Criteriul National

Violențele nejustificate…nasc reacții, durere și haos- EDITORIAL

Violențele nejustificate…nasc reacții, durere și haos- EDITORIAL
august 11
19:21 2018

August , ziua 10, 2018…
Piața Victoriei din Capitală


Am văzut cum Bucureștiul a fost teatrul unor scene oribile…

7

Protestul Diasporei a fost îngrădit, a fost unul despre care se va scrie, se va povesti și începând cu ziua de astăzi se va cerceta de către Parchetul Militar.
Acest eveniment a fost asezonat cu o serie de violențe de neînchipuit, de intervenții în forță venite din partea Jandarmeriei Române. Această breaslă și-a dat în petec, invocând faptul că mulțimea a fost… violentă.
Acest lucru este departe de a fi adevărat, cu toate că s-a întâmplat, iar imaginile și materialele video care împânzesc internetul nu pot fi trecute cu vederea.
Mai mult decât atât, astăzi, cu cea mai mare nerușinare, purtătorii de cuvânt ai acestei instituții au spus că „și-au făcut datoria” și „au acționat în legitimitate.”

Poate că am ajuns să retrăim scene de coșmar din epoci ce le consideram demult apuse… Însă, ceea ce cu toţii am aflat a fost faptul că nu am fost și nu ne-am închipuit că se va produce.
Cu toate acestea, am fost avertizaţi că se va întâmpla şi nu am vrut să credem. „Mersul până la capăt”, de a cere demisia unui sistem condus de oameni certați cu legea și cu bunul simț a fost înnabușit cu gaze lacrimogene, cu tunuri cu apă și cu intimidări, bastoane aplicate asupra populației strînse cu această ocazie.

Au existat și în mulțime agitatori, instigatori și chiar membrii ai unor așa-zise galerii de fotbal, dar care, spre surprinderea multora au fost lăsați în pace, chiar dacă au aruncat cu pietre , au incendiat arbuști și au provocat mult haos.

Dar, înainte de toate, să ne aducem aminte și de alt aspect. Au fost și alte avertizări. La conferinţa de presă ţinută cu câteva zile înainte, nişte ofiţeri de jandarmerie au semnalat, folosind obişnuitul limbaj de lemn, „că se va întâmpla.”Iar acest amănunt a fost rapid trecut cu vederea.

Românii veniţi de departe pentru a protesta împotriva unor abuzuri s-au lovit de o metodă sistematică aplicată de Jandarmerie pentru a discredita orice viitoare mişcare de opoziţie. De aceea, fără să emit judecăți de valoare, îmi asum atunci când afirm că România a capotat și a ajuns la cheremul unor oameni politici care acționează împotriva propriului popor.

După aproape zece ore de gaze inhalate, vă pot spune cum a fost montată în scenă toată această mascaradă. Jandarmii au tensionat situaţia ,deoarece aveau obiceiul să trăgă şisă mute gardurile de colo colo, fără rost. De altfel au agitat mulţimea care era oricum inflamată, dar care nu era violentă. Apoi, începând cu ora 21 au început să lanseze salve cu gaze lacrimogene fără motiv, servite generos exact în faţă, de la mică distanţă, cu un cinism maxim, cum numai slugile stăpânilor lor ştiu să facă.

7474188-mediafax-foto-andreea-alexandru-1

Metoda a fost asezonată cu scene desprinse din telenovelele cu buget mic. A existat cel puțin o situație în care un jandarm s-a întins pe jos după ce a fost “lovit” cu palma peste cască de un bărbat apărut de nicăieri.

Toate aceste episoade au fost sistematic urmate de trimiterea la înaintare a “negociatorilor” şi a jandarmilor-femei, care vorbeau frumos cu oamenii şi îi luau cu binişorul. Cinismul programului a fost mai sufocant decât „prospețimea „…gazelor.

Tipic regimului comunist,scenariul a continuat pe niște coordonate deja știute. Desprinse din manualele neo-marxiste,lucrurile s-au agravat deoarece nu a fost suficient că au ridicat tensiunea cu nenumăratele acte iresponsabile „pur defensive”.Iar jandarmii au trecut la următorul nivel când şi-au propulsat şi colegele în față, pentru a avea efect maxim de presă, și pentru a fi speculat mai târziu.

Între timp demonstranţii s-au înfierbântat, dar nicăieri nu am văzut acte reale de violenţă. Da, au fost nenumărate înjurături din plin, îmbrânceli, şi, după ora 19:30 s-a aruncat la greu cu sticle de apă (rareori chiar din sticlă), cutii de bere, pietre, chiar ouă, în jandarmi.
Aceste lucruri reprezintă mărturia mea deoarece, chiar dacă am avut legitimația de presă asupra mea, am stat în „primul rând”, plimbându-mă permanent în piață, în fața primei linii de jandarmi,de unde am văzut toate acestea.

Și, pe lângă toate acestea am văzut şi altceva care m-a înspăimântat și m-a revoltat- atitudinea complet plină de ură a jandarmilor.Am rămas marcat de ferocitatea, de duritatea cu care acţionau chiar de la început.

8

La ora 19 , momentul în care am ajuns, nimeni și nimic nu intuia ceea ce putea urma. Probabil că, devenise evident că acest prilej dorea să se transforme „într-o victorie” a forțelor de ordine care au urmat ordinele de sus

A urmat secvența cu tunuri de apă , băi de gaze lacrimogene şi chiar mai multă ură din partea jandarmilor, care îşi motivau atitudinea super ostilă spunând că au colegi ajunşi la spitale ,de parcă acesta reprezenta vendetta, un motiv de a măcelari demonstranţilor paşnici.

Ce nu s-a văzut a fost pleiada de violență extremă, de cinism maxim cu care jandarmii au lansat petarde direct în mulţime, fără niciun pic de grijă pentru sănătatea celor care manifestau.Au fost chiar grenade care ardeau aruncate peste oameni fără protecţie …nu sticle cu apă aruncate în oameni antrenaţi pentru asta, echipaţi până în dinţi!

De asemenea, tot ca element care nu s-a văzut „pe sticlă ” a fost aceea a miilor de tineri care scandau în marea de fum. Care vomau direct pe trotuar, dar care, spre disperarea Puterii, se încăpăţânau să rămână.

Nu s-a văzut faptul că după ora 22, deşi gardurile fuseseră scoase din Piaţă, nimeni nu îmbrâncea sau violenta jandarmii care aruncau constant cu gaze şi petarde. Fără motiv….
Gesturile iresponsabile, pe deplin provocatoare au fost menite să intimideze și să induca frica. Doar-doar lumea să plece acasă.

Am văzut multe doamne în etate, femei cu copii, nu numai tineri entuziaști care au îndurat războiul care pogorâse peste toți, în tăcere, cu demnitate, aşa cum numai acestui popor știe să se poarte și de care mai marii acestui neam nu credeau că ar mai fi în stare.

Am văzut și m-au speriat cum anume majoritatea jandarmilor au urlat, au vociferat, complet iraţional.Mulți i-au lăsat nervii, în ciuda faptului că ţineau butelia de partea cu trăgaciul.

Am trăit la propriu, apărat parcă de mână divină protectoare și „înaintarea” trupelor înarmate din cap până-n dinți a acelorași jandarmi, care cu o sete și zel în exces au recurs la împrăștierea cu violență a mulțimii din Piața Victoriei, la ordin!

Am avut norocul să fiu poziționat înspre coloana de oameni, de civili dinspre Calea Victoriei, iar aici, violențele au fost ceva mai stăpânite. Cu toate acestea, chiar dacă nu este frumos să cataloghez, nu mă pot abține să nu le spun acestor „purtători de uniforme” că sunt poate mai jos decât orice fel de trupe de mardeiaşi cu ordin şi mandat să evacueze lumea din Piaţă cu orice preţ. Iar în acest timp ce împingeau, bătând amenințător bastoanele în scuturi şi călcau oamenii aşezaţi pe jos arestând la întâmplare, jandarmii ţineau morţiş să asigure că acţionează legal. La ce le folosea asigurarea?

Cu toate acestea, acest sezon va marca existenţa fiecărui suflet din această țară. Doar că nu multă lume înţelege cum anume și de ce se petrec asemenea lucruri. Iar în tot acest timp, reprezentanții și legiuitorii acestei țări se întrec în declarații.
Lumea politică actuală este depășită și nu posedă niciun atribut care să-i legitimizeze față de cei pentru care și de care ar trebui să aibe grijă…A sosit momentul în care nimeni nu ar trebui să recurgă la tertipuri și violențe, iar această decodificare a momentului istoric în care ne aflăm se duce într-o luptă extrem de dură dintre un sistem corupt, care nu vrea să moară, şi unul nou, care nu poate să trăiască, sufocat de cel vechi.

21150346

Sursa foto: https:// google.com

Această mărturie este veridică și asumată de către Prof. Dr. Daniel Mihai, redactor șef al platformei media Criteriul Național

Comentarii

Comentarii

Share

Despre autor

Daniel Mihai

Daniel Mihai

Doctor în Interpretare Muzicală, profesor titular la disciplina vioară a Catedrei de Corzi în cadrul Colegiului Național de Arte Regina Maria din Constanța

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

Pericolul autocrației din Europa - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Motto ”Democraţia este nonautocraţie, contrariul perfect al autocraţiei. Aceasta înseamnă că democraţia denotă un sistem politic caracterizat prin refuzul puterii personalizate, a puterii asupra cetăţenilor. Puterea nu este «proprietatea» nimănui. Aşadar, conducătorii vor deţine această funcţie ca urmare a desemnării libere, neîngrădite, de către cei care urmează să fie conduşi. Cu alte cuvinte, oricând puterea celorlalţi de a desemna pe cineva este contrafăcută sau anihilată pentru că dezacordul este zădărnicit ori nu ni se oferă alternative – democraţia este ucisă chiar când începe să funcţioneze.”

definiţie de Giovanni Sartori

Recursul emoțional al tuturor teoriilor conspirației reziduale, care se multiplică și iau amploare duce la instabilitate. Totul se metamorfozează, iar formele de impunere, de guvernare își pierd din atribuțiile esențiale. Mecanismul este unul atent monitorizat , dar pretutindeni au apărut chiar unii ce se erijează în „specialiști” care, foarte bine și temeinic pregatiți au drept obiectiv propagarea acestor forme autoritare de impunere a sclaviei postmoderniste în ”adevăruri indubitabile” care se află și nu se elimină decât până la următoarea formă. De fapt, fără să ne mai ferim de cuvinte, tot acest angrenaj face parte din proiectul denumit The New Order, despre care se cunosc foarte puține aspecte.

Mecanismul presupune un efort corelat, susținut, pe deplin integrat în structurile fiecăruia dintre noi, îndeosebi în cele psiho-somatice, în care acești „apologeți ai Noii Ordini” fac eforturi susținute și doresc să-i acceptăm cu toate idiosincraziile lor.
Totuși, dacă de la naștere am primit de la Dumnezeu daruri și haruri precum inteligența, intuiția, analiza, comparația,evaluarea etc ca metode chiar și gradul de receptivitate al nostru poate să ne dea semnale puternice. O importanță aparte, din stadiul de zvon până la cel de informație pe deplin asumată, conștientizată și reverificată ne revine pe deplin, ad integram.Totul se poate lumina, se poate limpezi, numai cercetând cu atenție, argumentând sau identificând cauzele și mai apoi, descoperind chiar ” firul roșu”, în toată splendoarea și eficacitatea, simplitatea sa.

Din capul locului vă spun că nu am pretenția că le-aș fi descoperit recent sau discutat în premieră. Suma totală de elemente care alcătuiesc acest tablou aflat mereu în mișcare poate surprinde pe absolut oricine. Însă, nu fac apologia vreunei direcții sau regimuri (de orice natură),ci, doresc doar să vă semnalez pericolele mascate foarte bine de către „înalta clasă” care are scopul bine conturat de a ne îngrozi și a ne asupri în continuu.

În cele ce urmează, urmând „politica pașilor mărunți” am să vă expun, câte ceva din trend-ul general, pe deplin meschin al actualei cât și viitoarei configurații a ceea ce denumim a fi construcție cu caracter politic, guvernamental.
Toate acestea se petrec chiar sub ochii noștri, ai tuturor celor care viețuim pe aceste meleaguri. Sumă de evenimente necesită o tratare mult mai amplă, chiar mai serioasă, dar din lipsă de timp ,energie și spațiu,voi încerca să rezum sau să realizez un fel de frescă, fără a avea la dispoziție vreo culoare sau opinie vehiculată, interpretată sau răstălmăcită.…...

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu