Criteriul National

Vizita Istorica al lui Trump in Polonia

Vizita Istorica al lui Trump in Polonia
iulie 07
10:48 2017

Vizita Istorica al lui Trump in Polonia !…

Vizita Istorica al Presedintelui Trump in Polonia, sporeste importanta relatiei Poloniei cu Statele Unite ale Americii si ofera Aliantei Nord Atlatice o noua dovada de responsabilitate, coeziune si incredere reciproca, mai ales in flancul estic alaturi de Romania si tarile baltice.

     Polonia este cea de-a doua tara est europeana alaturi de Romania care si-a respectat angajamentul financiar in cadrul NATO, de a aloca un minim de 2 % din PIB, iar faptul ca Donald Trump a vizitat Polonia inaintea altor aliati traditionali precum UK, Franta sau Germania, ofera poporului polonez un atuu in plus cum ca America iubeste Polonia.

     Aceste cuvinte cu o deosebita incarcatura va schimba echilibrul de forte in jocurile geo-strategice ale Europei de Est. Polonezi sunt oameni seriosi, avand spirite combative care isi iubesc patria si stiu ca in cursul lor istoric au avut ocazia sa fie amenintati cu extinctia atat ca stat cat si ca natiune, fiind invadati concomitant atat din est cat si din vest. Uniunea Sovietica fiind unul dintre dusmanii traditionali ai Poloniei atat in timpul celui de-al doilea azboi mondial cat si dupa. Uniunea Sovietica a dus ample actiuni de extinctie impotriva natiuni poloneze, atat in mod militar si direct cat si prin mijloace mascate.

   Polonia si Romania sunt pilonii de baza ai NATO in est cat si parteneri strategi ai SUA care gasduiesc sisteme antibalistice de tip AEGIS SHORE, destinate apararii flancului estic al Aliantei Nord-Atlantice.

Daca Presedintele Romaniei a fost invitat la Washington, iata ca America arata inca odata ca isi respecta partenerii de incredere si a venit randul Poloniei sa fie vizitata de insasi presedintele Statelor Unite ale Americi, ni persoana domnului Donald Trump, impreuna cu intreaga sa suita de la Casa Alba.

   In zilele ce urmeaza va avea loc intalnirea G20 la Hamburg, la care va fi present presedintele Federatiei Ruse si Cancelarul Germaniei, D-na Angel Merkel, ocazie cu care se vor pune la punct detaliile relatiilor internationale din urmatorii ani. America si-a respectat angajamentul fata de aliatii sai din flancul estic si apreciaza in mod clar ca angajamentele luate in cadrul NATO, ca fiecare membru sa aloce 2 % din PIB, sa fie respectate si implementate. SUA este principalul pilon al NATO din UE si regiunea Marii Negre si stie ca situatia de pace la nivel mondial s-a deteriorat extreme, atat in Crimeea, Siria, zona de actiune a statului Islamic si Marea Chinei.

   In acest context Presedintele Trump a aratat ca existenta noastra ca civilizatie este pus sub semnul intrebari si ca trebuie sa dam dovada de unitate si sa luam masuri de protectie sporita sis a ne aparam civilizatiile de pe ambele maluri ale Atlanticului. La aceste indemnuri de solidaritate, poporul polonez l-a aplaudat minute in sir pe Trump la scena deschisa.

   Vizita Presedintelui American la Warsovia coincide cu desfasurarea unui Sumit regional intitulat “INITIATIVA CELOR TREI MARI” la care va participa si Romania, ocazie cu care companiile americane din domeniul energetic vor prezenta un plan de furnizare si support pentru transformarea acestei zone intr-o zona independenta energetic si care sa inlezneasca si altor tari europene debarasarea de gazul rusesc.

Presedintele Trump a precizat ca: „SUA nu va folosi niciodată energia pentru a constrânge naţiunile voastre, şi nu putem permite altora să facă aşa. Nu vreţi să aveţi un monopol. SUA sunt dedicate unei pieţe deschise, echitabile şi competitive pentru comerţul global cu energie“.

   Bineinteles ca dimensiunea investitiilor americane in Polonia este una importanta, ridicandu-se la 42 de miliare de dollari, ceea ce semnifica un cuantem de aproximativ 220.000 de locuri de munca in Polonia. Comparativ cu Romania, se poate vedea clar ca investitiile americane din Polonia sunt chiar duble, insa aceasta se traduce si prin problemele investitorilor americani intampinate in Romania datorita birocratiei, ce uneori sunt de-a dreptul incredibile.

   Presedintele Camerei de Comert a SUA d-nul Tony Hosh a declarat ca Polonia va avea cresteri semnificative ale investitiilor americane, iar Presedintele Romaniei Klaus Iohannis a precizat ca:

„ România va fi în 2018 gazda summitului „Iniţiativei celor Trei Mări“. Presedintele Iohannis a mai precizat ca Sefii de state prezenti la Varsovia au acceptat invitatia Romaniei de a fi gazda in 2018.

Din punct de vedere al cheltuielilor militare, Presedintele Poloniei Jaroslaw Kaczynski a precizat ca Polonia isi va sporii cheltuielile militare si va achizitiona avioane F-35, elicoptere multiroll si sisteme anti-aeriene PATRIOT. Șeful diplomației poloneze a precizat omologului sau ca atat timp cat SUA vor rămâne în Polonia și în statele baltice dar și in alte state membre NATO se va consolida securitatea regională în fața amenințărilor Rusiei.

Jaroslaw Kaczynski, liderul partidului de guvernamant si totodată liderul real si de facto al Poloniei, a descris vizita lui Trump la Varșovia drept un ‘succes’ pe care aliații europeni îl ‘invidiază’.

Comentarii

Comentarii

Share

Despre autor

Daniel Hintergraber

Daniel Hintergraber

Inginer Diplomat cu experienta de peste 10 ani in massmedia, specializat in filmari si arheologie subacvatica. Realizatorul filmelor Flora si Fauna Marii Negre, Pe Urmele Capitanului Scarlat (film despre pionieratul scafandreriei romanesti, dar si despre arheologie subacvatica). Cunoscator in domeniul Istoriei Navale din cel de-al doilea razboi mondial si realizatorul filmului documentar - Scufundarea Moscovei.

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

Revoluția fiscală - o gogoriță națională EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Exprimarea greoaie din textul Ordonanței pentru modificarea și completarea Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal a creat mai degrabă confuzie, în rândul angajaților, decât să confere siguranța pe care și-o doreau guvernanții. Această “revoluție fiscală” declanșată de Guvern a alimentat și mai mult nemulțumirile celor care protestează în stradă săptămână de săptămână.
O adevărată cavalcadă ce a provocat nenumărate neliniști , pe deplin justificate au tot zdruncinat atît încrederea dar mai ales au alimentat temerile tuturor oamenilor de bună credință din Romînia. Promisiunile lansate imediat după începutul acestui an au cauzat o adevărată sarabandă a emisiunilor în care doamna ministră a portofoliului muncii-Lia Olguța Vasilescu a tot fost invitată.
Numai că, din nefericire, din toate acestea s-a desprins ceva ce nu are o finalitate sau ceva care nu va aduce prosperitatea românilor . ‘‘Mult zgomot pentru nimic” ar fi motto-ul acestei adevărate campanii de conștientizare a noii revoluții fiscale. Aceasta își va arăta cu adevărat efectele în cel mai scurt timp.

Cu toate mijloacele moderne de informare , promisiunile și noutatea adusă în practică în domeniul fiscal a determinat ca întreaga clasă politica aflată la guvernare să se plângă deseori că toți oamenii nu le înțeleg deloc rostul sau deja iluzoriul program de guvernare, rămas mereu în urmă sau neonorat din cauze diverse…
Lipsa de transparență este dublată și de o lipsă de comunicare corespunzătoare ce accentuează lipsa resurselor financiare si antrenează nemultumirea majorității cetățenilor, acei buni plătitori de taxe și impozite ! .......

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri:

content writing
clovis.ro