Criteriul National

Violența în numele unui Dumnezeu fals este curată blasfemie ! CONTRA-EDITORIAL

noiembrie 15
21:55 2015

paris-attacks-3_40397300

Atacurile care au lovit Parisul vineri seara s-au desfășurat în 33 de minute în șase locuri diferite.Franța este în doliu după atentatele fără precedent petrecute vineri noaptea, în care 129 de oameni, printre care și doi români, au fost uciși sau au murit în urma rănilor suferite. Alte 352 de persoane au fost rănite în cele mai sângeroase atentate produse în Europa, de la cele din Madrid din 2004.

Atâta brutalitate și cruzime în stare pură m-au lăsat aproape fără grai și totuși în forul meu interior ca și  în cazul dumneavoastră cred că vă întrebați  cum anume inima omului poate concepe si realiza astfel de evenimente oribile?

Evenimentele ce nu se pot eticheta, care au bulversat nu numai Franta, ci și întreaga lume mi se par a fi mai mult decât simple provocări . Nu voi intra pe tărâmul conspirativ și nu voi încerca să blamez atitudinea lipsită de rapiditate și profesionalism a serviciilor secrete din Hexagon, deoarece în aceste clipe durerea și emoția puternică copleșește această parte a lumii…

Totuși, în fața tabloului atât de crud mă cutremur de escaladarea acestor crime atent planificate de către extremiștii islamiști…

Nu am decât acel impuls firesc , destul de dur să reafirm cu tărie ca violența va naște ceva asemănător și astfel se va demonstra într un final că ura nu rezolva problemele umanității. Mai mult decât atât, invocarea cât și utilizarea numelui lui Dumnezeu pentru a justifica acest impuls este o blasfemie de a dreptul respingătoare!!!

În fața ies amănunte foarte interesante. De exemplu, atacurile arată că teroriștii aveau arme și muniții avansate, dar au primit și sprijin logistic la nivel înalt. Pentru a coordona o astfel de operațiune teroristă au avut nevoie de un puternic dispozitiv de comunicare care să nu poate fi interceptat de autorități.Din primele rapoarte se pare că teroriștii ISIL au folosit una dintre cele mai populare console de jocuri din lume, Sony PlayStation 4.

Astfeș pentru a comunica a fost aleasa consola pentru notorietate și mai ales pentru că este greu de monitorizat. „Ceea ce ma tine treaz noaptea este tipul din spatele calculatorului sau, in cautarea de mesaje de la ISIL si de la alti predicatori ai urii”, a declarat, vineri, ministrul belgian al Afacerilor Interne, Jan Jambon. „PlayStation 4 este chiar mai greu de urmarit decat WhatsApp”.

In urma atentatelor de la Paris care au avut loc aseara oamenii s-au baricadat în case înspăimântați de cele petrecute. Parisul este acum un oraș trist, iar atmosfera este una dezolantă.

Statul Islamic a revendicat atentatele de la Paris iar liderii francezi au promis răzbunare să distrugă din temelii gruparea teroristă.Finalul nu se încheie aici…Evenimentele se lasă așteptate…Încordarea și tensiunea plutește în aer…

Dumnezeu să i ierte pe toți cei care au fost omorâți! Și totodată să le răsplătească și ucigașilor…

 

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

AU TRECUT DOI ANI DE LA TRAGEDIA DIN CLUBUL COLECTIV… CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Au trecut deja destul de repede doi ani de la tragedia din clubul Colectiv. Neputința pe care au trăit-o majoritatea în acele zile coroborate și cu revolta care a urmat, rămân încă bine întipărite în memoria multora. Multitudinea de evenimente de comemorare din aceste zile ne arată că nu suntem dispuși să lăsăm umbra uitării să se aștearnă în urma incendiului care a luat 64 de vieți.

Colectiv este acea mărturie de netăgăduit, acea expresie plină de tragism pe care și din care foarte puțini au putut înțelege câte ceva. Cert este că lumea a rămas marcată pe moment, ca mai pe urmă, aproape ireversibil, inexplicabil, cu aceeași doză de cinism…a alunecat pe partea uitării.

Momentul Colectiv ne-a adus nu doar pierderea unor oameni de care suntem cu toții iremediabil legați. Ci, a fost vorba și de un fel de trezire involuntară, care ne-a pus în față un adevăr crud: corupția chiar ucide. Iar, dacă stăm și reflectăm câteva momente, fără a avea pretenția de a ne situa în postura de ”judecători”, cu acea durere a omului rănit, vom ajunge la anumite concluzii, despre care s-a tot scris și strigat cu voce tare, sinonimă cu acea dorință de a nu renunța până în ziua în care vom transcede și ne vom alătura lor, cu mențiunea și rugămintea adresată Cerului de a nu avea acel tragic sfârșit!

Tineri aceia deosebiți nu meritau să moară în asemenea chinuri. Tineri aceia meritau tratați cu mare grijă de către cei specializați și în măsură să îi aline, să le asigure o speranță…Dar, din nefericire, nimeni și nimic nu au putut să le schimbe destinul.

Așa s-a ajuns cu acțiunea de a protesta, atunci când o mare de oameni a decis să strige și să vocifereze, pe deplin întemeiat contra lentorii, neajunsurilor, incapacității Sistemului. Astfel, fără de acest spirit civic, care ulterior a fost confiscat de către unele partide nu se putea face vreo schimbare.

Datoria, dreptul de a manifesta, de a dezbate cu argumente, de a vocifera atunci când guvernanții greșesc și de a semna petiții pentru a cere și a obține o schimbare veritabilă este unul garantat de bunul simț, dacă de Constituție, se tot încearcă, spre a fi eliminat, treptat-treptat.........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo