Criteriul National

Violențele suporterilor ruși vor fi analizate de UEFA

Violențele suporterilor ruși vor fi analizate de UEFA
iunie 12
08:03 2016

Federaţia Rusă suferă o altă lovitură.De data aceasta, selecționata de fotbal a Rusiei este în vizorul organismelor fotbalistice.O anchetă va fi inițiată de către UEFA după ce suporterii ei s-au manifestat oribil și i-au bătut crunt pe englezi, înainte, în timpul și după meciul dintre cele două țări de ieri de la EURO, terminat la egalitate, scor 1-1.

Imaginile surprinse de camerele video la Marsilia au un profund impact emoţional.

anglia-rusia

Orașul Marseille și Stade Velodrome au devenit  practic adevărate câmpuri de luptă între suporterii ruși și cei englezi. Britanicii au fost cei care au avut cel mai mult de suferit, deoarece au fost fugăriți chiar în tribunele stadionului de către acești huligani.

„Fanii ruși sunt adevărați infractori atunci când vine vorba despre practici incorecte și incidente pe stadion”, a titrat The Independent.

UEFA a declarat în urmă cu câteva minute că va examina imaginile pe care le-a primit de la statul francez.

Reamintim faptul că rușii sunt recidiviști.Ei au fost depunctați cu 6 puncte după incidentele de la EURO 2012. Această depunctare era valabilă pentru preliminariile pentru EURO 2016, însă intra în vigoare doar dacă rușii ar fi avut vreo recidivă.

Atunci, rușii s-au bătut în fiecare zi în care au stat la EURO 2012, disputat în Polonia și Ucraina. S-au luat la harță cu stewarzii și fanii adverși fără a se gândi la vreo penalitate.

În altă ordine de idei,o adevărată problematică iese la iveală,doar dacă ne gândim că Rusia nu prea are cum să fie depunctată într-o viitoare campanie de calificări. Mondialul din 2018 va fi găzduit chiar de către ruși, astfel că echipa nu va juca preliminarii în următorii doi ani.

UEFA ar cam trebui să își pună întrebări vis a vis de modul de acționare al forțelor de ordine franceze cât mai ales de mult lăudatele „măsuri de securitate”.

Pentru cei care au privit meciul sau au fost prezenti aseară pe Stade Vellodrome din Marsilia,aceste condiții nu au fost asigurate.Dat fiind faptul că oricum s-au înregistrat probleme, în ceea ce privește o nedorită amenințare  cu privire la un posibil atentat terorist, starea lucrurilor ar fi tragică.

Aseară majoritatea jandarmilor a și stewarzilor au părut depășiți și total nepregătiți la un meci considerat drept unul de risc maxim. Dovada cea mai cutremurătoare a fost aceea în care un suporter rus chiar a intrat cu un aruncător de torțe și l-a trimis cu rea intenție împotriva sectorului de susţinători englezi.

Presa mondială amintește si este îngrozită de faptul că, în timpul desfășurării meciului, trei astfel de „rachete” au fost lansate în stadion. Una dintre ele, care a zburat către englezi, a și explodat. Jucătorii s-au speriat atunci când au auzit zgomotul.

Bineînţeles că la finalul meciului,pentru a nu pune „gaz pe foc” cele două galerii au fost evacuate,fiind escortate la o distanță de 20 de minute,una față de cealaltă.

anglia_rusia_02742300

Ceea ce va rămâne în memoria colectivă după acest meci,în afara rezultatului de 1-1 va purta pecetea violențelor,a actelor de huliganism practicate îndeosebi de către suporterii ruși.

Dincolo de incidentele violente de dinaintea meciului, grav este și faptul că spre finalul meciului din sectorul rus au zburat mai multe petarde. Una dintre ele a ajuns până la mijlocul terenului, fiind aruncată cu un dispozitiv,deoarece pare imposibil și greu de imaginat că se poate  arunca așa ceva doar cu mâinile.

În altă ordine de idei, multe semne de întrebare se pun asupra controalelor efectuate la intrarea în arenă asupra suporterilor din Rusia.

Iar, din imaginile difuzate de către televiziuni s-a observat că imediat după fluierul final, rușii au invadat sectorul ocupat de englezi. I-au alergat, le-au luat steagurile de pe gard, iar forțele de ordine au fost aproape depășite de situatie,deoarece au intervenit foarte greu.

Un video şocant oferit de cei de la ESPN arată cum măsurile de securitate ale poliţiei franceze nu au fost suficiente şi un fan rus a intrat cu un pistol pe stadion. E drept, este vorba despre un pistol de semnalizare. Suporterul rus a tras cu acest pistol şi a trimis o torţă peste întreg stadionul, direct în mijlocul galeriei Angliei.

https://mobile.twitter.com/ESPNFC/status/741756412011937792/video/1

Bilanțul acestor acte reprobabile se ridică la 31 de suporteri care au fost răniţi, iar unul se află în stare gravă, în urma confruntărilor violente de pe străzile din Marsilia, înaintea meciului Anglia-Rusia, de la Euro 2016.

Sursa foto : http:// google.com

Redacția ziarului Criteriul Național

 

Comentarii

Comentarii

Despre autor

Daniel Mihai

Daniel Mihai

Doctor în Interpretare Muzicală, profesor titular la disciplina vioară a Catedrei de Corzi în cadrul Colegiului Național de Arte Regina Maria din Constanța

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

„Ţi-e milă? Ţi-am luat banii!…”- CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Tristele amintiri au ajuns departe…De fapt, cu o anumită ritmicitate , indiferent de context omul are posibilitatea de a alege .

Iar, această posibilitate de a râde sau de a plânge ar trebui să nu ne-o cenzureze nimeni!

De cele mai multe ori, datorită „regulilor nescrise” ale acestei societăţi suntem puşi în faţa unor evenimente triste şi întunecate , dar comicul îşi face apariţia tocmai atunci când ne-am aştepta cel mai puţin.

De la o vreme încoace am tot scris pe diferite atitudini vis a vis de anumite aspecte ce m-au determinat să mă exprim în mai multe registre sufleteşti!

Dar acum e cu totul altă treabă…

Fără să aduc jigniri, situaţia în care se află românul este analizată în mod ironic.“Filantropica” reprezintă cea mai eficientă şi în acelaşi timp amuzantă metodă de a aduce în prim-plan ideea că “nu tot ceea ce pare este adevărat”.

Asemeni unei proiecţii video avem o sumendenie de întâmplări ce constituie o modalitate de a genera materiale de informare publică.

Modul în care noi, asemeni spectatorilor avem „şansa” de a privi lumea este oarecum influenţat de experienţele celor din trecut, deoarece astfel, participând în mod indirect la acţiunile personajelor, noi suntem publicul ce primeşte şi decodifică mesajul în mod diferit.

Replica cheie a lui Gheorghe Dinică (textier pentru cerşetori) :”Mâna întinsă care nu spune o poveste, nu primeşte pomană”, reprezintă fraza de bază a relaţiilor publice.

El este un portret „artistic”, machiavelic până la perfecțiune al diavolului ca show-man de geniu, care prin minciună şi înşelăciune a reuşit să ocupe o poziţie bună în societate. Această replică ar putea să-l includă, în cinismul ei şi pe artistul român care cerşeşte finanţare şi care va rămîne cu mîna întinsă, atâta timp cât nu găseşte o poveste captivantă...........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo