Criteriul National

Virtual Data Room – o soluție pentru siguranța în mediul de lucru remote

mai 10
17:57 2020

Având în vedere contextul cauzat de pandemia COVD-19, una dintre provocările majore cu care se confruntă companiile este reprezentată de comunicarea eficientă, atât cea internă, între angajați, cât și cea cu partenerii externi. Cu siguranță, acest lucru se poate realiza fără probleme cu ajutorul platformelor de partajare a fișierelor, însă atunci când se aduce în discuție partajarea sigură a documentelor și fișierelor, lucrurile diferă. De ce?

Lucrul remote, de acasă, reprezintă un mediu cu un potențial nu tocmai sigur pentru păstrarea secretelor profesionale ale companiilor. Cu alte cuvinte, hackerii consideră aceasta ca fiind oportunitatea perfectă pentru un atac cibernetic prin care să poată sustrage informații confidențiale.

Tocmai de aceea, o soluție de tip Virtual Data Room reprezintă o soluție utilă pentru companii în ceea ce privește schimbul de informații confidențiale cu avocați, auditori, consilieri sau bănci în timpul proceselor precum restructurarea companiei, trimiterea documentelor confidențiale, audituri, credite, etc.

 

Ce înseamnă Virtual Data Room?

 

Jurnaliștii de laValahia.News explică faptul că Virtual Data Room reprezintă depozitul virtual în care sunt păstrate în siguranță documentele confidențiale și la care au acces doar persoanele autorizate. Acest instrument permite cu ușurință acordarea drepturilor individuale utilizatorilor, iar accesul la depozitul virtual este posibil numai dacă o persoană primește un link către aceasta de la administrator. De altfel, unele soluții pun la dispoziția utilizatorilor opțiunea de a încărca până la 1 GB de date în 7 minute, creând rapid foldere de tipul drag&drop. Însă accesibilitatea la o astfel de platformă nu înseamnă doar încărcarea și vizualizarea rapidă a documentelor, ci include și eficacitatea funcțiilor sistemului, un design intuitiv și garanția securității și confidențialității documentelor partajate.

Avantajele unei soluții de tip VDR

– Nimeni nu are acces la informațiile confidențiale, cu excepția cazului în care este acordată permisiunea anumitor persoane autorizate.

-Tot ceea ce se întâmplă în VDR este raportat periodic administratorului.

– Documentele pot fi recuperate în cazul unei defecțiuni a serverului prin backup sharing.

– Asistență 24 de ore pe zi din partea furnizorilor de servicii.

– Comoditatea angajaților (fiecare lucrează de acasă) și transparența procesului.

 

Așadar, Virtual Data Room ca o alternativă simplă și sigură la schimbul de informații confidențiale. În plus, trebuie să rețineți faptul că, dacă există vreo problemă, furnizorul soluției de tip VDR trebuie să fiedisponibil 24/7 pentru a oferi suport celor care îi încearcă soluția.

 

Comentarii

Comentarii

Share

Despre autor

Alexandru Razvan

Alexandru Razvan

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul