Criteriul National

Violența în numele unui Dumnezeu fals este curată blasfemie ! CONTRA-EDITORIAL

noiembrie 15
21:55 2015

paris-attacks-3_40397300

Atacurile care au lovit Parisul vineri seara s-au desfășurat în 33 de minute în șase locuri diferite.Franța este în doliu după atentatele fără precedent petrecute vineri noaptea, în care 129 de oameni, printre care și doi români, au fost uciși sau au murit în urma rănilor suferite. Alte 352 de persoane au fost rănite în cele mai sângeroase atentate produse în Europa, de la cele din Madrid din 2004.

Atâta brutalitate și cruzime în stare pură m-au lăsat aproape fără grai și totuși în forul meu interior ca și  în cazul dumneavoastră cred că vă întrebați  cum anume inima omului poate concepe si realiza astfel de evenimente oribile?

Evenimentele ce nu se pot eticheta, care au bulversat nu numai Franta, ci și întreaga lume mi se par a fi mai mult decât simple provocări . Nu voi intra pe tărâmul conspirativ și nu voi încerca să blamez atitudinea lipsită de rapiditate și profesionalism a serviciilor secrete din Hexagon, deoarece în aceste clipe durerea și emoția puternică copleșește această parte a lumii…

Totuși, în fața tabloului atât de crud mă cutremur de escaladarea acestor crime atent planificate de către extremiștii islamiști…

Nu am decât acel impuls firesc , destul de dur să reafirm cu tărie ca violența va naște ceva asemănător și astfel se va demonstra într un final că ura nu rezolva problemele umanității. Mai mult decât atât, invocarea cât și utilizarea numelui lui Dumnezeu pentru a justifica acest impuls este o blasfemie de a dreptul respingătoare!!!

În fața ies amănunte foarte interesante. De exemplu, atacurile arată că teroriștii aveau arme și muniții avansate, dar au primit și sprijin logistic la nivel înalt. Pentru a coordona o astfel de operațiune teroristă au avut nevoie de un puternic dispozitiv de comunicare care să nu poate fi interceptat de autorități.Din primele rapoarte se pare că teroriștii ISIL au folosit una dintre cele mai populare console de jocuri din lume, Sony PlayStation 4.

Astfeș pentru a comunica a fost aleasa consola pentru notorietate și mai ales pentru că este greu de monitorizat. „Ceea ce ma tine treaz noaptea este tipul din spatele calculatorului sau, in cautarea de mesaje de la ISIL si de la alti predicatori ai urii”, a declarat, vineri, ministrul belgian al Afacerilor Interne, Jan Jambon. „PlayStation 4 este chiar mai greu de urmarit decat WhatsApp”.

In urma atentatelor de la Paris care au avut loc aseara oamenii s-au baricadat în case înspăimântați de cele petrecute. Parisul este acum un oraș trist, iar atmosfera este una dezolantă.

Statul Islamic a revendicat atentatele de la Paris iar liderii francezi au promis răzbunare să distrugă din temelii gruparea teroristă.Finalul nu se încheie aici…Evenimentele se lasă așteptate…Încordarea și tensiunea plutește în aer…

Dumnezeu să i ierte pe toți cei care au fost omorâți! Și totodată să le răsplătească și ucigașilor…

 

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

„Ţi-e milă? Ţi-am luat banii!…”- CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Tristele amintiri au ajuns departe…De fapt, cu o anumită ritmicitate , indiferent de context omul are posibilitatea de a alege .

Iar, această posibilitate de a râde sau de a plânge ar trebui să nu ne-o cenzureze nimeni!

De cele mai multe ori, datorită „regulilor nescrise” ale acestei societăţi suntem puşi în faţa unor evenimente triste şi întunecate , dar comicul îşi face apariţia tocmai atunci când ne-am aştepta cel mai puţin.

De la o vreme încoace am tot scris pe diferite atitudini vis a vis de anumite aspecte ce m-au determinat să mă exprim în mai multe registre sufleteşti!

Dar acum e cu totul altă treabă…

Fără să aduc jigniri, situaţia în care se află românul este analizată în mod ironic.“Filantropica” reprezintă cea mai eficientă şi în acelaşi timp amuzantă metodă de a aduce în prim-plan ideea că “nu tot ceea ce pare este adevărat”.

Asemeni unei proiecţii video avem o sumendenie de întâmplări ce constituie o modalitate de a genera materiale de informare publică.

Modul în care noi, asemeni spectatorilor avem „şansa” de a privi lumea este oarecum influenţat de experienţele celor din trecut, deoarece astfel, participând în mod indirect la acţiunile personajelor, noi suntem publicul ce primeşte şi decodifică mesajul în mod diferit.

Replica cheie a lui Gheorghe Dinică (textier pentru cerşetori) :”Mâna întinsă care nu spune o poveste, nu primeşte pomană”, reprezintă fraza de bază a relaţiilor publice.

El este un portret „artistic”, machiavelic până la perfecțiune al diavolului ca show-man de geniu, care prin minciună şi înşelăciune a reuşit să ocupe o poziţie bună în societate. Această replică ar putea să-l includă, în cinismul ei şi pe artistul român care cerşeşte finanţare şi care va rămîne cu mîna întinsă, atâta timp cât nu găseşte o poveste captivantă...........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro