Criteriul National

Viziteaza Belis pentru o vacanta la munte de neuitat

Viziteaza Belis pentru o vacanta la munte de neuitat
octombrie 29
20:27 2019

Tot mai multe persoane aleg sa isi petreaca vacantele sau concediile la munte, deoarece in aceasta perioada pensiunile care ofera cazare sunt mai linistite, iar preturile cu mult mai mici fata de asta vara. Mai mult decat atat, peisajele montane sunt mult mai spectaculoase in perioada aceasta, deoarece verdele cetinei de brad se imbina armonios cu aurul pomilor cu frunze cazatoare, care creeaza impreuna un tablou de poveste pe care trebuie neaparat sa il admiri, cel putin odata pe an (daca timpul nu iti permite sa faci mai des excursii de acest fel). In plus, aerul de munte este, fara indoiala, cel mai benefic pentru sanatate, iar acest lucru a fost demonstrat chiar si cu ajutorul studiilor stiintifice.

Daca iti doresti sa te relaxezi, atunci iti recomand sa optezi pentru cazare Belis, daca vrei sa ai parte de o experienta de neuitat, placuta, pe care iti vei dori sa o repeti. Comuna Belis se situeaza in aria judetului Cluj. Satul de resedinta Belis a fost stramutat in urma realizarii lacului de acumulare Fantanele Belis si apoi a fost reconstruit dupa un plan de sistematizare bine conceput, pe un platou aflat la aproximativ 1200 de metri altitudine. Optati pentru o pensiune Belis la alegere, in functie de preferintele personale sau de buget. De ce sa optati pentru aceasta zona? Deoarece are o traditie folclorica arhaica, este recomandata pentru excursii, vacante, dar si pentru tratamentul surmenajului fizic si intelectual.

Poti sa faci miscare in aer liber si sa te bucuri de peisajele montane din jur. Este o zona foarte placuta, linistita in perioada toamnei. Mai mult decat atat, te poti bucura de un peisaj foarte colorat din punct de vedere cromatic, deoarece verdele brazilor se imbina armonios cu nuante aramii, galbene si chiar rosiatice, care te transpun intr-un peisaj de poveste, astfel incat sa simti ca ai o conexiune aparte cu natura din jur. Poti sa descoperi si traditia folclorica arhaica pe care si-a pastrat-o aceasta comuna de-a lungul timpului ca sa vezi cum traiau stramosii nostri pe vremuri. Aveti multe obiective turistice pe care le puteti vizita: Lacul Fantanele sau Manastirea Rasca Transilvana sunt doar doua dintre cele mai relevante exemple.

belis fantaneleComuna Belis dispune de foarte multe locuri de cazare, asadar rezervati-va din timp o camera la locatia preferata. Cautati online cazare Apuseni, pentru a descoperi care sunt ofertele complete. Comuna Belis este printre cele mai importante zone turistice ale judetului Cluj si se bucura de o retea de peste 30 de pensiuni agroturistice, fiind destinatia favorita de vara sau iarna a turistilor atat din judetul Cluj cat si din cele invecinate. Cu siguranta o astfel de vacanta o sa va prinda bine, mai ales ca peisajele montane sunt de-a dreptul spectaculoase, iar aerul de munte este recunoscut pentru beneficiile pe care le aduce asupra sanatatii noastre. Oferiti-va cateva zile de liniste, optand pentru un concediu in zona comunei Belis si garantat o sa va intoarceti acasa cu un suflu nou, o noua perspectiva si, de ce nu,mai relaxati ca niciodata.

Comentarii

Comentarii

Share

Despre autor

Prodigitalmedia

Prodigitalmedia

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul