. Doamne, ce monstruozitate!!! Săracii părinți… S-a gândit oare cineva la ei, la durerea lor, la faptul că au simțit cum le-au murit copiii a doua oară? De ce tac? Și de ce nu se răzbună pentru imensa lor PIERDERE? Poate pentru că știu că NIMENI ȘI NIMIC le mai aduce înapoi frumoșii lor copii. Sau poate pentru că, pur și simplu, le este SILĂ. Silă de toți și de toate. Să le respectăm DUREREA pe care o suportă cu atâta demnitate. Le-a fost alături tot poporul român. Din acest punct de vedere, merită apreciată SOLIDARITATEA neamului românesc, solidaritate pe care, să fim sinceri și corecți, nu o găsim la toate popoarele.
Ceea ce ne rămâne acum de făcut este să ne rugăm pentru morți, dar și pentru cei vii. Să cerem cu fermitate PUHOIULUI DE CONDUCĂTORI să facă ceva concret pentru ca această DRAMĂNU se mai repete NICIODATĂ. Și să găsească, într-un sfârșit, VINOVAȚII. ADEVĂRAȚII VINOVAȚI. Pentru că… VINOVAȚII FĂRĂ VINĂ CER SĂ SE FACĂ LUMINĂ.

 

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

„Ţi-e milă? Ţi-am luat banii!…”- CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Tristele amintiri au ajuns departe…De fapt, cu o anumită ritmicitate , indiferent de context omul are posibilitatea de a alege .

Iar, această posibilitate de a râde sau de a plânge ar trebui să nu ne-o cenzureze nimeni!

De cele mai multe ori, datorită „regulilor nescrise” ale acestei societăţi suntem puşi în faţa unor evenimente triste şi întunecate , dar comicul îşi face apariţia tocmai atunci când ne-am aştepta cel mai puţin.

De la o vreme încoace am tot scris pe diferite atitudini vis a vis de anumite aspecte ce m-au determinat să mă exprim în mai multe registre sufleteşti!

Dar acum e cu totul altă treabă…

Fără să aduc jigniri, situaţia în care se află românul este analizată în mod ironic.“Filantropica” reprezintă cea mai eficientă şi în acelaşi timp amuzantă metodă de a aduce în prim-plan ideea că “nu tot ceea ce pare este adevărat”.

Asemeni unei proiecţii video avem o sumendenie de întâmplări ce constituie o modalitate de a genera materiale de informare publică.

Modul în care noi, asemeni spectatorilor avem „şansa” de a privi lumea este oarecum influenţat de experienţele celor din trecut, deoarece astfel, participând în mod indirect la acţiunile personajelor, noi suntem publicul ce primeşte şi decodifică mesajul în mod diferit.

Replica cheie a lui Gheorghe Dinică (textier pentru cerşetori) :”Mâna întinsă care nu spune o poveste, nu primeşte pomană”, reprezintă fraza de bază a relaţiilor publice.

El este un portret „artistic”, machiavelic până la perfecțiune al diavolului ca show-man de geniu, care prin minciună şi înşelăciune a reuşit să ocupe o poziţie bună în societate. Această replică ar putea să-l includă, în cinismul ei şi pe artistul român care cerşeşte finanţare şi care va rămîne cu mîna întinsă, atâta timp cât nu găseşte o poveste captivantă...........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro