Criteriul National

Virusul și prognoza …

Virusul și prognoza …
martie 29
22:26 2020

1a-77-1000x600.jpg

Centralizarea completă și securizarea informațiilor despre ” Dușmanul invizibil” favorizează ,pe de o parte, un flux de vorbe bazate pe – așa cred eu – trimise către cetățeni de persoane cu funcții oficiale, care, legal, au alte obligații, iar, pe de altă parte, blochează accesul la adevărul primar, ceea ce generează o stare de incertitudine privitoare la veridicitatea conținutului unor mesaje apărute, în flux continuu, în massmedia.
Ca exemplu , presupunerea ca 10-20 % din românii întorși acasă, ar fi purtători ai virusului și , implicit cei care au venit în contact cu ei, rămâne doar o afirmație, nesusținută de dovezi științifice, respectiv de testarea celor reveniți în țară. La fel de lejeră este și afirmația repetată conform căreia persoanele peste 65 de ani sunt cele mai vulnerabile la acțiunea virusului și, pentru a le proteja, trebuie izolate complet.
Pe ce vă bazați stimați oficiali, atunci când faceți această afirmație categorică și discriminatorie?
Astfel de presupuneri date publicității ca informații oficiale nu sunt menite să ajute populația, dimpotrivă, o îmbolnăvește de inimă rea – adică o stresează atât de mult încât sistemul imunitar va ceda foarte ușor atunci când organismul va fi „vizitat” de către acest virus sau se va activa dezlănțuirea altor boli, ținute până acum sub control.
Prognoza evoluției acțiunii VIRUSULUI este doborâtă și imposibil de făcut , chiar de trăsătura virusului- este invizibil și greu de identificat- iar mijloacele de care dispunem sunt foarte puține și încă în faza de experiment.
Și, atunci… de ce avansați cu „prevederea rezultatelor” provocate de acest virus dacă lipsește certitudinea științifică a datelor ?
Ar fi excelent să ne mobilizăm și să-i cerem domnului ministru de Interne, în calitatea sa de conducător al luării și aplicării măsurilor impuse de starea de urgență, să găsească rapid modalitatea de a informa OFICIAL populația cu date certe și să se evite zvonurile alarmiste , care lasă să se înțeleagă că situația nu este sub control, ceea ce este o amenințare mult mai gravă și reală decât aceea a ” dușmanului invizibil” la sănătatea și viața tuturor !

Sursa foto: https://google.com

Redacția platformei media independente Criteriul Național mulțumește domnului Vasile Soroceanu pentru acest impresionant material trimis astăzi 29 Martie 2020 în exclusivitate. Totodată, pe această cale îl asigură de statutul de colaborator permanent

Comentarii

Comentarii

Share

Despre autor

Daniel Mihai

Daniel Mihai

Doctor în Interpretare Muzicală, profesor titular la disciplina vioară a Catedrei de Corzi în cadrul Colegiului Național de Arte Regina Maria din Constanța

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul